DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -

25-06-2008, 00:25

wyjmij głowe z dupy jesli nie dostrzegasz oczywistej różnicy między dwoma ostatnim krążkami tejże formacji a tym co nagrali
wczesniej.i nikogo nie obchodzi czy Motorheady cycki i piwo pasują ci w kontekście tej muzyki czy nie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

25-06-2008, 00:40

Czesław pisze:Rzygać mi się chce, jak ktoś słuchanie jakiegoś syfu ciągle uzasadnia słowami z puli "szczery, piwo, cycki, motorhead, spierdalaj".
Jakiego syfu? Przecież oni grają na klasyczną nutę, którą wciągasz nosem codziennie, tylko inaczej ometkowaną i gorzej zagraną (i pewnie dlatego nie słyszysz różnicy).
Czesław pisze:DT się określił co chciał robić na drugiej płycie (chociaż może faktycznie lepiej by było jak by po nagraniu jedynki zmienili nazwę...?), a teraz widzę że przy każdej kolejnej określają się na nowo? No ja pierdole, to co, po 15-20 lat mają że co chwila się określają kim chcą być? Jeśli kogoś to przekonuje - droga wolna, ale kurwa nie wciskajcie innym kitu.
Jak dla mnie, to oni wciąż trzymają się tego, co zaczęli na drugim albumie, tylko w przeciwieństwie do większości kapel nie zatrzymują się na jednym etapie, a raczej badają zawiłości obranego stylu. Wyeksploatowali pewne wątki i jadą dalej. Reszta trzyma się kurczowo schematu, który oni wypracowali kilkanaście lat temu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
długopisyyyyyyyyyy

25-06-2008, 00:46

lubie Darkthrone. W ogóle to jestem po kilku piwach co wypiłem ze sklepu na dworze. Tater. Szczyć mi się chce i ide spać.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

25-06-2008, 01:01

W ogóle to fajny tytuł (coś jak "Sunn Amps & Smashed Guitars"). Już mi się podoba i jasno wskazuje, że to będzie kolejna meta-narracyjna podróż do korzeni gatunku.
A nie będzie punkowa, bo takie rozróżnienie (na punk i metal) najwyraźniej, w oczach Fenriza i Nocturno Culto, jest bezzasadne.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

25-06-2008, 08:39

Maria Konopnicka pisze:Nie czekam na nowego Darkthrone - fajnie, że się chłopaki dobrze bawią.... niech się bawią dalej
ja też nie czekam na ich nowa płytę, podobnie mam w przypadku Satyricon
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

25-06-2008, 09:36

Drone pisze:
rob pisze:
Maria Konopnicka pisze:Nie czekam na nowego Darkthrone - fajnie, że się chłopaki dobrze bawią.... niech się bawią dalej
Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.
Ja też :)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

25-06-2008, 10:16

Drone pisze:
rob pisze:
Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.
no to super
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-06-2008, 11:17

Chuj z tym jaki będzie nowy DARKTHRONE. Narazie trza sie zaopatrzyć w "Frostland Tapes".
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

25-06-2008, 13:00

Drone pisze:
rob pisze:
Drone pisze: Ja jestem true i czekam - zwłaszcza na SATYRICON i DARKTHRONE zwłaszcza.
no to super
Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej. :D
uwazaj, abys nie wsiadl do pociagu byle jakiego ;)

ale to tez sa przeze mnie wyczekiwane premiery. Dodam jeszcze C93 i MA i mamy komplet mistrzow ; )
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

25-06-2008, 14:01

Drone pisze:Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej. :D
po prostu chrzanisz jak potłuczony, wyraziłem tylko swoją opinie, a ty już się podniecasz jak dzieciak, wyluzuj człowieku, niczego ci nie muszę udowadniać, a że czasem mi się chce, to piszę tu na forum, popisuj się przed innymi, a nie przede mną, zły adres wybrałeś, a czym/lub na czym jedziesz to mnie nie interesuje : )
jebać frajerów
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

25-06-2008, 14:12

vulture pisze:a Ulver to kurwa co,kobyle caco? :wink:
to jakis ulver jest w planach na ten rok?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-06-2008, 14:26

zekke pisze:
vulture pisze:a Ulver to kurwa co,kobyle caco? :wink:
to jakis ulver jest w planach na ten rok?
tak, ponoc ma to byc muzyka relaksacyjna w stylu soundtracka Twin peaks
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

25-06-2008, 14:33

blah
vulture

25-06-2008, 14:36

soundtrack i płyta zawierające swobodne interpretacje klasyków z lat 60.
przynajmiej jedna powinna sie ukazać do końca roku.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

25-06-2008, 17:23

longinus696 pisze:
Czesław pisze:DT się określił co chciał robić na drugiej płycie (chociaż może faktycznie lepiej by było jak by po nagraniu jedynki zmienili nazwę...?), a teraz widzę że przy każdej kolejnej określają się na nowo? No ja pierdole, to co, po 15-20 lat mają że co chwila się określają kim chcą być? Jeśli kogoś to przekonuje - droga wolna, ale kurwa nie wciskajcie innym kitu.
Jak dla mnie, to oni wciąż trzymają się tego, co zaczęli na drugim albumie, tylko w przeciwieństwie do większości kapel nie zatrzymują się na jednym etapie, a raczej badają zawiłości obranego stylu. Wyeksploatowali pewne wątki i jadą dalej. Reszta trzyma się kurczowo schematu, który oni wypracowali kilkanaście lat temu.
oczywiście, że tak. to przecież wciąż black metal, i to kurwa jaki! wg mnie o wiele bardziej w korzeniach niż cała zgraja przemądrych religijnych blek metalowców. ale weź wytłumacz - vide mój taki młody znajomy. teraz darkthrone mu się nie podoba bo już nie grają black metalu z wszystkimi z tym związanymi atrybutami itd. ależ grają, kurwa, grają. trza tylko wiedzieć to i tamto i słuchać z odpowiedniej strony.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

25-06-2008, 23:11

Drone pisze:
rob pisze:
Drone pisze:Po prostu wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej. :D
po prostu chrzanisz jak potłuczony, wyraziłem tylko swoją opinie, a ty już się podniecasz jak dzieciak, wyluzuj człowieku, niczego ci nie muszę udowadniać, a że czasem mi się chce, to piszę tu na forum, popisuj się przed innymi, a nie przede mną, zły adres wybrałeś, a czym/lub na czym jedziesz to mnie nie interesuje : )
Mam wrażenie, że się niepotrzebnie denerwujesz. :D Jak mam skomentować wypowiedzi kogoś, kto - tak sądzę - nie docenia należycie ostatniego albumu SATYRICON?
bez obrazy , ale luzują mnie wycieczki personalne i ocenianie z góry osoby której się nie zna, masz rację nie doceniam ostatniego albumu Satyra & Co, wbrew pozorom robię to należycie, wali mnie to że kiedyś pozowali na mrocznych twardzieli z norweskich lasów, a dziś odeszli od tego wizerunku, nie o to mi chodzi, muzycznie ta kapela niczego nowego mi nie oferuje(są wtórni) bo i nie musi, dla mnie jest to słaba muza, gości którzy postawili na to, by zaistniec w TV i innych mediach oraz to, że chcą zarobić trochę kasy, co też nie jest zarzutem, ja tego nie kupuję, nie czuję w tym szczerości, tylko zimną kalkulację,
jebać frajerów
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

26-06-2008, 00:02

Drone pisze: Nie oceniam Ciebie jako osoby, tykam się tylko Twojej oceny muzyki... Mówisz, że SATYRICON jest wtórny na ostatniej płycie...
moja ocena jest jaka jest, nie słucham muzy od dziś, dla mnie Satyricon jest wtórny,
Drone pisze:Czy na tej samej zasadzie, jak twierdziłeś, że "Fas" jest wtórne? Dla mnie "Now, Diabolical" to ich bezwzględnie najlepszy album - pod każdym względem, także wizerunkowo. To zdecydowane wyjście z lasu!
zgadzam się, ale tylko w odniesieniu do ich twórczości, w szerszym kontekście już nie, w przeciwieństwie do DSO, które uważam że sporo już powiedziało i ma jeszcze sporo do powiedzenia,
Drone pisze:Taki świadomy siebie black metal w showbiznesowych objęciach wydaje mi się jeszcze bardziej blackmetalowy.
bardzo oryginalna teza z którą zupełnie się nie zgadzam, uważam zupełnie odwrotnie,
Drone pisze:Zaś muzycznie jest to przejście na inny tor: szlachetnego brzmienia, bez cienia tandety, z oszczędnymi ozdobnikami, z elegancką sekcją dętą i wyważonym wokalem. Ta muzyka ma w sobie moc dojrzewającego przez lata, starego wina, które należy smakować z namaszczeniem, długo i powoli.
ta muzyka dla mnie na dzień dzisiejszy jest wytworem machiny show biznesowej, produktem i niczym więcej, Satyr zgodził się i przyjął pewne reguły rynku, jego wybór, nie potępiam go za to, ale ja tego nie kupuje
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-06-2008, 18:45

Drone pisze: Taki świadomy siebie black metal w showbiznesowych objęciach wydaje mi się jeszcze bardziej blackmetalowy.
weź mi to wyjaśnij, bo na chwilę obecną nie pozostaje mi nic innego niż uznać, że ktoś cię pierdolnął cegłą w łeb.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
vulture

26-06-2008, 18:48

środki masowego przekazu i media w ogóle lansujące idee i treści wymierzone w nich samych .skurwysyństwo jak sie patrzy.
ODPOWIEDZ