a jak u ciebie ze znajmością T? jeśli dobrze kojarzysz wszystko co nagrali to podobieństwa w zakresie pracy i wyeksponowania perkusji( przede wszystkim) i partii gitar ( mniej) są aż nadto wyczuwalne..Skaut_Kwatermaster pisze:hmm, gdyby ktoś wcześniej o tym zespole nie wspomnał to takie skojarzenia nigdy nie przyszłyby mi do głowy.vulture pisze:TOOL. pierwsze co się rzuca w uszy. ale i tak bardzo pyszna płyta.interesująca.
Cobalt - Gin [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
z tych co słyszałem:vulture pisze:a jak u ciebie ze znajmością T? jeśli dobrze kojarzysz wszystko co nagrali to podobieństwa w zakresie pracy i wyeksponowania perkusji( przede wszystkim) i partii gitar ( mniej) są aż nadto wyczuwalne..Skaut_Kwatermaster pisze:hmm, gdyby ktoś wcześniej o tym zespole nie wspomnał to takie skojarzenia nigdy nie przyszłyby mi do głowy.vulture pisze:TOOL. pierwsze co się rzuca w uszy. ale i tak bardzo pyszna płyta.interesująca.
Ænima > 10,000 Days > Lateralus
tak to widzę

Coś tam było! Człowiek!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re:
11/10 = Ænima = Lateralus > 10,000 Days = 9.5/10 > Undertow = 8/10Skaut_Kwatermaster pisze: Ænima > 10,000 Days > Lateralus
teraz się zgadza
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Skaut
taka tam kosmetyka. U mnie i tak różnica pomiędzy Ænima a Lateralus to zaledwie jeden promilboroowa pisze:11/10 = Ænima = Lateralus > 10,000 Days = 9.5/10 > Undertow = 8/10Skaut_Kwatermaster pisze: Ænima > 10,000 Days > Lateralus
teraz się zgadza

Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: Cobalt - Gin [2009]
boroowa pisze:11/10 = Ænima = Lateralus > 10,000 Days = 9.5/10 > Undertow = 8/10Skaut_Kwatermaster pisze: Ænima > 10,000 Days > Lateralus
teraz się zgadza

10,000 Days > Lateralus > Ænima = Undertow >>> Opiate
- Skaut
- grot
Ale przecież wiadomo, że Lateralus najlepszy...
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- longinus696
ROTFL:!!! Zaczynam powoli wątpić w trzeźwość Twojego umysłu.Riven pisze:Tool to dobra muzyka z fatalnym wokalem
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
Wgryzłem się mocno w najnowszą płytę i co tu pisać - miód. Świetny klimat, oczywiście słusznie wychwycone nawiązania do Tool'a, intrygujące partie bębnów; a całość to jeszcze wiele wiele przesłuchań, zanim powiem, że wycisnąłem z niej wszystko co najciekawsze. Dla odmiany napiszę, że poprzednie materiały, które przesłuchałem były poprawne, osobiście nie wywarły na mnie aż tak dobrego wrażenia jak Gin.
- Scaarph
chyba już pisałem, że w życiu nie słyszałem cobalt. właśnie ten stan rzeczy zmieniam, z jakichś powodów mam spore oczekiwania, ale już sam początek dużo obiecuje (wspomniane nachtmystium;) ) i płyta raczej mnie nie zawiedzie.
- boroowa
kuuu***wa, jaka zajebista płyta, leci już trzeci raz z rzędu... pozycja ląduje na 1-szym miejscu obowiązkowych zakupów w najbliższych miesiącach
Swoją drogą bardzo mocny rok się zapowiada, najpierw FUNERAL MIST, teraz COBALT... a to dopiero marzec
Swoją drogą bardzo mocny rok się zapowiada, najpierw FUNERAL MIST, teraz COBALT... a to dopiero marzec
I'll give you black sensations up and down your spine
- twoja_stara_trotzky
szkoda, że Mastodon zmiótł te wszystkie pozycje z ziemi... generalnie to jedyna nadzieja na zmianę lidera w DsO 

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Crack the Skye" taka dobra?twoja_stara_trotzky pisze:szkoda, że Mastodon zmiótł te wszystkie pozycje z ziemi... generalnie to jedyna nadzieja na zmianę lidera w DsO
- ultravox
Bardzo dobry ten nowy Cobalt, trzeba będzie kupić.
- Scaarph
trochę na wyrost wykrakałem, ale jakoś do mnie ta płyta nie dotarła. zdała mi się jakoś tak nudna. jestem jednak pewien, że to z winy nienależytego skupienia się na muzyce (podczas dwóch czy trzech przesłuchań zajęty byłem czymś innym). właśnie daję "gin" następną szansę, tym razem z godziwą uwagą. i tak jak napisałem wyżej - zapowiada się obiecująco 

- 4m
Re:
Co do dyskusji wyżej - oczywiście, że na początku albumu to przede wszystkim Tool, to nie może nie rzucić się w uszy, chyba że ktoś ma poważne problemy ze słuchemSkaut_Kwatermaster pisze:hmm, gdyby ktoś wcześniej o tym zespole nie wspomnał to takie skojarzenia nigdy nie przyszłyby mi do głowy.vulture pisze:TOOL. pierwsze co się rzuca w uszy. ale i tak bardzo pyszna płyta.interesująca.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form