VITAL REMAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: VITAL REMAINS
Zgodnie z Waszymi sugestiami zakupiłem wreszcie "Into Cold Darkness" i jestem pod wrażeniem. Nie rozumiem też opinii (a jest ich wiele), że to ich najsłabsza płyta.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- madmaxia
- rozkręca się
Pamiętam VR z zeszłorocznej MM, był to zdecydowanie jeden z najmocniejszych punktów festiwalu 

юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Revenant
- postuje jak opętany!
Znakomity wybór, znakomita płyta. Życzę wielu przyjemnych odsłuchów. Jakiś czas temu robiłem sobie poglądowo-przypominający przelot po całej dyskografii VR i cóż, nic mi się nie przywidziało, "Into..." to znakomita płyta, doskonale broniąca się po tych circa 13 latach. Głosy malkontentów są dla mnie zupełnie nie zrozumiałe a ich zarzuty jawią mi się jako bezsensowne. Potężne 9/10 ma ta płyta u nie i tyle.aryman pisze:Zgodnie z Waszymi sugestiami zakupiłem wreszcie "Into Cold Darkness" i jestem pod wrażeniem. Nie rozumiem też opinii (a jest ich wiele), że to ich najsłabsza płyta.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Ta wypowiedź to zdecydowanie jeden ze słabszych punktów tego tematu ;/madmaxia pisze:Pamiętam VR z zeszłorocznej MM, był to zdecydowanie jeden z najmocniejszych punktów festiwalu
Porównując ich występ do tego w 2005 muszę stwierdzić, że wokal bardzo in minus, setlista = totalna porażka, energii i spontanu też nie było tyle, co wtedy. Mocno średni koncert, a nie żadem tam "mocniejszy-srocniejszy" punkt owego festiwalu.
- madmaxia
- rozkręca się
Nie przesadzaj, moim zdaniem było agresywnie i bez większych wtop, pomijając tradycyjne braki techniczne całej akustyki MM. Najbardziej zapadł mi ich występ w pamięć i chuj.
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Block69
- zahartowany metalizator
No, to był miazga koncert.madmaxia pisze:Pamiętam VR z zeszłorocznej MM, był to zdecydowanie jeden z najmocniejszych punktów festiwalu
PENIS METAL
- Revenant
- postuje jak opętany!
Agresywnie i bez większych wtop może i tak, ale to nie czyni koncertu automatycznie dobrym. Z tego co piszesz wnioskuje, że nie widziałaś ich w 2005 roku, więc nie masz porównania. A różnica była BARDZO dużamadmaxia pisze:Nie przesadzaj, moim zdaniem było agresywnie i bez większych wtop, pomijając tradycyjne braki techniczne całej akustyki MM. Najbardziej zapadł mi ich występ w pamięć i chuj.
Podkreślone zdanie mnie rozjebało totalnie. Co tam Benediction, Destruction, Entombed, Sepultura, Testament. Toć to zespoły, które przecież tylko mignęły na scenie. Bardzo średni występ Vitali najbardziej zapadł w pamięć i chuj...
- madmaxia
- rozkręca się
Niestety nowa Sepultura mi nie podchodzi totalnie. Poza tym masz widzę swój określony thrashowy gust i nie wciskaj mi go w odbyt.
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Revenant
- postuje jak opętany!
Phi, jeśli idzie o DM, to występy Benediction i Entombed >>>>>>>>>>>>>>>>> Vital Remains. Tak się powinno odgrywać DM na scenie.
Nowa Sepa może nie podchodzić, mi tez nie podchodzi, ale na scenie pełen profesjonalizm i żywioł.
Poza tym koleżanko nie wciskam Ci mojego gustu, tylko boleję nad tym, co uważasz za zapadający w pamięć koncert.
Nie bierz tego aż tak do siebie
Nowa Sepa może nie podchodzić, mi tez nie podchodzi, ale na scenie pełen profesjonalizm i żywioł.
Poza tym koleżanko nie wciskam Ci mojego gustu, tylko boleję nad tym, co uważasz za zapadający w pamięć koncert.
Nie bierz tego aż tak do siebie

- madmaxia
- rozkręca się
Że Benediction wymienisz na pierwszym miejscu to się nietrudno było domyślić
Vital Remains, Entombed, Testament jak dla mnie, bez pierwszeństwa, z tym,że VR po prostu wizualnie mi się wbili w pamięć.
Jakbym brała głęboko do siebie to nie siedziałbyś teraz przy kompie

Vital Remains, Entombed, Testament jak dla mnie, bez pierwszeństwa, z tym,że VR po prostu wizualnie mi się wbili w pamięć.
Jakbym brała głęboko do siebie to nie siedziałbyś teraz przy kompie

ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Revenant
- postuje jak opętany!
Koncert powinien wbijać się w pamięć muzycznie przede wszystkim.
Benediction na pierwszym miejscu oczywiście dlatego, że obok Entombed to był najlepszy koncert na zeszłorocznej Metalmanii. VR mogli im co najwyżej buty pastować.
Benediction na pierwszym miejscu oczywiście dlatego, że obok Entombed to był najlepszy koncert na zeszłorocznej Metalmanii. VR mogli im co najwyżej buty pastować.

- madmaxia
- rozkręca się
Weź no
Strasznie tendencyjny jesteś
Niestety jestem wzrokowcem więc wbiło mi się wizualnie , nic nie poradzę.
A wracając, zaraz sobie posłucham Icons Of Evil, pzdr.

Niestety jestem wzrokowcem więc wbiło mi się wizualnie , nic nie poradzę.
A wracając, zaraz sobie posłucham Icons Of Evil, pzdr.
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Scaarph
jakby ten icons of evil był o połowę krótszy, to nawet by się go słuchać dało. choć intro wystrugali miazga.
-
- postuje jak opętany!
Co do koncertu na MM to Revenant ma rację. Ostrzyłem sobie zęby na Vitali, ale się rozczarowałem, brzmienie było skopane i nieczytelne, co najmniej kilka kapel zagrało o piekło lepiej. Poza tym dość dziwne wydaje mi się "wzrokowe" postrzeganie muzyki odtwarzanej na żywo, ja jednak zdecydowanie bardziej wolę słuchać muzyki, niż na nią patrzeć. Polecam.
- Block69
Brzmienie było conajmniej dobre. Albo masz słaby słuch albo siedziałeś na sektorze.
PENIS METAL
-
- postuje jak opętany!
Dobre brzmienie to mieli Entombed czy Testament, Vitale mieli co najwyżej średnie, a przy tak intensywnej muzie jest to zabójcze.Block69 pisze:Brzmienie było conajmniej dobre. Albo masz słaby słuch albo siedziałeś na sektorze.
- Block69
TESTAMENT miał zajebiste brzmienie. ENTOMBED niewiele gorsze ale przy TESTAMENT czy VITAL REMAINS brzmieli bardzo lajtowo.
PENIS METAL
- madmaxia
- rozkręca się
Hmm, no trudno nie zapamiętać obrazu koncertu, skoro to nie jest stricte wydarzenie akustyczne. Poza tym... brzmienie na MM jest zawsze zjebane, słyszalność blach dla przebywających na płycie jest często zerowa. Poza tym, tak: uważam, że wypadli świetnie, nie powiedziałam,że najlepiej,ale podobało mi się. Wot.
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!