VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: Vader
Też mi się tak wydaje... A poza tym wcale nie jest powiedziane, że świeża krew nie wpłynie za zespół dobrze. Oby tylko Peter dopuścił ich choć trochę do głosu...
- Atreju
- postuje jak opętany!
Jak znamy historię Vader, przyjście nowej krwi (Mauser) wcale nie musi wpłynąć na poprawę jakości muzyki Vader, bo to "De Profundis" pozostaje nadal najlepszym albumem, którego poziomu żaden późniejszy nie osiągnął.
Zgadzam się. "De Profundis" rządzi! Moja recepta jest cały czas taka, że ta cała machina "Vader" powinna zwolnić... opocząć... Peter to wielki kompozytor i podejrzewam, że jak by miał tak na spokojnie kilka lat... to odpierdolił by jeszcze naprawdę masakryczny materiał.
-
- weteran forumowych bitew
na moje powinni sie pomalowac i zaczac grac bleka.tylko blek jest prawdziwy.reszta to kupa.
-
- zaczyna szaleć
A ja myślę, że Peter zechce pokazac na co go stać i pewnie w niedługim czasie, ( z nowym składem ) dostaniemy cos nowego.długopisyyyyyyyyyy pisze:Zgadzam się. "De Profundis" rządzi! Moja recepta jest cały czas taka, że ta cała machina "Vader" powinna zwolnić... opocząć... Peter to wielki kompozytor i podejrzewam, że jak by miał tak na spokojnie kilka lat... to odpierdolił by jeszcze naprawdę masakryczny materiał.
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Problem jest taki, że materiał na "De Profundis" Peter pisał około roku. A dobrej płyty nie da się ułożyć na kolanie w studio przez kilka tygodni wliczając nagrania, miksy i master, a tak Peter robi od czasu Black to the Blind. No chyba, się nazywasz Metallica i dostajesz kasę na całoroczne nagrania.
Niestety, kontrakty zobowiązują, a płytę trzeba nagrać w terminie. A potem znów w trasę, bo z czegoś trzeba godnie żyć.
Swoją drogą Vader już nie musi nikomu nic udowadniać. Opus Magnum już nagrali, teraz wystarczy prezentować go na trasach do końca życia...
Niestety, kontrakty zobowiązują, a płytę trzeba nagrać w terminie. A potem znów w trasę, bo z czegoś trzeba godnie żyć.
Swoją drogą Vader już nie musi nikomu nic udowadniać. Opus Magnum już nagrali, teraz wystarczy prezentować go na trasach do końca życia...
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
-
arise pisze:A ja myślę, że Peter zechce pokazac na co go stać i pewnie w niedługim czasie, ( z nowym składem ) dostaniemy cos nowego.długopisyyyyyyyyyy pisze:Zgadzam się. "De Profundis" rządzi! Moja recepta jest cały czas taka, że ta cała machina "Vader" powinna zwolnić... opocząć... Peter to wielki kompozytor i podejrzewam, że jak by miał tak na spokojnie kilka lat... to odpierdolił by jeszcze naprawdę masakryczny materiał.
masz na mysli nowa płyte? zapewne.przeciez dawno nic nie wydali.
- 4m
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
ta, zwlaszcza, ze sklad zawsze mial wiele do powiedzenia jesli chodzi o muzyke. Mauser przez cala swoja kariere w Vader napisal jeden utwor, prawda? ten z The Art of War
this is a land of wolves now
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Block69
- zahartowany metalizator
Tak, pisałem o tym wcześniej. Mauser to typowy rzemieślnik. Odnalazł sie w pisaniu kawałków do UnSun.Riven pisze:ta, zwlaszcza, ze sklad zawsze mial wiele do powiedzenia jesli chodzi o muzyke. Mauser przez cala swoja kariere w Vader napisal jeden utwor, prawda? ten z The Art of War
PENIS METAL
- ultravox
- zahartowany metalizator
Akurat tak się składa, że napisał cztery utwory na "Impressions In Blood"...Block69 pisze:Tak, pisałem o tym wcześniej. Mauser to typowy rzemieślnik. Odnalazł sie w pisaniu kawałków do UnSun.Riven pisze:ta, zwlaszcza, ze sklad zawsze mial wiele do powiedzenia jesli chodzi o muzyke. Mauser przez cala swoja kariere w Vader napisal jeden utwor, prawda? ten z The Art of War
- Riven
- Kontakt:
a, to ja mialem informacje sprzed wydania tej plyty 
co nie zmienia faktu, ze Vader to chyba najnudniejszy zespol death metalowy. zawsze graja fajnie, ale dla mnie ta formula wyczerpala sie po 3 plytach. pozniejszych mozna posluchac od czasu do czasu, ale nic ponad to.

co nie zmienia faktu, ze Vader to chyba najnudniejszy zespol death metalowy. zawsze graja fajnie, ale dla mnie ta formula wyczerpala sie po 3 plytach. pozniejszych mozna posluchac od czasu do czasu, ale nic ponad to.
this is a land of wolves now
- 4m
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Jakiby ten MonSun nie był, to i tak gratuluję Mauserowi odwagi. Lepiej być szefem własnej, nawet małej firmy, niż wyrobnikiem w dużym przedsiębiorstwie. Mauser nie popisał się za bardzo jako kompozytor w Vaderze, bo nikt nie pozwolił mu tam popuścić cugli. W międzyczasie zdążył nagrać 3 albumy z Dies Irae i nie wciskajcie kitu, że nie jest płodny muzycznie. Zresztą "As heavens collide" to najlepszy numer na Impresjach.
Z takim składem, czy innym, Vader będzie wciąż nagrywał tak samo brzmiące kawałki. Nawet producent nie pomoże, bo Generał jest tylko JEDEN.
Z takim składem, czy innym, Vader będzie wciąż nagrywał tak samo brzmiące kawałki. Nawet producent nie pomoże, bo Generał jest tylko JEDEN.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"