no i cool. jak cos to jest temat 'gitarowi wymiatacze' bodajze... albo cos z tym pedalem malmsteenem (jak ja nienawidze takiego grania!) w tytule, tam mozna pogadac o gitarzystach. ale wiesz - ja mowilem o Satchu bo uwazam, ze solowki Kinga sa lepsze ;D. nie mowie nawet o riffach. po prostu wole te jego krotkie, chaotyczne jekniecia niz 5-minutowe walenie gruchy za pomoca tremolo. a ze Satriani jest lepszy technicznie - no to jasna sprawa, po prostu dla mnie to nie jest zadne kryterium jesli mowimy o jakosci muzyki. inna sprawa, ze w Slayer lepszy jest Hanneman. Chociaz na ostatnich paru plytch King gra wg mnie lepsze leady. no ale kto napisal riffy w Angel of Death ten jest najlepszym gitarzysta metalowym i koniec tematu.auflex pisze:
Ja się mogę z Tobą zgodzić odnośnie Riff'ów. Jest to oczywiste!Moja odpowiedz była kierowana do człowieka, który wypowiadał się na temat grania lead'ów ( solówek ) i podał przykład King'a i Satrianiego... Chyba nie uważasz, że myślę o Satch'u jako najlepszym gitarzyście wszechczasów..? Chłopie gram na tym instrumencie 18 lat i uwierz mi że mam o wiele szersze pojęcie na ten temat...
![]()
![]()
Nie będę ich wymieniał bo nie chcę tworzyć z tego wątku kolejnych stron.
P.S. Nie wiem czy słyszałeś - Guthrie Govan. Polecam. Mogę Ci dostarczyć.![]()
Pozdro.
SPIRITUAL DEMISE - Between The Lines
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: SPIRITUAL DEMISE - Between The Lines
this is a land of wolves now
-
- rozkręca się
Heh. No ja uważam, że Satch jednak potrafi oprócz techniki tworzyć niezłą Melodykę i Niezłe rozwiązania odnośnie skal i systemu modalnego. W przypadku King'a... Ehem no cóż. Jak słucham tych solówek to trochę mi się śmiać chcę. Bezsensowne napierdalanie... I tu właśnie pojawia się walenie gruchy za pomocą Floyd'aRiven pisze:no i cool. jak cos to jest temat 'gitarowi wymiatacze' bodajze... albo cos z tym pedalem malmsteenem (jak ja nienawidze takiego grania!) w tytule, tam mozna pogadac o gitarzystach. ale wiesz - ja mowilem o Satchu bo uwazam, ze solowki Kinga sa lepsze ;D. nie mowie nawet o riffach. po prostu wole te jego krotkie, chaotyczne jekniecia niz 5-minutowe walenie gruchy za pomoca tremolo. a ze Satriani jest lepszy technicznie - no to jasna sprawa, po prostu dla mnie to nie jest zadne kryterium jesli mowimy o jakosci muzyki. inna sprawa, ze w Slayer lepszy jest Hanneman. Chociaz na ostatnich paru plytch King gra wg mnie lepsze leady. no ale kto napisal riffy w Angel of Death ten jest najlepszym gitarzysta metalowym i koniec tematu.auflex pisze:
Ja się mogę z Tobą zgodzić odnośnie Riff'ów. Jest to oczywiste!Moja odpowiedz była kierowana do człowieka, który wypowiadał się na temat grania lead'ów ( solówek ) i podał przykład King'a i Satrianiego... Chyba nie uważasz, że myślę o Satch'u jako najlepszym gitarzyście wszechczasów..? Chłopie gram na tym instrumencie 18 lat i uwierz mi że mam o wiele szersze pojęcie na ten temat...
![]()
![]()
Nie będę ich wymieniał bo nie chcę tworzyć z tego wątku kolejnych stron.
P.S. Nie wiem czy słyszałeś - Guthrie Govan. Polecam. Mogę Ci dostarczyć.![]()
Pozdro.

- Riven
- Kontakt:
w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.
- rob
- w mackach Zła
jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasie
zorientowani wiedzą co i jak hehe

jebać frajerów
-
- rozkręca się
Takich ludzi jak Meola nawet nie powinno się klasyfikować w jakikolwiek sposóbRiven pisze:w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.

Stawiać Satch'a obok Meoli. To tak jak postawić Trujillo obok Wooten'a

- Riven
- Kontakt:
no, mniej wiecej o taki kontrast mi chodzilo ;] dobra, moze koniec offtopu
-
- rozkręca się
Do mnie pijesz? Dziadzia? No strasznie się boję!!!rob pisze:jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasiezorientowani wiedzą co i jak hehe

-
- rozkręca się
Spoko. Widzę, że kolejny się rwie do napinkiRiven pisze:no, mniej wiecej o taki kontrast mi chodzilo ;] dobra, moze koniec offtopu

- rob
- w mackach Zła
frajerze, serwer? ty już jesteś namierzony hehe, nie schlebiaj sobie hehe, mówiłem ci już kiedyś fleksiu, świat jest mały,nasza klasa to pikuś,real jest dużo bardziej interesujący i oferujący więcejauflex pisze:Do mnie pijesz? Dziadzia? No strasznie się boję!!!rob pisze:jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasiezorientowani wiedzą co i jak hehe
![]()
![]()
Nie rozśmieszaj mnie barani łbie...
Może za głupi jesteś, żeby mnie znaleść na tym Twoim ulubionym serwerze...
![]()

jebać frajerów
- Husar
- weteran forumowych bitew
Riven pisze:w sumie wieki temu sluchalem ostatnio Satrianiego, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o skale modalne to on glownie po lidyjskiej jedzie. i to jest fajne, bo latwo w ten sposob zagrac "a'la Satriani" ; ). przy Meoli to on cienki bolek jest jesli chodzi o teoretyczna strone muzyki. techniczna w sumie tez zreszta. no ale pare kawalkow ma dobrych, Satch Boogie np. jest wyjebisty.
Chwala mu za brzmienie Epki Possessed. Amen
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Riven
- Kontakt:
a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.
- Husar
- weteran forumowych bitew
on on i zrobil to po mistrzowsku!Riven pisze:a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Riven
- Kontakt:
- Grindead
- postuje jak opętany!
Czego pozniej zalowal i niejednokrotnie sie pozniej z tego nabijal. Takze jakby nie bylo, gitarzysta jest dobrym, ale i tak kij mu w oko. 

some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
- rozkręca się
Heh. Nie wiedziałem nawet. Ale jajaHusar pisze:on on i zrobil to po mistrzowsku!Riven pisze:a to on ja tez wyprodukowal? bo wiem, ze dawal lekcje grania.

-
- rozkręca się
Uuuuurob pisze:frajerze, serwer? ty już jesteś namierzony hehe, nie schlebiaj sobie hehe, mówiłem ci już kiedyś fleksiu, świat jest mały,nasza klasa to pikuś,real jest dużo bardziej interesujący i oferujący więcejauflex pisze:Do mnie pijesz? Dziadzia? No strasznie się boję!!!rob pisze:jeden z frajerów jak jak mu gul skoczył i w gacie zrobił rzadką kakę, to zlikwidował swoje konto na naszej klasiezorientowani wiedzą co i jak hehe
![]()
![]()
Nie rozśmieszaj mnie barani łbie...
Może za głupi jesteś, żeby mnie znaleść na tym Twoim ulubionym serwerze...
![]()
, nie znasz dnia ani godziny
napinaj się do woli w necie , to jedynie możesz, szatan cię spotka a wtedy ... RIP

Bo chyba Ci się lejce pojebały. Już Ci napisałem. Nie pierdol!
- Melepeta
- w mackach Zła
Six o clock.
-
- rozkręca się
Ale żeś nowość wyczaił. Chyba nie sądziłeś, że Twój kolega pracuje w wywiadzieMelepeta pisze:hehehehhehe
http://ckrock.blink.pl/forum/viewthread ... ead_id=978

- Block69
- zahartowany metalizator
To jest zajebiste
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ZBkJSgcfjxs

PENIS METAL
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
heh, podejrzewam że na każdym możliwym forum spotykają się z takim samym "entuzjazmem"Melepeta pisze:hehehehhehe
http://ckrock.blink.pl/forum/viewthread ... ead_id=978

Coś tam było! Człowiek!