PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: PESTILENCE
Może zainteresowany sam się wypowie, bo, szczerze mówiąc, jestem ciekaw?
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
już nic nie będę pisał.w tym temacie,oczywiście.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rasowy masterfulowicz
rewelacji ten nowy kawalek nie zapowiada.
Bardzo dobry ten nowy numer. Uważam nawet że to będzie ich najlepsza płyta. Poważnie tak myślę. Wokal genialny.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
nowy kawałek daje rade, zapowiada sie niezły holenderski pojedynek w tym roku Asphyx vs Pestilence
In a world of compromise...some don't
- Mol
- zahartowany metalizator
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
te niułmetalowe wstawki bujające niczym limp bizkit oraz klawisze mogliby sobie darować, i wkurwiają mnie te fragmenty z damskim wokalem, ogólnie ocena 3-
- Maleficio
- Kontakt:
inspiracje Pantera nazywasz nu-metalem?KAKAESIAK pisze:te niułmetalowe wstawki bujające niczym limp bizkit oraz klawisze mogliby sobie darować, i wkurwiają mnie te fragmenty z damskim wokalem, ogólnie ocena 3-
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
w życiu nie postawił bym obok siebie Pantery i nu metalu, w temacie gdzieś obok juz sobie wyjaśnilismy Pantera to Bogowie
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
o czym Ty do mnie rozmawiaszKAKAESIAK pisze:te niułmetalowe wstawki bujające niczym limp bizkit oraz klawisze mogliby sobie darować, i wkurwiają mnie te fragmenty z damskim wokalem, ogólnie ocena 3-

Nowy kawałek taki se i rzeczywiście da się wyczuć echa "Testimony...". W ogóle to ten drugi promocyjny wałek brzmi jak odrzut z tamtej sesji, tylko, że z podrasowanym brzmieniem. "Horror Detox" bardziej mnie się widzi. Generalnie, nie jest to na tyle bezpłciowe, żeby nie posłuchać całości jak już wyjdzie.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
slaby ten nowy numer, ale gdzie tam jest damski wokal?
no i kolejny, po horror detox, chujowy tytul utworu
this is a land of wolves now
- longinus696
To bardzo fajny tytuł.Riven pisze:slaby ten nowy numer, ale gdzie tam jest damski wokal?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
nie rozumiem jego fajnosci.
lepiej znajdz w koncu swoje haslo ; )
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
dwa kawałki usłyszeli a już skórę na niedźwiedziu podzielili 
Tak wracając do dyskusji nad wcześniejszymi nagraniami Pestilence przypomniałem sobie, że jakieś dwa lata temu kupiłem płytkę, która przeszła chyba bez większego echa. Chodzi mi o "Chronicles of the Scourge"

Zapis dwóch koncertów z konca lat 80. Jakość nieco "bootlegowa", ale biorąc pod uwagę, że ten zespół nigdy nie wydał materiału live to sprawa tym bardziej jest warta uwagi. Zresztą zainteresowanym z pewnością to chaotyczne brzmienie się spodoba. Dodatkowo na płycie znalazł się wcześniej nie publikowany instrumentalny "Consuming Impulse" - odrzut z sesji do drugiej płyty.
Smaczku dodaje fakt, że w tym wydaniu palce maczał Wannes Gubbels, czyli ten co ponoć ładniej śpiewa od van Drunena

Tak wracając do dyskusji nad wcześniejszymi nagraniami Pestilence przypomniałem sobie, że jakieś dwa lata temu kupiłem płytkę, która przeszła chyba bez większego echa. Chodzi mi o "Chronicles of the Scourge"

Zapis dwóch koncertów z konca lat 80. Jakość nieco "bootlegowa", ale biorąc pod uwagę, że ten zespół nigdy nie wydał materiału live to sprawa tym bardziej jest warta uwagi. Zresztą zainteresowanym z pewnością to chaotyczne brzmienie się spodoba. Dodatkowo na płycie znalazł się wcześniej nie publikowany instrumentalny "Consuming Impulse" - odrzut z sesji do drugiej płyty.
Smaczku dodaje fakt, że w tym wydaniu palce maczał Wannes Gubbels, czyli ten co ponoć ładniej śpiewa od van Drunena

- longinus696
Nie kumasz fajności słowa "detox" ? Bo "horror" to rozumiem, że jest niepodważalnie fajny.Riven pisze:nie rozumiem jego fajnosci.
Hasła znaleźć nie umiem... Chyba założę nowe gadu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Adrian696
Bonny pisze:dwa kawałki usłyszeli a już skórę na niedźwiedziu podzielili

nieco "bootlegowa"Bonny pisze:Jakość nieco "bootlegowa", ale biorąc pod uwagę, że ten zespół nigdy nie wydał materiału live to sprawa tym bardziej jest warta uwagi.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
Re:
no detox jest jak najbardziej wyjebisty, horror tez, ale ich polaczenie jakos krzywo mi sie widzi. ale nie no, nie jest takie zle jak Hate Suicidelonginus696 pisze:Nie kumasz fajności słowa "detox" ? Bo "horror" to rozumiem, że jest niepodważalnie fajny.Riven pisze:nie rozumiem jego fajnosci.

wszystko to nie zmienia faktu ze HD jest bardzo fajnym kawalkiem, a ten drugi juz mniej.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
nie dramatyzujmy póki co szykuje sie powrót w stylu Gorefest a nie dajmy na to Demigod
Oba te numery są całkiem ok, ale jakoś nie do końca mnie to przekonuje. Zresztą jakoś specjalnie sie nie napalam na ten album.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
jak dla mnie oba kawałki zamieszczone na "Gejspejsie" są conajmniej bdb. widać,że Mameli ma coś jeszcze do powiedzenia, a raczej do zagrania. Brzmi to jak odnaleziony album gdzieś pomiędzy "Consuming.." a "Testimony" + współcześnie brzmienie. Oczywiście jeżeli jakiekolwiek zastrzeżenia mam to do brzmienia garów...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda