DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -
wyjmij głowe z dupy jesli nie dostrzegasz oczywistej różnicy między dwoma ostatnim krążkami tejże formacji a tym co nagrali
wczesniej.i nikogo nie obchodzi czy Motorheady cycki i piwo pasują ci w kontekście tej muzyki czy nie.
wczesniej.i nikogo nie obchodzi czy Motorheady cycki i piwo pasują ci w kontekście tej muzyki czy nie.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Jakiego syfu? Przecież oni grają na klasyczną nutę, którą wciągasz nosem codziennie, tylko inaczej ometkowaną i gorzej zagraną (i pewnie dlatego nie słyszysz różnicy).Czesław pisze:Rzygać mi się chce, jak ktoś słuchanie jakiegoś syfu ciągle uzasadnia słowami z puli "szczery, piwo, cycki, motorhead, spierdalaj".
Jak dla mnie, to oni wciąż trzymają się tego, co zaczęli na drugim albumie, tylko w przeciwieństwie do większości kapel nie zatrzymują się na jednym etapie, a raczej badają zawiłości obranego stylu. Wyeksploatowali pewne wątki i jadą dalej. Reszta trzyma się kurczowo schematu, który oni wypracowali kilkanaście lat temu.Czesław pisze:DT się określił co chciał robić na drugiej płycie (chociaż może faktycznie lepiej by było jak by po nagraniu jedynki zmienili nazwę...?), a teraz widzę że przy każdej kolejnej określają się na nowo? No ja pierdole, to co, po 15-20 lat mają że co chwila się określają kim chcą być? Jeśli kogoś to przekonuje - droga wolna, ale kurwa nie wciskajcie innym kitu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
lubie Darkthrone. W ogóle to jestem po kilku piwach co wypiłem ze sklepu na dworze. Tater. Szczyć mi się chce i ide spać.
- longinus696
W ogóle to fajny tytuł (coś jak "Sunn Amps & Smashed Guitars"). Już mi się podoba i jasno wskazuje, że to będzie kolejna meta-narracyjna podróż do korzeni gatunku.
A nie będzie punkowa, bo takie rozróżnienie (na punk i metal) najwyraźniej, w oczach Fenriza i Nocturno Culto, jest bezzasadne.
A nie będzie punkowa, bo takie rozróżnienie (na punk i metal) najwyraźniej, w oczach Fenriza i Nocturno Culto, jest bezzasadne.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- rob
- w mackach Zła
ja też nie czekam na ich nowa płytę, podobnie mam w przypadku SatyriconMaria Konopnicka pisze:Nie czekam na nowego Darkthrone - fajnie, że się chłopaki dobrze bawią.... niech się bawią dalej
jebać frajerów
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ja teżDrone pisze:Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.rob pisze:ja też nie czekam na ich nowa płytę, podobnie mam w przypadku SatyriconMaria Konopnicka pisze:Nie czekam na nowego Darkthrone - fajnie, że się chłopaki dobrze bawią.... niech się bawią dalej

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- rob
- w mackach Zła
no to superDrone pisze:Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.rob pisze:ja też nie czekam na ich nowa płytę, podobnie mam w przypadku SatyriconMaria Konopnicka pisze:Nie czekam na nowego Darkthrone - fajnie, że się chłopaki dobrze bawią.... niech się bawią dalej
jebać frajerów
- Block69
Chuj z tym jaki będzie nowy DARKTHRONE. Narazie trza sie zaopatrzyć w "Frostland Tapes".
PENIS METAL
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
uwazaj, abys nie wsiadl do pociagu byle jakiegoDrone pisze:Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej.rob pisze:no to superDrone pisze: Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.

ale to tez sa przeze mnie wyczekiwane premiery. Dodam jeszcze C93 i MA i mamy komplet mistrzow ; )
Coś tam było! Człowiek!
- rob
- w mackach Zła
po prostu chrzanisz jak potłuczony, wyraziłem tylko swoją opinie, a ty już się podniecasz jak dzieciak, wyluzuj człowieku, niczego ci nie muszę udowadniać, a że czasem mi się chce, to piszę tu na forum, popisuj się przed innymi, a nie przede mną, zły adres wybrałeś, a czym/lub na czym jedziesz to mnie nie interesuje : )Drone pisze:Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej.
jebać frajerów
- zekke
- weteran forumowych bitew
to jakis ulver jest w planach na ten rok?vulture pisze:a Ulver to kurwa co,kobyle caco?
- Maleficio
- Kontakt:
tak, ponoc ma to byc muzyka relaksacyjna w stylu soundtracka Twin peakszekke pisze:to jakis ulver jest w planach na ten rok?vulture pisze:a Ulver to kurwa co,kobyle caco?
- zekke
- weteran forumowych bitew
soundtrack i płyta zawierające swobodne interpretacje klasyków z lat 60.
przynajmiej jedna powinna sie ukazać do końca roku.
przynajmiej jedna powinna sie ukazać do końca roku.
- Scaarph
Re:
oczywiście, że tak. to przecież wciąż black metal, i to kurwa jaki! wg mnie o wiele bardziej w korzeniach niż cała zgraja przemądrych religijnych blek metalowców. ale weź wytłumacz - vide mój taki młody znajomy. teraz darkthrone mu się nie podoba bo już nie grają black metalu z wszystkimi z tym związanymi atrybutami itd. ależ grają, kurwa, grają. trza tylko wiedzieć to i tamto i słuchać z odpowiedniej strony.longinus696 pisze:Jak dla mnie, to oni wciąż trzymają się tego, co zaczęli na drugim albumie, tylko w przeciwieństwie do większości kapel nie zatrzymują się na jednym etapie, a raczej badają zawiłości obranego stylu. Wyeksploatowali pewne wątki i jadą dalej. Reszta trzyma się kurczowo schematu, który oni wypracowali kilkanaście lat temu.Czesław pisze:DT się określił co chciał robić na drugiej płycie (chociaż może faktycznie lepiej by było jak by po nagraniu jedynki zmienili nazwę...?), a teraz widzę że przy każdej kolejnej określają się na nowo? No ja pierdole, to co, po 15-20 lat mają że co chwila się określają kim chcą być? Jeśli kogoś to przekonuje - droga wolna, ale kurwa nie wciskajcie innym kitu.
- rob
- w mackach Zła
bez obrazy , ale luzują mnie wycieczki personalne i ocenianie z góry osoby której się nie zna, masz rację nie doceniam ostatniego albumu Satyra & Co, wbrew pozorom robię to należycie, wali mnie to że kiedyś pozowali na mrocznych twardzieli z norweskich lasów, a dziś odeszli od tego wizerunku, nie o to mi chodzi, muzycznie ta kapela niczego nowego mi nie oferuje(są wtórni) bo i nie musi, dla mnie jest to słaba muza, gości którzy postawili na to, by zaistniec w TV i innych mediach oraz to, że chcą zarobić trochę kasy, co też nie jest zarzutem, ja tego nie kupuję, nie czuję w tym szczerości, tylko zimną kalkulację,Drone pisze:Mam wrażenie, że się niepotrzebnie denerwujesz.rob pisze:po prostu chrzanisz jak potłuczony, wyraziłem tylko swoją opinie, a ty już się podniecasz jak dzieciak, wyluzuj człowieku, niczego ci nie muszę udowadniać, a że czasem mi się chce, to piszę tu na forum, popisuj się przed innymi, a nie przede mną, zły adres wybrałeś, a czym/lub na czym jedziesz to mnie nie interesuje : )Drone pisze:Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej.Jak mam skomentować wypowiedzi kogoś, kto - tak sądzę - nie docenia należycie ostatniego albumu SATYRICON?
jebać frajerów
- rob
- w mackach Zła
moja ocena jest jaka jest, nie słucham muzy od dziś, dla mnie Satyricon jest wtórny,Drone pisze: Nie oceniam Ciebie jako osoby, tykam się tylko Twojej oceny muzyki... Mówisz, że SATYRICON jest wtórny na ostatniej płycie...
zgadzam się, ale tylko w odniesieniu do ich twórczości, w szerszym kontekście już nie, w przeciwieństwie do DSO, które uważam że sporo już powiedziało i ma jeszcze sporo do powiedzenia,Drone pisze:Czy na tej samej zasadzie, jak twierdziłeś, że "Fas" jest wtórne? Dla mnie "Now, Diabolical" to ich bezwzględnie najlepszy album - pod każdym względem, także wizerunkowo. To zdecydowane wyjście z lasu!
bardzo oryginalna teza z którą zupełnie się nie zgadzam, uważam zupełnie odwrotnie,Drone pisze:Taki świadomy siebie black metal w showbiznesowych objęciach wydaje mi się jeszcze bardziej blackmetalowy.
ta muzyka dla mnie na dzień dzisiejszy jest wytworem machiny show biznesowej, produktem i niczym więcej, Satyr zgodził się i przyjął pewne reguły rynku, jego wybór, nie potępiam go za to, ale ja tego nie kupujeDrone pisze:Zaś muzycznie jest to przejście na inny tor: szlachetnego brzmienia, bez cienia tandety, z oszczędnymi ozdobnikami, z elegancką sekcją dętą i wyważonym wokalem. Ta muzyka ma w sobie moc dojrzewającego przez lata, starego wina, które należy smakować z namaszczeniem, długo i powoli.
jebać frajerów
- Scaarph
weź mi to wyjaśnij, bo na chwilę obecną nie pozostaje mi nic innego niż uznać, że ktoś cię pierdolnął cegłą w łeb.Drone pisze: Taki świadomy siebie black metal w showbiznesowych objęciach wydaje mi się jeszcze bardziej blackmetalowy.
środki masowego przekazu i media w ogóle lansujące idee i treści wymierzone w nich samych .skurwysyństwo jak sie patrzy.