PANTERA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: PANTERA

08-02-2009, 23:58

rob pisze:
Riven pisze:no i CHUJ?
nie skumałeś mistrzuniu jeszcze, że to wszystko to mistyfikacja ? guru ci o tym nie wspomniał ? oj głupiś ty ...
tzn. co? powiedz, ze mnie podpuszczasz i udajesz, ze nie skumales o co mi chodzilo. bo te filmy ktore wkleiles dowodza ze za chuja nie rozumiesz o co biega :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-02-2009, 00:08

Maleficio pisze:Pamiętacie co powiedział Tyrant na temat Dimebaga? :D
Naturalnie :) I nie tylko na jego temat:

''Motley Crue oraz Municipal Waste są najgorszymi zespołami świata. Podobnie jak Metallica''. Tym krótkim cytatem można by w zasadzie podsumować całą wypowiedź Tyranta. W zasadzie, gdyż znalazło się tam kilka naprawdę ostrych kawałków. Choćby na wzmiankę o 22 rocznicy śmierci Cliffa Burtona, basisty zespołu Metallica Tyrant zareagował tak:

''O tak... Śmiałem się na cały głos i odlałem potem na jego zdjęcie. Skoro już o zmarłych mówimy, kiedy to Dimebag Darrell zginął?
Cholera, ależ się wtedy ucieszyłem! P****y glamrocker. Jeden – zero dla Nifelheimu. Głupio, że Phil Anselmo ciągle żyje. Chyba tylko taka Pantera by mi pasowała'.'
PENIS METAL
wolf

09-02-2009, 00:24

tyrant musiał przyjmować tuzin chujow w krocze ,ze tak bunczucznie sie wypowiadał na temat pantery...
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

09-02-2009, 09:43

No i pozamiatane :lol: 1989 rok - to na pewno fotomontaż, bo King przecież jest łysy, a ten gość plumkający z Dimebagiem jest kudłaty. Poza tym pamiętaj, że od 1992 roku Pantera miała wpływ na muzykę Slayer, więc to podwójnie niemożliwe :) A ten głupi szczeniak coś tam jeszcze próbuje szczekać o nie kumaniu zamiast w budzie siedzieć :lol: :roll:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Jesus Satan
rozkręca się

09-02-2009, 09:51

cipki jak się obruszyły, tak Tyrant to jest gość i wyrocznia buuuuhahahaha, dla pedałków pokroju rivena , drona itp popaprańców, to chyba wy tutaj głosicie geniusz żabojadów DSO? z szatanem katole :twisted:
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

09-02-2009, 09:57

Maleficio pisze:Pamiętacie co powiedział Tyrant na temat Dimebaga? :D
A kogo obchodzi jakiś Tyrant? :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 10:08

4m pisze:
No i pozamiatane :lol: 1989 rok - to na pewno fotomontaż, bo King przecież jest łysy, a ten gość plumkający z Dimebagiem jest kudłaty. Poza tym pamiętaj, że od 1992 roku Pantera miała wpływ na muzykę Slayer, więc to podwójnie niemożliwe :) A ten głupi szczeniak coś tam jeszcze próbuje szczekać o nie kumaniu zamiast w budzie siedzieć :lol: :roll:
ROTFL. Ty smieszny, dwulicowy pozerze - teraz ironizujesz, a jak ostatnim razem rozmawialismy na privie zgadzales sie "że od 1992 roku Pantera miała wpływ na muzykę Slayer" i jasno to powiedziales. Teraz oczywiscie napiszesz inaczej (albo ze nie o to chodzi, etc. - juz wszystko jest jasne), ale to jest do przewidzenia.

jak zwykle - przekrecasz, generalizujesz, stosujesz najtansze chwyty erystyczne i jeszcze do tego zwyczajnie klamiesz :D
ale slodko, bo teraz widze, ze juz calkiem nerwy ci puscily po moich ostatnichy wypowiedziach. i bardzo dobrze :D

pomijam w ogole fakt, ze ani troche nie zrozumieliscie o co mi chodzilo. czy ktokolwiek tu kwestionowal fakt, ze Dimebag kumplowal sie z Kingiem? albo ze sobie wspolnie grali proby czy koncertyt?! albo ze to dobry gitarzysta? ale chuj mnie to juz w ogole obchodzi, jak ktos ma watpliwosci to odsylam paru moich wczesniejszych postow gdzie jasno odnosze sie do powodu dla ktorego TA dyskusja w ogole ma miejsce.
Jesus Satan
rozkręca się

09-02-2009, 10:51

Riven pisze:
4m pisze:
ROTFL. Ty smieszny, dwulicowy pozerze - teraz ironizujesz, a jak ostatnim razem rozmawialismy na privie zgadzales sie "że od 1992 roku Pantera miała wpływ na muzykę Slayer" i jasno to powiedziales. Teraz oczywiscie napiszesz inaczej (albo ze nie o to chodzi, etc. - juz wszystko jest jasne), ale to jest do przewidzenia.

jak zwykle - przekrecasz, generalizujesz, stosujesz najtansze chwyty erystyczne i jeszcze do tego zwyczajnie klamiesz :D
ale slodko, bo teraz widze, ze juz calkiem nerwy ci puscily po moich ostatnichy wypowiedziach. i bardzo dobrze :D

pomijam w ogole fakt, ze ani troche nie zrozumieliscie o co mi chodzilo. czy ktokolwiek tu kwestionowal fakt, ze Dimebag kumplowal sie z Kingiem? albo ze sobie wspolnie grali proby czy koncertyt?! albo ze to dobry gitarzysta? ale chuj mnie to juz w ogole obchodzi, jak ktos ma watpliwosci to odsylam paru moich wczesniejszych postow gdzie jasno odnosze sie do powodu dla ktorego TA dyskusja w ogole ma miejsce.
A ja to przeczytałem i wyszło, że chciałeś zaimponować i pokazać jaki to jesteś kozak, a teraz rakiem się wycofujesz buhahahaha, spadaj lepiej posłuchać różowych kropek, może tam ci się uda coś skumać. pseudo fachowcu. :twisted:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 10:54

z niczego sie nie wycofuje, nie chce mi sie po raz 3 pisac tego samego co w tym poscie:
dobra, dyskusja sie troche przeciagnela, nie mniej juz na poczatku napisalem, ze cytowanie Kinga nie ma tu wiekszego sensu (od tego zaczela sie ta dysputa), bo dotyczy to pozniejszych plyt Slayera, wydanych gdy nie byl juz zespolem tak waznym jak w latach 80. uwielbiam ich i cenie praktycznie kazda rzecz jaka wydali, ale w latach 90. po prostu przestali wyznaczac kierunek dla metalu, przynajmniej dla jego ekstremalnej odmiany. tak wiec to, ze King wtedy inspirowal sie gra Dimebaga ma w szerszym kontekscie male znaczenie, sto razy mniejsze niz np. wplyw Judas Priest czy ...Metallici na gre lysego. Rozmowa toczy sie o znaczeniu Pantery, dlatego to poruszam.
i tyle w temacie, chuj wam wszystkim w krzyze :lol:
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

09-02-2009, 14:05

chyba się w tej dyskusji pogubiłem. To kto w końcu zrzyna od kogo?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 14:10

Venom od Bathory :D

a na serio to nie wiem czy w ogole mozna mowic o jakimkolwiek zzynaniu, Pantera jest zespolem o bardzo charakterystycznym brzmieniu, pod ktorego wplywem znalazl sie prawdopodobnie i sam Slayer - na pozniejszych plytach, tych spoza 'kanonu' (nie jest to jednak specjalnie widoczne, ja to widze glownie w ciezkich, wolniejszych riffach i hardcore'owych elementach - jest to jednak kwestia ogolnej postawy, a nie jakis konkretnych patentow). Natomiast ogolnie rzecz biorac stare nagrania Slayer pelnia tu najwieksza role i chyba nikt nie ma watpliwosci ktory zespol jest najwazniejszy w historii galaktyki :D
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

09-02-2009, 14:31

dso?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 14:32

nie, oni nawet blisko nie sa. przynajmniej nie teraz:D
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

09-02-2009, 15:29

sure, to byla ironia ; )
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 15:35

moja odpowiedz tez jest lekko zlosliwa wobec pewnej osoby ; )
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

09-02-2009, 16:16

no to widze ze sie zrozumielismy ; )
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 18:28

nom lubie nawet ich plyty , szczegolnie cowboys from the abyss . ale mam tylko w mp3 bo mi szkoda kasy na black metal
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-02-2009, 18:34

Wychodzi na to, że jaki zespół taka dyskusja. Są dobre momenty ale generalnie to bieda.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-02-2009, 18:37

:lol: :lol: :lol:

i tym moznaby zamknac temat ; )
DCI Hunt

09-02-2009, 19:04

Drone pisze:1) PANTERA od pewnego momentu to przyzwoity zespół.
2) DD był przyzwoitym gitarzystą.
3) Po jego śmierci zrobiono z niego boga gitary, co jest kompletnym przegięciem pały.
I tyle w temacie. W sumie dopiero z czasem polubiłem ten zespół, bo w latach 90tych raczej niechętnie do nich podchodziłem. Pewnie nie ze względu na samą muzykę, ale jakoś bardziej kojarzyli mi się z tymi wszystkimi skacząco-wrzeszcząco-rapującymi gównami, które było wtedy pełno, a nie z moimi ulubieńcami typu Slayer, Sodom czy Sarcofago :lol: W każdym razie dziś uważam, że to kawał porządnego metalowego grania i choć zawsze będę wolał porządną thrashową młóckę niż nawet najlepszy groove to czasem z przyjemnością posłucham (tzn nie słucham, bo nie mam z czego, ale jakbym miał to bym czasem posłuchał).
ODPOWIEDZ