SINISTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: SINISTER

12-08-2008, 15:23

SINISTER złapał wiatr w żagle (chopy z CRYPTOPSY też wyjebali babe z kapeli to może i u nich jakość muzyki sie poprawi). Po bardzo dobrym "Afterburner" szykuje sie jeszcze lepszy sztof.

http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath 2 nowe knuty, każdy ponad 6min a słucha sie tego świetnie. Może być czołówka tego roku
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-09-2008, 18:46

Murowana czołówka tego roku. Wyśmienity album. Znacznie różni się od poprzedniczki, akcenty rozłożono inaczej. Mam wrażenie, że to o wiele brutalniejszy materiał. Szkieletem są MORDERCZE blasty. W zasadzie to może być najbardziej masakryczna płyta w ich karierze. Mimo wszystko nadal jest tu obecna masa melodyjnych, cholernie ryjących psychikę riffów. To akurat nie powinno zaskakiwać - oni zawsze byli mistrzami w łączeniu przebojowości z kurewską brutalnością. Tylko ten tytuł ni w pizdę ni w oko. Chyba, że chodzi o to co wydobywa się z nieszczęsnych ofiar doświadczonych sesją sam na sam z tym potworem.
Baba z wozu Holendrom lżej. Odrodzili się na dobre - zew z bagien nie kłamie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
długopisyyyyyyyyyy

06-09-2008, 19:53

tożto jak recenzja wyszła :D

a te dwa nowe utwory faktycznie miażdżą!! przypomina to dosyć "Aggressive Measures"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2008, 20:01

niezła ta nowa płyta, na pewno najlepsza od lat.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

06-09-2008, 20:49

twoja_stara_trotzky pisze:niezła ta nowa płyta, na pewno najlepsza od lat.
no nie wiem - porównując do ostatnich klocków moze masz racje - do pierwszych killerów nie ma startu... jedna z wielu kapel co nie ma juz nic do powiedzenia...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-09-2008, 05:00

Adrian696 pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:niezła ta nowa płyta, na pewno najlepsza od lat.
no nie wiem - porównując do ostatnich klocków moze masz racje
"Afterburner" na pewno bym "klockiem" nie nazwał. Dla mnie to są rejony przynajmniej 7,5-8,5/10.
Adrian696 pisze:do pierwszych killerów nie ma startu...
Ja właśnie uważam, że nawet na tle pierwszych trzech dwa ostatnie nie muszą wywoływać u swoich twórców kompleksów.
Adrian696 pisze:jedna z wielu kapel co nie ma juz nic do powiedzenia...
Bardzo krzywdząca ta Twoja opinia, Adrianie. W ten sposób można się czepnąć również "Christ Illusion" (czego z pewnością nie zrobię).

Jeśli w tej stylistyce powstaje album trwający ~50 minut, z utworami ~7 minut każdy (w tym tytułowy ponad 10 minut) i zlatuje to (dla mnie przynajmniej) momentalnie, to znak, że do czynienia mamy z płytą nieprzeciętną.
MANOWAR
postuje jak opętany!

07-09-2008, 07:32

ulepszona kontynuacja "Afterburner", czyli jak dla mnie mocna rzecz, w moim prywatnym rankingu pierwszej piątce płyt tego roku :wink:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-09-2008, 08:29

MANOWAR pisze:ulepszona kontynuacja "Afterburner"
Następczyni - tak. Kontynuacja raczej nie. Za to właśnie cenię ten zespół - nigdy nie nagrał dwóch takich samych płyt, a jednocześnie mają styl tak rozpoznawalny, że momentalnie wiadomo kto gra.
MANOWAR pisze:w moim prywatnym rankingu pierwszej piątce płyt tego roku
Tu nawet trudno mi coś powiedzieć, bo (o ile mnie pamięć nie myli) z tego roku słyszałem tylko dwa materiały (oprócz wiadomego jeszcze tylko "Iron Will" szwedzkiego GRAND MAGUS).
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

07-09-2008, 23:51

Gore_Obsessed pisze: "Afterburner" na pewno bym "klockiem" nie nazwał. Dla mnie to są rejony przynajmniej 7,5-8,5/10.

Ja właśnie uważam, że nawet na tle pierwszych trzech dwa ostatnie nie muszą wywoływać u swoich twórców kompleksów.

Bardzo krzywdząca ta Twoja opinia, Adrianie. W ten sposób można się czepnąć również "Christ Illusion" (czego z pewnością nie zrobię).

Jeśli w tej stylistyce powstaje album trwający ~50 minut, z utworami ~7 minut każdy (w tym tytułowy ponad 10 minut) i zlatuje to (dla mnie przynajmniej) momentalnie, to znak, że do czynienia mamy z płytą nieprzeciętną.
no to lecimy:
- moze faktycznie, nie jest to aż tak słaby krążek, jak go oceniłem - dzis zapodałem 2 razy, ale ponad 6/10 nie wszedł,
- Afterburner - jest strasznie nudny, góra 5/10 - płyta do której nie chce sie wracac, nowa jest od niej lepsza, ale tyci tyci,
- twórcy 3 pierwszych płyt, nie graja w Sinister od wieków, zasadniczo to nie ma tam nikogo kto te płyty tworzył - ostał sie tylko perkusista co teraz krzyczy :D to zupełnie inny zespoł, myśle ze lepiej byłoby jakby zmienili nazwe...
- no i na koniec cos ustalmy - SLAYER'a sie nie czepiamy :D :D :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-09-2008, 00:12

Adrian696 pisze:to zupełnie inny zespoł, myśle ze lepiej byłoby jakby zmienili nazwe
Tu Cię mam! Z jednej strony piszesz, że to zupełnie inny zespół, z drugiej, że nie mają już nic do powiedzenia. Drobna niekonsekwencja, jak dla mnie. ;)

Czy ktoś słyszał płytę SUPREME PAIN i mógłby napisać coś na jej temat?
Awatar użytkownika
Egr
zaczyna szaleć

08-09-2008, 03:46

Te dwa kawałki z myspace'a to naprawdę konkret. Trzeba będzie obadać płytę.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-09-2008, 09:05

Gore_Obsessed pisze:
Adrian696 pisze:to zupełnie inny zespoł, myśle ze lepiej byłoby jakby zmienili nazwe
Tu Cię mam! Z jednej strony piszesz, że to zupełnie inny zespół, z drugiej, że nie mają już nic do powiedzenia. Drobna niekonsekwencja, jak dla mnie. ;)
ale gdzie tu niekonsekwencja??? skoro oba moje stwierdzenia są prawdziwe???
od czasu ich przygody, a właściwie to przygody Aada z Rachel :D odbieram ich postawe jako odcinanie kuponów...
Sineater
postuje jak opętany!

08-09-2008, 11:24

SUPREME PAIN to bardzo solidny krążek. Ma kapitalne brzmienie, mimo że bębny nagrywano w Słowanii, przywodzi na myśl trochę drugi Malevolent Creation. Muzycznie jest dużo mniej thrashowo i hiciarsko niż MC, lekko sinistrowato po prostu. Są blasty, są wolniejsze partie - riffy są świetne i nie gubią się nawet przy największej galopadzie, kawałki są dośc długie i rozbudowane; wokale Aada przepotężne. Z resztą czy płyta, w której maczał palce koleś, który grał kiedyś w genialnym Ceremony (Erwin) mogłaby być słaba? Tradycyjny, brutalny death metal w mistrzowskim wydaniu; na pewno w 10 najlepszych płyt tego roku.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-09-2008, 11:28

podpisuję się pod tym obiema kończynami
support music, not rumors
arise
zaczyna szaleć

08-09-2008, 20:03

Maria Konopnicka pisze:Przyszło dziś do mnie m.in. "The Silent Howling" - trochę się boję, że po świetnym krążku Resurrection, który właśnie kręci mi się w odtwarzaczu nowy Sinister zabrzmi jak Vader grający covery Lady Pank. No ale póki co płyta leży przede mną jeszcze w zafoliowana - a na tym etapie mogę tylko napisać, że mają najlepszą okładkę od czasów "Hate". Obym za parę godzin mógł to samo napisać o muzyce. Albo za paręnaście - bo obok, również zafoliowane leżą nowe krążki: Benediction, Motorhead, Destruction... i kilkanaście innych - same nowości.... aż się obśliniłem :)))
Edit. Dodam tylko jeszcze, że "Afterburner" wcale nie był płytą nudną - ten krążek podobał mi się bardziej niż "Aggressive Measures", o "Creative Killings", a tym bardziej o "Savage or Grace" nie wspominając.
Mam nadzieję, że Ci korki wyjebie w domu :mrgreen: i prundu nie będzie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-09-2008, 23:40

Tak mnie naszło - w utworze tytułowym są całe partie jednoznacznie przywodzące na myśl... DAMNATION. :)
arise
zaczyna szaleć

08-09-2008, 23:44

Maria Konopnicka pisze:
arise pisze: Mam nadzieję, że Ci korki wyjebie w domu :mrgreen: i prundu nie będzie :mrgreen:
mam zawsze cztery baterie w zapasie i uwaga(!) sześć discmanów :) Nie ze mną te numery Bruner :) Na wyłączone światło dawałem się robić jak byłem mały :)
metal komando, przezorny zawsze ubezpieczony, niby :mrgreen: dobrze ze discmeny są na baterie, bo musiałbyś do dynama w rowerku podłączać a nie wiem czy dałbyś radę tyle płyt przepedałować :mrgreen:
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

09-09-2008, 11:06

Afterburner podoba mi sie ciut bardziej ale i tak jest dobrze, jest dobrze
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

09-09-2008, 12:25

nowy album jest pierwszym ,ktory udalo mi sie przesluchac w calosci od czasow "Hate".. faktycznie dobra rzecz, zostal na dluzej w moim odtwarzaczu.. jest jednak kilka mankamentow, po pierwsze naiwne zwolnienia, jakies kiepawo-rzewne melodyjki gitarowe w kilku miejscach, no i wokal Aada... lepiej by zrobil gdyby wrocil za zestaw perkusyjny, spiewa niewyraznie i troche za bardzo silowo... to slychac,ze gosc sie wysila. Poza tym "Silent howling" to rzetelne łojenie jakiego od Sinister zwykłem oczekiwać.
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

10-09-2008, 15:53

No w koncu nowe wydawnictwo Sinister dotarlo i do mnie. Pierwsze przesluchanie wlasnie sie zakonczylo - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Jest lepiej niz na poprzedniej, ale tam az tak zle jak niektorzy pisza to znowu nie bylo :P
Fajnie sie tego slucha, moje top 10 w kategorii DM w tym roku to na 100%, czy bedzie top 5 to potrzebuje wiecej przesluchan, bo cholera duzo ciekawych rzeczy wyszlo w tym roku...
W kategorii plytek Sinister, 1-3 nie przebili, ale mysle, ze solidne 4te miejsce ta plytka zajmie...

Slucham ich mniej wiecej od '91 i az lezka sie w oku kreci jak sobie czlowiek przypomni ich koncert w Bydzi z Cannibal Corpse; rozjebali totalnie, zyskali spora rzesze fanow (w tym mnie ;) ) a pozniej w kilkanascie minut wyprzedali caly zapas demowek ;)
Eh, to byly czasy...
ODPOWIEDZ