A tak PS to rzadki się inaczej pisze

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
AMEN.Maria Konopnicka pisze:mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach taka łatwość dostępu do muzyki (czy to w przypadku ściągania z netu, czy nawet szaleńczego kupowania płyt - jak w moim przypadku) sprawia, że poświęcamy mniej czasu pojedynczym płytom i przez to sporo tracimy. Kiedyś jak już się jakąś płytę wyrwało, kupiło na kasecie, czy przegrało od kolegi to było wydarzenie. Rano się budziłem jak skowronek bo wiedziałem, że czeka na mnie nowa kaseta. Słuchało się albumu po kupieniu kilkanaście razy zanim w ogóle jakiś osąd na jego temat się wydało. Teraz jest zupełnie inaczej - niby lepiej, ale gorzej ....))
No jak ktos porownuje ostatni przasny SInister do Diabolical Summoning i jeszcze mowi ze jest lepszy to wypada tylko wyciagnac wnioski ze to bardzo dobra, pyla, broni sie znakomicie po latach i porownania do Carnivore sa jak najbardziej na miejscu a ktos musial sobie zalepic uszy 13 tysiacami plyt z niemieckim heavy metalem i NWOBHM.Maria Konopnicka pisze:Aż posłuchałem sobie tego WARPATH wczoraj - konkretnie drugiej płyty. Podtrzymuje swoją opinię - taka muzyka niestety nie przetrwała próby czasu, ot przaśny groove thrash - nic obciachowego, ale i nic rewelacyjnego. Porównania do CARNIVORE są niesmaczne - trochę tak jakby wino "Czas PGR-u" porównać do Bordeaux.
Ohoho alez sroga reprymende od mistrza dostalem, nie ma co pojechales mi rajtuzach i wszystkim skejtomMaria Konopnicka pisze:o NWOBHM to się nie wypowiadaj bo mało wiesz o tej muzyce. Nie zapominaj, że Venom to też NWOBHM, a przecież obok CARNIVORE wymieniłeś tą kapelę jako inspirację dla WARPATH (abstrahując od tego, że skojarzenie z dupy). No, ale jak ktoś myśli, że NWOBHM to tylko Iron Maiden i Saxon to wypisuje głupoty na forum...Triceratops pisze:NWOBHM.![]()
.
Ale mi nie o to chodzi, wcale sie nie spinam, to raczej ty nie zrozumales ironii. Juz darugi raz probujesz mi pisac cos takiego "co ty tam wiesz o ty i o tamtym chlopcze" wczesniej o szwedzkim deathmetalu poczatku lat 90 teraz o NWOBHM a przeciez nie masz najmniejszego pojecia o stanie mojej wiedzy na te tematy i teraz sie wyvcofujesz rakiem ze zartowales a ja oczywisce nie pojalem tych zartow, no wez maria, daj juz spokoj, jak chcesz kogos oceniac to powinenes o kims cokolwiek wiedzec a nie strzelac na slepo i robic z siebie kretyna, nic do ciebie nie mam , jestes pogodny wesoly pajac ale czasami naprawde robisz z siebie durniaMaria Konopnicka pisze:Tymczasem coraz więcej pojawia się tu osób bez żadnego dystansu
To by oznaczalo ze wczoraj Voivod poznalemMaria Konopnicka pisze:Ojej! Ale mi dopiekłeś, nie zasnę dzisiaj. A wcale bym się nie zdziwił jakby się okazało, że Voivod znam lepiej niż Ty)
już o tym tu pisałem , ale do tych mistrzów internetowego napinania się to nie trafia, więc olej temat sikiem prostym, niech sobie żyją w matriksie, jest przynajmniej dobra rozrywkaMaria Konopnicka pisze:hehehe zawsze mnie bawiło jak to ludzie mają dużo do powiedzenia na temat osoby, której nie znają i na oczy nie widzieli(podobnie jak o muzyce, której nie znają)
No coz po raz kolejny cierpliwie ci bede tlumaczyl, ze masz problemy ze zrozumieniem slowa pisanego i napisalem ze wole sluchac Warpath niz Sodom, nie wiem moze po 50 razie jak to napisze to do ciebie to dotrze, ale coz nie zalamuje sie , bede pisal za kazdym razem jak po raz kolejny sie miniesz z prawdaMaria Konopnicka pisze:... napisał gość, który kilka dni temu przekonywał o wyższości WARPATH nad SODOMTriceratops pisze: jestes pogodny wesoly pajac ale czasami naprawde robisz z siebie durnia:
nieważne - przyjmijmy, że jesteś ekspertem zarówno w dziedzinie szwedzkiego metalu lat 90-tych, NWOBHM i masz większego fiuta niż ja... musimy z tym żyć dalej
Założę się jednak, że w rzeczywistości jesteś albo zakompleksionym gówniarzem, któremu rodzice dają zbyt dużo korzystać z komputera, albo sfrustrowanym 30-latkiem, który nigdy nie miał panny i całymi dniami siedzi przy komputerze, słucha mp3 i obżera się pizzą i gra w gry komputerowe.
Jak najbardziej, napisalem UWAGA kontrowersyjna opinia czy jakos tak, aby rozkrecic temacik, na pewno nie jest to wieksza bzdura niz to ze ostatni Sinister jest lepszy od Diabolical SummoningMaria Konopnicka pisze:To znaczy" Wolę Warpath niż Sodom".
Z ktorych postow, mozesz pokazac jakies moje posty na temat NWOBHM? Chetnie poczytam np cos o tym "No, ale jak ktoś myśli, że NWOBHM to tylko Iron Maiden i Saxon to wypisuje głupoty na forum..." Pokaz mi te glupoty co wypisywalem. Czy znowu zaszla magiczna pomylka?Maria Konopnicka pisze: W kwestii death metalu już ustaliśmy, że w latach 80-tych jeździłeś pod tirem po demówki Sinister, ale z tonu Twoich postów odniosłem wrażenie, że o NWOBHM wiesz niewieleJeśli się mylę to wybacz
))
Ach tak nie odbierasz, no szkoda "a o NWOBHM to się nie wypowiadaj bo mało wiesz o tej muzyce", nie chce mi sie szukac tego o Dismember czy Unleashed, ale tez byly w tym przemadrzalym tonie, rozumiem ze ty z tych co wlos w cudzym oku zauwaza ale belki w swoim za chuja nie potrafia.Maria Konopnicka pisze: To Ty odbierasz, że pozuję na eksperta. Ja tego tak nie odbieram.
No i co zastrzelisz mnie zmasowana wiedza o Voivod, wypierdzisz na wdechu "Fuck Off And Die"?? Na noc pewnie zakladasz sluchawki i przez sen chloniesz a w dzien stukasz na pamiec biografie. Troche smutne podejscie do muzyki, bo ilosc nie znaczy jakosc.Maria Konopnicka pisze: W tym roku głównie słucham Voivod - już zaczynam nucić niektóre kawałki. Jeszcze ze dwa lata i jak się gdzieś spotkamy to Ci całe The Outer Limits wydmucham na listku bobkowym.
No kupiles, moge wkleic jakiegos screena jak nie wierzysz, ja nie opowiadam bajek o magicznych aukcjach co znikajaMaria Konopnicka pisze:... tata ?
Ja nie rysowalem twojego porteretu, sam go ciagle rysujesz, wypisujesz ile plyt, komiksow i tym podobnych.Maria Konopnicka pisze:Nie założę się - całkiem możliwe, że mój portret psychologiczny tego gościa jest równie trafny jak jego mójtwoja_stara_trotzky pisze:Maria, a o ile się założysz?
Powiedz, że to nieprawdaTriceratops pisze: maniakalne wielbienie mangowej serii Sailor Moon
No przeciez caly fragment to trawestacja tekstu Marii jaki on tam nie jest, komiksy, karate i takie tamjester pisze:Powiedz, że to nieprawdaTriceratops pisze: maniakalne wielbienie mangowej serii Sailor Moon
arise pisze:Jak byłem mały to w piaskownicy przy Warpath budowałem zamki z piasku a przy Sodom je rozpierdalałem.
No miales juz nie gadac a gadasz, nic mnie nie drazni, nadeci bufoni raczej mnie smiesza niz drazniaMaria Konopnicka pisze:Po prostu w odróżnieniu od Ciebie mam coś do powiedzenia i mam wrażenie, że chyba to Cię drażni. Czujesz się malutki? Ułomny? Nikt Cię nie kocha? ... Niestety internet zawsze przyciągał takie ofiary... Bez odbioru koleś. Jak bym miał bród za paznokciem to bym go wydłubał i wtedy miałbyś sobie dalej z kim pogadaćTriceratops pisze: No przeciez caly fragment to trawestacja tekstu Marii jaki on tam nie jest, komiksy, karate i takie tam
No znowu mnie zagiales mistrzu, nie ma co dales mi teraz popalicMaria Konopnicka pisze:Nie gadam, pisałem tylkoTriceratops pisze: No miales juz nie gadac a gadasz ....
Maria ma taka "filipokonopiczna" potrzeba wyskoczenia i zrobienia z siebie debila a potem odkrecania tego przy wyzywaniu kazdego kto na to zareagowal swoimi pseudopsychologicznymi analizami, ktore pewnie maja swiadczyc o kolejnym jego talencie, ktorego przez skromnosc nie wymienil. Jezeli jakis fragment textu nie pasuje to Maria udaje ze go nie ma i pomija a te co mu pasuja to odpowiada oczywiscie w sensie ktory tylko on widzi. Dopiero sie chcial zakladac , juz nie chce, sam poucza tonem i slowami "co ty wiesz o (tu wstaw dowolny gatunek./zespol/plyte" po czym twierdzi ze to nie on zgrywa medrca i wyrocznie,ale ja nie wiem po co to wszystko, nie wiem czy jest cos takiego jak nanapasione ego, Maria, istnieje cos takiego?Drone pisze:Ciekawe, kiedy Maria K. zacznie pisać o muzyce, a nie o swoim chorym "ja"? Może zamiast tego kompulsywnego kupowania płyt przydałby się ze 2-3 sesje tygodniowo z psychoanalitykiem? Mówię zupełnie poważnie.
Hehe czuc slowa mistrza z latami praktykiMaria Konopnicka pisze:... napletek wciąż nie schodzi? Nie martw się - może to nie stulejka. Spróbuj namydlić podczas kąpieli i lekko go odsunąć.
Maria Konopnicka pisze:[czyli mówiąc krótko, cholernie byś się nudził na tym forum gdyby mnie tu nie było... Z ok. 200 postów, które napisałeś na tym forum ok. 50 jest w temacie o WARPATH, w którym więcej uwagi poświęciłeś mi, niż swojemu ulubionemu zespołowi... ktoś tu wspominał o psychoanalityku ?