WARPATH (Ger)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

Re: WARPATH (Ger)

12-09-2008, 17:14

Coś w tym jest. Czasem duża łatwość w dostępie do nowych materiałów wprowadza zamęt, co tu wybrać, ale odrobina samodyscypliny i można z tego wybrnąć. Najlepsze rozwiązanie to oczywiście "przetestowanie" i ewentualnie zakup, jeśli dana muzyka będzie się podobać. A co do zaniku albumów to nie przypuszczam, żeby tak się stało. Przynajmniej w najbliższej przyszłości. Owszem, płyt będzie się sprzedawać mniej, ale jednak będę optymistą i uważam, że mimo wszystko ci najbardziej zainteresowani muzyką wciąż nie dają się zepchnąć na całkowity margines i nie dopuszczą, żeby zespoły bawiły się w wypuszczanie tylko pojedynczych piosenek. W końcu popyt i podaż są nierozerwalnie związane, więc jeśli będą chętni do słuchania dłuższych materiałów to znajdą się chętni do ich nagrywania.

A tak PS to rzadki się inaczej pisze ;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-09-2008, 20:56

Maria Konopnicka pisze:mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach taka łatwość dostępu do muzyki (czy to w przypadku ściągania z netu, czy nawet szaleńczego kupowania płyt - jak w moim przypadku) sprawia, że poświęcamy mniej czasu pojedynczym płytom i przez to sporo tracimy. Kiedyś jak już się jakąś płytę wyrwało, kupiło na kasecie, czy przegrało od kolegi to było wydarzenie. Rano się budziłem jak skowronek bo wiedziałem, że czeka na mnie nowa kaseta. Słuchało się albumu po kupieniu kilkanaście razy zanim w ogóle jakiś osąd na jego temat się wydało. Teraz jest zupełnie inaczej - niby lepiej, ale gorzej .... :)))
AMEN.

Bardzo się cieszę, że udało mi się nie zmienić i że nadal KAŻDA płyta to wydarzenie i KAŻDĄ mam osłuchaną do nieprzytomności z każdej strony. Ten biedny cedek "The silent howling" lada dzień się rozleci zmaltretowany do granic wytrzymałości laserową wiązką w moim odtwarzaczu.

Teraz ludzie masę muzyki przegapiają, bo mają dostęp do praktycznie wszystkiego i tumanieją.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-09-2008, 11:17

Doskonaly temat , bede go obserwowal.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

01-10-2008, 11:51

Maria Konopnicka pisze:Aż posłuchałem sobie tego WARPATH wczoraj - konkretnie drugiej płyty. Podtrzymuje swoją opinię - taka muzyka niestety nie przetrwała próby czasu, ot przaśny groove thrash - nic obciachowego, ale i nic rewelacyjnego. Porównania do CARNIVORE są niesmaczne - trochę tak jakby wino "Czas PGR-u" porównać do Bordeaux.
No jak ktos porownuje ostatni przasny SInister do Diabolical Summoning i jeszcze mowi ze jest lepszy to wypada tylko wyciagnac wnioski ze to bardzo dobra, pyla, broni sie znakomicie po latach i porownania do Carnivore sa jak najbardziej na miejscu a ktos musial sobie zalepic uszy 13 tysiacami plyt z niemieckim heavy metalem i NWOBHM. :lol: :lol: .
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

02-10-2008, 10:10

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze:NWOBHM. :lol: :lol: .
o NWOBHM to się nie wypowiadaj bo mało wiesz o tej muzyce. Nie zapominaj, że Venom to też NWOBHM, a przecież obok CARNIVORE wymieniłeś tą kapelę jako inspirację dla WARPATH (abstrahując od tego, że skojarzenie z dupy). No, ale jak ktoś myśli, że NWOBHM to tylko Iron Maiden i Saxon to wypisuje głupoty na forum...
Ohoho alez sroga reprymende od mistrza dostalem, nie ma co pojechales mi rajtuzach i wszystkim skejtom :lol:
W odroznieniu od ciebie nie wypisuje w kazdym temacie o kazdym zespole stosow bzdetow i wyssanych z palca pierdol aby pokazac jaki to ja jestem czlowiek-orkiesta i ze na wszystkim sie znam i czego to ja nie mam na polkach w folii, nigdy nie dyskutowalem na temat NWOBHM, bo mnie to nie interesuje ale, ze nie mam nawet prawa nazwy napisac to nie wiedzialem :lol:
Nie wiem skad ci sie wzial ten Iron Maiden i Saxon, chyba jakas paranoja zaczyna sie legnac :lol:

Wydaje mi sie ze takie proby zlagodzenia wizerunku muzycznego nuworysza, dorobkiewicza i totalnego ignoranta poprzez niby zartobliwe tematy "outcoming" to swiadome dzialanie ale chyba niewiele dajace. przypuszczam, ze z tych 15 tysiecy plyt wiekszosc jest ciagle w folii ale miec nie znaczy znac , a przesluchac raz nie znaczy orientowac sie doskonale. No ale juz litosciwie przemilcze te wstydliwe tematy Coroner, Voivod, Obliveon i nie wiem co tam jeszcze.

Abys nie myslal, ze masz do czynienia z leszczem dodam pare faktow: Wyzszy stopien zaawansowania w klubie plywackim "Sparta", maniakalne wielbienie mangowej serii Sailor Moon, fiut 23 cm, kolekcja kart z Michaelem Jordanem w liczbie 12 tysiecy i samochod marki Opel Corsa rocznik 94 stuningowany przez doklejenie tylnego spojlera.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

02-10-2008, 20:41

Maria Konopnicka pisze:Tymczasem coraz więcej pojawia się tu osób bez żadnego dystansu
Ale mi nie o to chodzi, wcale sie nie spinam, to raczej ty nie zrozumales ironii. Juz darugi raz probujesz mi pisac cos takiego "co ty tam wiesz o ty i o tamtym chlopcze" wczesniej o szwedzkim deathmetalu poczatku lat 90 teraz o NWOBHM a przeciez nie masz najmniejszego pojecia o stanie mojej wiedzy na te tematy i teraz sie wyvcofujesz rakiem ze zartowales a ja oczywisce nie pojalem tych zartow, no wez maria, daj juz spokoj, jak chcesz kogos oceniac to powinenes o kims cokolwiek wiedzec a nie strzelac na slepo i robic z siebie kretyna, nic do ciebie nie mam , jestes pogodny wesoly pajac ale czasami naprawde robisz z siebie durnia :lol:
Maria Konopnicka pisze:Ojej! Ale mi dopiekłeś, nie zasnę dzisiaj. A wcale bym się nie zdziwił jakby się okazało, że Voivod znam lepiej niż Ty :))
To by oznaczalo ze wczoraj Voivod poznalem :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

02-10-2008, 21:08

Maria Konopnicka pisze:hehehe zawsze mnie bawiło jak to ludzie mają dużo do powiedzenia na temat osoby, której nie znają i na oczy nie widzieli :) (podobnie jak o muzyce, której nie znają)
już o tym tu pisałem , ale do tych mistrzów internetowego napinania się to nie trafia, więc olej temat sikiem prostym, niech sobie żyją w matriksie, jest przynajmniej dobra rozrywka :)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

03-10-2008, 08:59

Maria, a o ile się założysz? :lol:
Awatar użytkownika
Triceratops

03-10-2008, 09:00

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: jestes pogodny wesoly pajac ale czasami naprawde robisz z siebie durnia :lol: :
... napisał gość, który kilka dni temu przekonywał o wyższości WARPATH nad SODOM :) nieważne - przyjmijmy, że jesteś ekspertem zarówno w dziedzinie szwedzkiego metalu lat 90-tych, NWOBHM i masz większego fiuta niż ja... musimy z tym żyć dalej :) Założę się jednak, że w rzeczywistości jesteś albo zakompleksionym gówniarzem, któremu rodzice dają zbyt dużo korzystać z komputera, albo sfrustrowanym 30-latkiem, który nigdy nie miał panny i całymi dniami siedzi przy komputerze, słucha mp3 i obżera się pizzą i gra w gry komputerowe.
No coz po raz kolejny cierpliwie ci bede tlumaczyl, ze masz problemy ze zrozumieniem slowa pisanego i napisalem ze wole sluchac Warpath niz Sodom, nie wiem moze po 50 razie jak to napisze to do ciebie to dotrze, ale coz nie zalamuje sie , bede pisal za kazdym razem jak po raz kolejny sie miniesz z prawda :)

I nie pisz, ze ja robie z siebie eksperta, nie pisz "przyjijmy" bo ja nigdzie tego nie napisalem ze jestem, bo to nie ja wytknalem "co ty tam o NWOBHM wiesz' czy "co to wiesz o starym szwedzkim deathmetalu" tylko ty :lol: wiec to ty pozujesz na eksperta za kazdym razem asekuracyjnie zaznaczajac ze nie jestes ekspertem, takie specyficzne odwracanie kota ogonem.
No oprocz tego ze jestes wiekszym ekspertem od Voivod, to od razu przyznaje, ja dopiero 2 dni temu sciagnalem w mp3 ten tajemniczy zespol :lol:

Co to twojego zakladu to pomine to milczeniem, nie jestem internetowym ekshibicjonista twojego pokroju , w kazdym razie kupiles ode mnie pare plyt na allegro wiec sprawdz czy nie byly z mp3 zgrywane, bo wyjdziesz na leszcza co przegrywki kupuje :lol:

Aha, rob zalosny pajacu jeszcze tam jestes? :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

03-10-2008, 16:47

Hehe nie chce mi sie ale jeszcze ostatni raz :lol: Na poczatek, moze zaloz sie z trockim, co ? :lol:
Maria Konopnicka pisze:To znaczy" Wolę Warpath niż Sodom".
Jak najbardziej, napisalem UWAGA kontrowersyjna opinia czy jakos tak, aby rozkrecic temacik, na pewno nie jest to wieksza bzdura niz to ze ostatni Sinister jest lepszy od Diabolical Summoning
Maria Konopnicka pisze: W kwestii death metalu już ustaliśmy, że w latach 80-tych jeździłeś pod tirem po demówki Sinister, ale z tonu Twoich postów odniosłem wrażenie, że o NWOBHM wiesz niewiele :) Jeśli się mylę to wybacz :)))
Z ktorych postow, mozesz pokazac jakies moje posty na temat NWOBHM? Chetnie poczytam np cos o tym "No, ale jak ktoś myśli, że NWOBHM to tylko Iron Maiden i Saxon to wypisuje głupoty na forum..." Pokaz mi te glupoty co wypisywalem. Czy znowu zaszla magiczna pomylka?
Maria Konopnicka pisze: To Ty odbierasz, że pozuję na eksperta. Ja tego tak nie odbieram.
Ach tak nie odbierasz, no szkoda "a o NWOBHM to się nie wypowiadaj bo mało wiesz o tej muzyce", nie chce mi sie szukac tego o Dismember czy Unleashed, ale tez byly w tym przemadrzalym tonie, rozumiem ze ty z tych co wlos w cudzym oku zauwaza ale belki w swoim za chuja nie potrafia.
Maria Konopnicka pisze: W tym roku głównie słucham Voivod - już zaczynam nucić niektóre kawałki. Jeszcze ze dwa lata i jak się gdzieś spotkamy to Ci całe The Outer Limits wydmucham na listku bobkowym.
No i co zastrzelisz mnie zmasowana wiedza o Voivod, wypierdzisz na wdechu "Fuck Off And Die"?? Na noc pewnie zakladasz sluchawki i przez sen chloniesz a w dzien stukasz na pamiec biografie. Troche smutne podejscie do muzyki, bo ilosc nie znaczy jakosc.
Maria Konopnicka pisze:... tata ?
No kupiles, moge wkleic jakiegos screena jak nie wierzysz, ja nie opowiadam bajek o magicznych aukcjach co znikaja
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

03-10-2008, 16:50

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:Maria, a o ile się założysz? :lol:
Nie założę się - całkiem możliwe, że mój portret psychologiczny tego gościa jest równie trafny jak jego mój :)
Ja nie rysowalem twojego porteretu, sam go ciagle rysujesz, wypisujesz ile plyt, komiksow i tym podobnych.
woodpecker from space
arise
zaczyna szaleć

03-10-2008, 17:09

Miło sie to czyta :lol:
Ja mam 20 tyś płyt ( CD ) + jednom winylowom :D, z tych 20 tys mam tylko 500 rozfoliowanych, które znam oczywiście na pamięć mój penis ma 30 cm i służy mi czasami jako trzecia noga jak wracam zajebany w sobotę do domu. Jak byłem mały to w piaskownicy przy Warpath budowałem zamki z piasku a przy Sodom je rozpierdalałem.
Awatar użytkownika
hcpig

03-10-2008, 19:47

Triceratops pisze: maniakalne wielbienie mangowej serii Sailor Moon
Powiedz, że to nieprawda :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

03-10-2008, 20:46

jester pisze:
Triceratops pisze: maniakalne wielbienie mangowej serii Sailor Moon
Powiedz, że to nieprawda :)
No przeciez caly fragment to trawestacja tekstu Marii jaki on tam nie jest, komiksy, karate i takie tam :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

03-10-2008, 20:51

Uffff... bo już się przestraszyłem, czytam co trzeci post bo nie mam dziś już siły na te mordobicia :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-10-2008, 09:45

arise pisze:Jak byłem mały to w piaskownicy przy Warpath budowałem zamki z piasku a przy Sodom je rozpierdalałem.
:lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 15:44

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: No przeciez caly fragment to trawestacja tekstu Marii jaki on tam nie jest, komiksy, karate i takie tam :lol:
Po prostu w odróżnieniu od Ciebie mam coś do powiedzenia i mam wrażenie, że chyba to Cię drażni. Czujesz się malutki? Ułomny? Nikt Cię nie kocha? ... Niestety internet zawsze przyciągał takie ofiary... Bez odbioru koleś. Jak bym miał bród za paznokciem to bym go wydłubał i wtedy miałbyś sobie dalej z kim pogadać :)
No miales juz nie gadac a gadasz, nic mnie nie drazni, nadeci bufoni raczej mnie smiesza niz draznia :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 17:32

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: No miales juz nie gadac a gadasz ....
Nie gadam, pisałem tylko :)
No znowu mnie zagiales mistrzu, nie ma co dales mi teraz popalic :oops:
Drone pisze:Ciekawe, kiedy Maria K. zacznie pisać o muzyce, a nie o swoim chorym "ja"? Może zamiast tego kompulsywnego kupowania płyt przydałby się ze 2-3 sesje tygodniowo z psychoanalitykiem? Mówię zupełnie poważnie.
Maria ma taka "filipokonopiczna" potrzeba wyskoczenia i zrobienia z siebie debila a potem odkrecania tego przy wyzywaniu kazdego kto na to zareagowal swoimi pseudopsychologicznymi analizami, ktore pewnie maja swiadczyc o kolejnym jego talencie, ktorego przez skromnosc nie wymienil. Jezeli jakis fragment textu nie pasuje to Maria udaje ze go nie ma i pomija a te co mu pasuja to odpowiada oczywiscie w sensie ktory tylko on widzi. Dopiero sie chcial zakladac , juz nie chce, sam poucza tonem i slowami "co ty wiesz o (tu wstaw dowolny gatunek./zespol/plyte" po czym twierdzi ze to nie on zgrywa medrca i wyrocznie,ale ja nie wiem po co to wszystko, nie wiem czy jest cos takiego jak nanapasione ego, Maria, istnieje cos takiego? :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 17:34

Maria Konopnicka pisze:... napletek wciąż nie schodzi? Nie martw się - może to nie stulejka. Spróbuj namydlić podczas kąpieli i lekko go odsunąć.
Hehe czuc slowa mistrza z latami praktyki :lol: , no dobra ja tez chce sprobowac tej stulejki, gdzie to sie kupuje?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-10-2008, 18:28

Maria Konopnicka pisze:[czyli mówiąc krótko, cholernie byś się nudził na tym forum gdyby mnie tu nie było... Z ok. 200 postów, które napisałeś na tym forum ok. 50 jest w temacie o WARPATH, w którym więcej uwagi poświęciłeś mi, niż swojemu ulubionemu zespołowi... ktoś tu wspominał o psychoanalityku ?

Co racja to racja, no i znowu mnie koncertowo zrobiles na szaro.
Ostatnio zmieniony 05-10-2008, 18:35 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ