HAIL OF BULLETS - Of Frost And War [2008]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

20-05-2008, 00:15

twoja_stara_trotzky pisze: i to są złote wary ;)
równie dobrze możesz sobie pisać, że Exciter, Whiplash czy Atrophy zjadają Slayera ;)
Nie jestem głuchy...Rozumiem, że Entombed podnosi Ci ciśnienie jak nikt inny, ale stawianie ich na najwyższym podium przy marginalizowaniu znaczenia wymienionych jest absurdalne jak poczet zasług Giertycha dla polskiego szkolnictwa ;)
twoja_stara_trotzky pisze:nie jestem w stanie wysłuchać w całości ostatniego albumu Bolt Thrower, jesttak przeraźliwie słaby
Albo znowu prowokujesz, albo za dużo środków odurzających albo słoń Ci narządy słuchu podeptał ;;]

twoja_stara_trotzky pisze:pamiętam tylko entuzjazm.
Ja pamiętam także zarzuty o zdradę death metalu, mariaż ze znienawidzonm wtedy HC itp....Swoją drogą Entombed świetnie wpasował się wówczas w trend "rozwojowy" który opanował szerokie grono ówczesnych death metalowców...
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

20-05-2008, 00:18

twoja_stara_trotzky pisze: takie tam pierdolenie. weź sobie posłuchaj Warmaster, a później ostatniego Bolt Thrower i zrozumiesz, o co mi biega.
`Warmaster` słucham od czasu jej debiutu czyli od 1991 roku - uwielbiam, `Those Once Loyal` słucham od 2005 roku i uważam, że jest to ich powrót do wielkiej formy, zajebista i dojrzała płyta, sorry ale nie rozumiem o co ci biega,
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2008, 00:43

Major pisze: Nie jestem głuchy...Rozumiem, że Entombed podnosi Ci ciśnienie jak nikt inny, ale stawianie ich na najwyższym podium przy marginalizowaniu znaczenia wymienionych jest absurdalne jak poczet zasług Giertycha dla polskiego szkolnictwa ;)
masz rację, to Entombed rżnęło z Dismember. przepraszam, zapomniałem. (nie marginalizuje takiego Blot Thrower, po prostu stwierdzam fakt, iż już dawno wpierdolili własny ogon i nagrywają coraz słabsze krażki)
twoja_stara_trotzky pisze: Albo znowu prowokujesz, albo za dużo środków odurzających albo słoń Ci narządy słuchu podeptał ;;]
ten album JEST przeraźliwie słaby i mówię to jako fan zespołu.

twoja_stara_trotzky pisze: Ja pamiętam także zarzuty o zdradę death metalu, mariaż ze znienawidzonm wtedy HC itp....Swoją drogą Entombed świetnie wpasował się wówczas w trend "rozwojowy" który opanował szerokie grono ówczesnych death metalowców...
nie tyle się wpasował, co stworzył (kolejny już) trend.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-05-2008, 00:44

rob pisze: `Warmaster` słucham od czasu jej debiutu czyli od 1991 roku - uwielbiam, `Those Once Loyal` słucham od 2005 roku i uważam, że jest to ich powrót do wielkiej formy, zajebista i dojrzała płyta, sorry ale nie rozumiem o co ci biega,
nudny, przewidywalny, zbyt melodyjny, mdły... po prostu słaby. dla mnie najsłabszy Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

20-05-2008, 00:58

Nigdzie nie napisałem, że Entombed rżnęło z Dismember. Oczywiście nadal możemy srać kolnymi postami, które nie zmienią ani mojego przeświadczenia o wyższości Diismember nad Entombed anie Twojego, że Those Once Loyal jest nudny. Z mojego punktu widzenia masz jedynie lekko zjebany gust jesli chodzi postrzeganie death metalu ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

20-05-2008, 02:00

Śmieszna dyskusja. Zupełnie nie do pomyślenia, żeby patataje w rodzaju Dismember uważać za równe, a co dopiero lepsze od zasilanego rock'n'rollowym testosteronem Entombed.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-05-2008, 08:18

Major pisze:Nigdzie nie napisałem, że Entombed rżnęło z Dismember. Oczywiście nadal możemy srać kolnymi postami, które nie zmienią ani mojego przeświadczenia o wyższości Diismember nad Entombed anie Twojego, że Those Once Loyal jest nudny. Z mojego punktu widzenia masz jedynie lekko zjebany gust jesli chodzi postrzeganie death metalu ;)
no to przynajmniej postrzegsz mnie znacznie łagodniej, niż ja ciebie ;)
wolf

20-05-2008, 09:01

Major pisze:[pomimo, że lubie Entombed, to każda z wymienionych band zjada Petrova i spółkę na śniadanie.
zalezy którą płytę "LHP"czy "Clandestine" bronią sie doskonale natomiast wszystko co powstało po "Volwerine Blues" juz nie koniecznie
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

20-05-2008, 09:33

twoja_stara_trotzky pisze:
rob pisze: `Warmaster` (...) sorry ale nie rozumiem o co ci biega,
nudny, przewidywalny, zbyt melodyjny, mdły... po prostu słaby. dla mnie najsłabszy Bolt Thrower.
a ja twierdzę, że jest to klasyczny zajebisty Bolt Thrower, ta kapela nigdy nie robiła skoków w bok i eksperymentów, gra swoje od lat, nie schodząc poniżej pewnego (wysokiego) poziomu, dobra kończę ten offtop, nie przekonamy się wzajemnie hehe
wracając do tematu, debiut HOB znudził mnie, o ile demo zajebiście mi weszło, o tyle w "...Of Frost And War" czegoś mi brak, jak już gdzieś wcześniej pisałem, na duży plus zasługuje brzmienie tej płyty i wokale Drunena, nie mniej nie przekreślam tej płyty
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

20-05-2008, 09:40

twoja_stara_trotzky pisze: no to przynajmniej postrzegsz mnie znacznie łagodniej, niż ja ciebie ;)
Wczoraj byłem wyjątkowo wyrozumiały, postaw sobie znak równości jeśli chcesz :mrgreen:
Infernal
rozkręca się

20-05-2008, 10:02

Sineater pisze: Powiem coś jeszcze dziwniejszego: za najlepszą amerykańską płytę poprzedniego roku (poza nowym Immolation) uważam... "The Chalice Of Ages" Deathevokation :)
a ja tu nie widze nic dziwnego bo to po prostu zajebista muza z niepowtarzalnym kilmatem!!! nie bede bawil sie w rankingi ale jest to na pewno jedna z moich ulubionych plyt ostatnich lat.
Awatar użytkownika
Skaut

20-05-2008, 10:25

hehehe znow sie zaczyna ; )
Entombed garja plasko i plastikowo? Kurwasz, jak sie slucha z komputerowych glosniczkow, z mp3, to pozniej sie takie kwiatki pojawiaja. Czekam na wiecej ; )
A odnosnie HoB - slucham znow od wczoraj, wokalizy juz mnie zmiazdzyly, gitary tez. Reszta czeka... ; )
Coś tam było! Człowiek!
wolf

20-05-2008, 17:46

trotzky zbyt obojętnie podszedłes w takim razie do "Retribution" i "The Will to Kill" przecież te płyty spokojnie łykają "The Ten Commandments " która sama w sobie jest oczywiscie również bardzo dobra
a ja zbluźnię już całkowicie i dodam, że moim ulubionym albumem Entombed jest... Morning Star !
moim Clandestine
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

20-05-2008, 18:36

No dobra, a co napiszecie o tym, że podoba mi się zarówno HOB (z tego co na myspace), ostatni Entombed i ostatni Dismember? Zjebany gust czy gorzej? :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

20-05-2008, 18:58

4m pisze:No dobra, a co napiszecie o tym, że podoba mi się zarówno HOB (z tego co na myspace), ostatni Entombed i ostatni Dismember? Zjebany gust czy gorzej? :)
masz zjebany gust, ile ty w ogole masz lat ; )
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-05-2008, 19:10

Skaut_Kwatermaster pisze:
4m pisze:No dobra, a co napiszecie o tym, że podoba mi się zarówno HOB (z tego co na myspace), ostatni Entombed i ostatni Dismember? Zjebany gust czy gorzej? :)
masz zjebany gust, ile ty w ogole masz lat ; )
jakim Ty PKSem jezdzisz :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

20-05-2008, 19:20

Panowie, ale ja na poważnie, bo czytając ten wątek wychodzi mi, że jest w tym coś mocno nie w porządku. To ja się pytam - co?
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

20-05-2008, 19:32

4m pisze:Panowie, ale ja na poważnie, bo czytając ten wątek wychodzi mi, że jest w tym coś mocno nie w porządku. To ja się pytam - co?
Jak najbardzej w porzadku.Nadal mozesz tym autobusem dojezdzac :)
Mi tez podobaja sie wszystkie przez Ciebie wymienione a ja wiem, ze ze mna wszystko o.k-hehe
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

20-05-2008, 22:03

AroHien pisze:
4m pisze:Panowie, ale ja na poważnie, bo czytając ten wątek wychodzi mi, że jest w tym coś mocno nie w porządku. To ja się pytam - co?
Mi tez podobaja sie wszystkie przez Ciebie wymienione a ja wiem, ze ze mna wszystko o.k-hehe
to jest nas już trzech hehe
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-05-2008, 22:14

rob pisze:
AroHien pisze:
to jest nas już trzech hehe
w trzech sie zle pije - wpadam na czwartego - mi tez wszystkie pozycje przypasowały...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ