SATHANAS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez WojWod[/i]
Po Nowym Roku pod szyldem Pagan Records ma się ukazać nowy mini-album SATHANAS - "Flesh For The Devil".[/quote]
Czyżby Agonia straciła kolejny zajebisty zespół?
[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Fajno, chociaz myslalem ze to juz nowy album sie szykuje. [/quote]
Super by było zwłaszcza, że nie mam jeszcze trzech ostatnich.
Po Nowym Roku pod szyldem Pagan Records ma się ukazać nowy mini-album SATHANAS - "Flesh For The Devil".[/quote]
Czyżby Agonia straciła kolejny zajebisty zespół?
[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Fajno, chociaz myslalem ze to juz nowy album sie szykuje. [/quote]
Super by było zwłaszcza, że nie mam jeszcze trzech ostatnich.

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
Widziałem ten split. Muszę go kupić, bo wszystkie cztery grupy należą do moich faworytów, chociaż kiedy patrzyłem na zawartość okazało się, że większość materiału znam.
"Hex Nefarious" leci cały dzień. Całkowicie mnie wkręcił. Aż trudno uwierzyć, że tak genialny materiał przeleżał na półce cztery lata. A to już drugi taki przypadek w ich historii po problemach z debiutem (po pięciu latach wydany jak należy przez Blackmetal.com).
"Hex Nefarious" leci cały dzień. Całkowicie mnie wkręcił. Aż trudno uwierzyć, że tak genialny materiał przeleżał na półce cztery lata. A to już drugi taki przypadek w ich historii po problemach z debiutem (po pięciu latach wydany jak należy przez Blackmetal.com).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- boroowa
- weteran forumowych bitew
LOL. Rozumiem, że jakbyś rozpatrywał "Now Diabolical" w np kategorii thrash metalu, automatycznie stałby się zajebistą płytą.Maria Konopnicka pisze:Satyricon rozpatrywałem w kategorii black metalu - a balck metal chwytliwy i przebojowy być nie powinien, a już na pewno nie wesoły i radosny. Nie porównujmy nawet młodzieżowych patatajów Satyriicon do przebojowości Sathanas, bo to trochę niesmaczne
Zresztą SATHANAS/BATHYM na przełomie 89/90 określane było jako black/death metal

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jest tak do dzisiaj - w Stanach wiele osób nawet nie dodaje "/death"boroowa pisze:Maria Konopnicka pisze:Zresztą SATHANAS/BATHYM na przełomie 89/90 określane było jako black/death metal
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Gore_Obsessed
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Gore_Obsessed pisze:Ja uważam, że SATHANAS gra tak wyjątkową muzykę, że naprawdę nie potrafiłbym ich zaszufladkować.
Maria Konopnicka pisze:dla mnie Sathanas (...) to death metal czystej krwi.

bosz... gdzie ty tam nu metal słyszysz?Maria Konopnicka pisze: może gdyby rozpatrywał w kategorii nu-metalu to rzeczywiście bym przyznał, że jest zajebista..
ja kierują się innymi określeniami:Maria Konopnicka pisze: a co do określaniu muzyki różnymi terminami... cóż... niektórzy też określali Slayer death metalem, a Mercyful Fate - black metalem. Ja wolę jednak pozostać przy zdaniu, że Slayer to thrash, Mercyful Fate - heavy metal, a Sathanas - death metal.
Slayer - zajebisty zespół
Mercyful Fate - zajebisty zespół, który rozmienił się na drobne(Dead Again, IX)
Satyricon - bardzo dobry zespół a od RE ze wskazaniem na zajebisty
Sathanas - dość dobry zespół,
Nagraroth - zespół kupa
Satanic Warmaster - zespół kiła