HATE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

16-02-2008, 18:38

dokładnie to nie jest wporządku...ale mimo wszystko z ciekawości bym sobie przesłuchał, tylko że premiera o ile dobrze się orientuję miała miejsce prawie 2 tygodnie temu a o płycie głucho...
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

16-02-2008, 19:30

Płyta polskiego zespołu za 50 zeta? ja nawet zagramanicznych płyt nie kupuję w takiej cenie więc pewnie tej płyty nie poznam w najbliższym czasie. Ale z tego co słyszałem to poszli po rozum do głowy i odświeżyli nieco swoją Deathmetalową formułę(poprzedniczki też nie słyszałem) Bo to co pokazali na Awakening to był chyba najnudniejszy Deathmetalowy album jaki słyszałem
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
długopisyyyyyyyyyy

16-02-2008, 20:24

Edinazzu pisze:Płyta polskiego zespołu za 50 zeta? ja nawet zagramanicznych płyt nie kupuję w takiej cenie więc pewnie tej płyty nie poznam w najbliższym czasie. Ale z tego co słyszałem to poszli po rozum do głowy i odświeżyli nieco swoją Deathmetalową formułę(poprzedniczki też nie słyszałem) Bo to co pokazali na Awakening to był chyba najnudniejszy Deathmetalowy album jaki słyszałem
Jeśli poprzedniej płyty nie słyszałeś to nie wiesz jak teraz grają. Od "Anaclasis... " jak dla mnie to praktycznie inny zespół. Nowa płyta miażdży podobnie jak poprzednia. Ich terażniejszy styl rozpierdala. To w teju chwili czołówka światowa. Zapewne Edinazzu usłyszysz je kiedyś i będziesz sobie pluł w brodę że wcześniej się nie skusiłeś przesłuchać, a mogłeś, więc nawet nic nie pierdol, załączaj emula i zasysał dwie ostatnie płyty. Jak cie rozjebią to se je kupisz? Umowa stoi?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

16-02-2008, 20:51

"Anaclasis" warto mieć dla samego "Fountains...". Cudo. Nie zapominam jednak o tym co napisałem powyżej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

16-02-2008, 21:07

długopisyyyyyyyyyy pisze:To w teju chwili czołówka światowa.
Nie dość, ze jesteś głupi to w dodatku głuchy :mrgreen:
długopisyyyyyyyyyy

16-02-2008, 21:32

iiiidż ty....

Hate to nie czołówka światowa w tej chwili? Nie sa gorsi ani od żadnego Sinistera, ani Infernal War, Vital Remains czy Hate Eternal. Mają wyjebane brzmienie, technikę prześwietną, szybkość świetlną, no i przewyjebane kompozycje... ty warszafski miśku ty... (i tak cię lubie i mam zamiar kiedyś napić się z toba piwa)
Ostatnio zmieniony 16-02-2008, 21:33 przez długopisyyyyyyyyyy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

16-02-2008, 21:33

ROTFL! Napiszę jeszcze raz: produkcja tyle profesjonalna co plastikowa i sztuczna. Nudne, monotonne i przewidywalne riffy. Wokale ciągną to jeszcze jakoś do góry, podobnie jak industrialne wstawki, ale to wszystko za mało żeby aspirować do choćby polskiej czołówki. Przykro mi.
Ostatnio zmieniony 16-02-2008, 21:40 przez Brązowy Jenkin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

16-02-2008, 21:34

długopisyyyyyyyyyy pisze: szybkość świetlną
MEGA ROTFL!
długopisyyyyyyyyyy

16-02-2008, 21:38

Major pisze:
długopisyyyyyyyyyy pisze: szybkość świetlną
MEGA ROTFL!
a nie?? a może ty nie słyszałes tej nowej płyty. Jeśli chodzi o szybkośc perkusji to to naprawde jest kurewsko, kurewsko szybkie.

p.s

czekaj czekaj, aby usłysze noewgo Gortala to dogłębnie go zrecenzuję.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

16-02-2008, 21:42

Nie wypowiadałbm się gdybym nic nie słyszał. Widziałem też na żywo i gwarantuję, że o żadnej świetlnej prędkości nie było mowy.
długopisyyyyyyyyyy

16-02-2008, 21:44

Major pisze:Nie wypowiadałbm się gdybym nic nie słyszał. Widziałem też na żywo i gwarantuję, że o żadnej świetlnej prędkości nie było mowy.
no nie wiem, trzaby najlepiej to jakoś zmierzyc metronomem. Swoją droga ciekawe kto napierdala najszybciej na perkusji blasty we świecie...
Stygmat
zaczyna szaleć

16-02-2008, 22:32

kiedyś taki konkurski wygrał klient z The Berzerker.

Co do płyty, jak dla mnie bardzo wysoki poziom, ale przesłuchałem narazie ze 3-4 razy także poczekam czy się szybko znudzi czy może załapie na dobre.
LD100
starszy świeżak

16-02-2008, 22:33

No, no, jaka zawzięta dyskusja o płytce co to jeszcze nie wyszła..

A co do ich odcinania się od przeszłości, to mnie to jebie. Materiał ma być dobry i tyle od nich oczekuję. Nic więcej. Na Myspace mogą nawet udawać że się wczoraj urodzili.
absolute lethal dose
Awatar użytkownika
kamil
świeżak

16-02-2008, 23:03

Według oficjalnej strony płyta została wydana 4 lutego jak świat długi i szeroki. Słucham Morphosis trzeci raz i.......... bez większych zachwytów, ale i bez większego zawiedzenia. Słychać, że Adam stara się wprowadzać nowe elementy. Jednak w dalszym ciągu bardzo to przewadywalne i jakby to człowiek wcześniej słyszał. Ktoś może napisać, że chłopaki wypracowali swój rozpoznawalny styl, trudno się z tym nie zgodzić.
Nie wydaje mi się żebym ten materiał katował nie wiadomo ile razy. Za dużo ciekawej muzy ukazuje się każdego miesiąca , za dużo klasyki do odsłuchania i za wiele "trudnych" płyt do strawienia .
Myślę, że czas skończyć z taryfą ulgową dla zespołów z Polszi.
Awatar użytkownika
Nunfucker
rozkręca się

17-02-2008, 00:51

Gdy tak sobie przypominam,jak Adam niegdys kpil z black metalowych bandow,a teraz sam farbki naklada itd. to mnie smiech ogarnia.no ale pewnie dorosl iHate stal sie bardziej "uniwersalny","dojrzaly" i chuj wie jeszcze jaki.Po "cain's way" przestalem ich sluchac ze wzgledow muzycznych
Suck my dick you old whore!
Awatar użytkownika
karabin
zaczyna szaleć

17-02-2008, 01:20

Omega klawy numer a reszta to wg mnie kopia Anaclasis ...ale ogólnie dobra płytka, wokal Adasia miażdży:)...dużo blacku czuć, ale może to i dobrze bo czasem warto namieszać. ( notabene Adaś dość śmiesznie wygląda w imagu Maniaca jako zorro:)
PAL KRZYŻ.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

17-02-2008, 03:26

długopisyyyyyyyyyy pisze:
Edinazzu pisze:Płyta polskiego zespołu za 50 zeta? ja nawet zagramanicznych płyt nie kupuję w takiej cenie więc pewnie tej płyty nie poznam w najbliższym czasie. Ale z tego co słyszałem to poszli po rozum do głowy i odświeżyli nieco swoją Deathmetalową formułę(poprzedniczki też nie słyszałem) Bo to co pokazali na Awakening to był chyba najnudniejszy Deathmetalowy album jaki słyszałem
Jeśli poprzedniej płyty nie słyszałeś to nie wiesz jak teraz grają. Od "Anaclasis... " jak dla mnie to praktycznie inny zespół. Nowa płyta miażdży podobnie jak poprzednia. Ich terażniejszy styl rozpierdala. To w teju chwili czołówka światowa. Zapewne Edinazzu usłyszysz je kiedyś i będziesz sobie pluł w brodę że wcześniej się nie skusiłeś przesłuchać, a mogłeś, więc nawet nic nie pierdol, załączaj emula i zasysał dwie ostatnie płyty. Jak cie rozjebią to se je kupisz? Umowa stoi?
no cóż jak kmiołek z jedną ze swoich objazdówek wpadnie do mojego zacnego grodu to postaram się nabyć "Anaclasis" po rozsądnej cenie 10 zeta :)
Awatar użytkownika
karabin
zaczyna szaleć

17-02-2008, 07:18

No cóż Morphosis nawet niezła płyta ale jaj nie urywa....Adam zrobił dodatek do Anaclasis tylko:(
PAL KRZYŻ.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-02-2008, 11:00

Fragmenty nowej płyty nie robią na mnie kompletnie wrażenia. Zamiast tej sflaczałej już nieco nazwy polecam również warszawskie, totalnie jak dotąd lekceważone FEROSITY i ich bardzo udany debiut "Overthrown Divinity".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Zamurd
świeżak

17-02-2008, 12:37

Ostatnia płyta to chyba taka składanka riffów, która nie weszła na anaclasis, ze względu na ich nijakość. Jest kilka dobrych momentów, jednak w odniesieniu do całej płyty nie są w stanie się obronić. Produkcja identyczna jak poprzednio. Przy okazji kolejnej takiej samej płyty zespół ten zostanie olany. Tak się składa, że The First Singer najlepsze (choć i tak nie aż takie dobre) płyty ma za sobą. Moje typy to: Daemon qui fecit terram, Lord is avenger, Victims, Anaclasis (za pare naprawde udanych kawałków np "Hex", "Necropolis")
ODPOWIEDZ