SPIRITUAL DEMISE - Between The Lines

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: SPIRITUAL DEMISE - Between The Lines

28-04-2009, 22:48

auflex pisze:
Ja się mogę z Tobą zgodzić odnośnie Riff'ów. Jest to oczywiste! :lol: Moja odpowiedz była kierowana do człowieka, który wypowiadał się na temat grania lead'ów ( solówek ) i podał przykład King'a i Satrianiego... Chyba nie uważasz, że myślę o Satch'u jako najlepszym gitarzyście wszechczasów..? Chłopie gram na tym instrumencie 18 lat i uwierz mi że mam o wiele szersze pojęcie na ten temat... :lol: :lol: :lol: Nie będę ich wymieniał bo nie chcę tworzyć z tego wątku kolejnych stron.
P.S. Nie wiem czy słyszałeś - Guthrie Govan. Polecam. Mogę Ci dostarczyć. :D
Pozdro.
no i cool. jak cos to jest temat 'gitarowi wymiatacze' bodajze... albo cos z tym pedalem malmsteenem (jak ja nienawidze takiego grania!) w tytule, tam mozna pogadac o gitarzystach. ale wiesz - ja mowilem o Satchu bo uwazam, ze solowki Kinga sa lepsze ;D. nie mowie nawet o riffach. po prostu wole te jego krotkie, chaotyczne jekniecia niz 5-minutowe walenie gruchy za pomoca tremolo. a ze Satriani jest lepszy technicznie - no to jasna sprawa, po prostu dla mnie to nie jest zadne kryterium jesli mowimy o jakosci muzyki. inna sprawa, ze w Slayer lepszy jest Hanneman. Chociaz na ostatnich paru plytch King gra wg mnie lepsze leady. no ale kto napisal riffy w Angel of Death ten jest najlepszym gitarzysta metalowym i koniec tematu.
this is a land of wolves now
auflex
rozkręca się

28-04-2009, 23:01

Riven pisze:
auflex pisze:
Ja się mogę z Tobą zgodzić odnośnie Riff'ów. Jest to oczywiste! :lol: Moja odpowiedz była kierowana do człowieka, który wypowiadał się na temat grania lead'ów ( solówek ) i podał przykład King'a i Satrianiego... Chyba nie uważasz, że myślę o Satch'u jako najlepszym gitarzyście wszechczasów..? Chłopie gram na tym instrumencie 18 lat i uwierz mi że mam o wiele szersze pojęcie na ten temat... :lol: :lol: :lol: Nie będę ich wymieniał bo nie chcę tworzyć z tego wątku kolejnych stron.
P.S. Nie wiem czy słyszałeś - Guthrie Govan. Polecam. Mogę Ci dostarczyć. :D
Pozdro.
no i cool. jak cos to jest temat 'gitarowi wymiatacze' bodajze... albo cos z tym pedalem malmsteenem (jak ja nienawidze takiego grania!) w tytule, tam mozna pogadac o gitarzystach. ale wiesz - ja mowilem o Satchu bo uwazam, ze solowki Kinga sa lepsze ;D. nie mowie nawet o riffach. po prostu wole te jego krotkie, chaotyczne jekniecia niz 5-minutowe walenie gruchy za pomoca tremolo. a ze Satriani jest lepszy technicznie - no to jasna sprawa, po prostu dla mnie to nie jest zadne kryterium jesli mowimy o jakosci muzyki. inna sprawa, ze w Slayer lepszy jest Hanneman. Chociaz na ostatnich paru plytch King gra wg mnie lepsze leady. no ale kto napisal riffy w Angel of Death ten jest najlepszym gitarzysta metalowym i koniec tematu.
Heh. No ja uważam, że Satch jednak potrafi oprócz techniki tworzyć niezłą Melodykę i Niezłe rozwiązania odnośnie skal i systemu modalnego. W przypadku King'a... Ehem no cóż. Jak słucham tych solówek to trochę mi się śmiać chcę. Bezsensowne napierdalanie... I tu właśnie pojawia się walenie gruchy za pomocą Floyd'a :lol: Co do Riff'ów zgoda :D No ale każdy ma swoje gusta i guściki :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-04-2009, 23:04

w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

28-04-2009, 23:07

jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasie :) zorientowani wiedzą co i jak hehe
jebać frajerów
auflex
rozkręca się

28-04-2009, 23:11

Riven pisze:w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.
Takich ludzi jak Meola nawet nie powinno się klasyfikować w jakikolwiek sposób :D Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Już kiedyś napisałem mam ok. 1000 płyt solowych produkcji gitarzystów, basistów, bębniarzy czy klawiszowców :D

Stawiać Satch'a obok Meoli. To tak jak postawić Trujillo obok Wooten'a :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-04-2009, 23:14

no, mniej wiecej o taki kontrast mi chodzilo ;] dobra, moze koniec offtopu
auflex
rozkręca się

28-04-2009, 23:16

rob pisze:jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasie :) zorientowani wiedzą co i jak hehe
Do mnie pijesz? Dziadzia? No strasznie się boję!!! :D :lol: :lol: Nie rozśmieszaj mnie barani łbie... :lol: Może za głupi jesteś, żeby mnie znaleść na tym Twoim ulubionym serwerze... :lol: :lol:
auflex
rozkręca się

28-04-2009, 23:17

Riven pisze:no, mniej wiecej o taki kontrast mi chodzilo ;] dobra, moze koniec offtopu
Spoko. Widzę, że kolejny się rwie do napinki :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

28-04-2009, 23:55

auflex pisze:
rob pisze:jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasie :) zorientowani wiedzą co i jak hehe
Do mnie pijesz? Dziadzia? No strasznie się boję!!! :D :lol: :lol: Nie rozśmieszaj mnie barani łbie... :lol: Może za głupi jesteś, żeby mnie znaleść na tym Twoim ulubionym serwerze... :lol: :lol:
frajerze, serwer? ty już jesteś namierzony hehe, nie schlebiaj sobie hehe, mówiłem ci już kiedyś fleksiu, świat jest mały,nasza klasa to pikuś,real jest dużo bardziej interesujący i oferujący więcej :mrgreen: , nie znasz dnia ani godziny :mrgreen: napinaj się do woli w necie , to jedynie możesz, szatan cię spotka a wtedy ... RIP :D
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-04-2009, 00:04

Riven pisze:w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.

Chwala mu za brzmienie Epki Possessed. Amen
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2009, 00:07

a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-04-2009, 00:12

Riven pisze:a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.
on on i zrobil to po mistrzowsku!
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-04-2009, 00:13

no to rispekt
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

29-04-2009, 09:07

Czego pozniej zalowal i niejednokrotnie sie pozniej z tego nabijal. Takze jakby nie bylo, gitarzysta jest dobrym, ale i tak kij mu w oko. ;)
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
auflex
rozkręca się

29-04-2009, 10:22

Husar pisze:
Riven pisze:a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.
on on i zrobil to po mistrzowsku!
Heh. Nie wiedziałem nawet. Ale jaja :D
auflex
rozkręca się

29-04-2009, 10:26

rob pisze:
auflex pisze:
frajerze, serwer? ty już jesteś namierzony hehe, nie schlebiaj sobie hehe, mówiłem ci już kiedyś fleksiu, świat jest mały,nasza klasa to pikuś,real jest dużo bardziej interesujący i oferujący więcej :mrgreen: , nie znasz dnia ani godziny :mrgreen: napinaj się do woli w necie , to jedynie możesz, szatan cię spotka a wtedy ... RIP :D
Uuuuu :lol: Ale się zesrałem :lol: :lol: :lol: Jak masz zamiar się tu pokazać to bierz jedno pod uwagę. Już stąd nie wyjedziesz.
Bo chyba Ci się lejce pojebały. Już Ci napisałem. Nie pierdol!
auflex
rozkręca się

29-04-2009, 11:23

Ale żeś nowość wyczaił. Chyba nie sądziłeś, że Twój kolega pracuje w wywiadzie :D :lol: :D :lol:
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-04-2009, 11:27

PENIS METAL
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2009, 11:42

heh, podejrzewam że na każdym możliwym forum spotykają się z takim samym "entuzjazmem" ;)
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ