KATHARSIS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: KATHARSIS

19-05-2009, 10:18

So_It_Is_Done pisze:Mierny.
damnat quod non intelligunt
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

19-05-2009, 10:58

slayer pisze:
So_It_Is_Done pisze:Koszulkę bym założył bo nie zrobili wstydu,.
:lol: koledzy z FMP sprawdzają?
:D :D
slayer pisze:nevermind :lol:
a 3 plyt , których nie wymieniłem to - Beherit i ... ?
BAN pewnie, bo zaufani koledzy na innych forach też pisali, że dobre ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

19-05-2009, 11:59

Sugeruje się tylko tym co tutaj macie do powiedzenia.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-05-2009, 22:27

twoja_stara_trotzky pisze:na pierwszy rzut ucha nieco słabiej niż na VVVVE
IMO zupełnie odwrotnie, ale to tylko takie luźne spostrzeżenie po pierwszym dniu obcowania.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Cthulhu

19-05-2009, 23:44

Zupełnie odwrotnie to też nie, ale płyta ma potencjał, osobiście bardzo przypadła mi do gustu od pierwszego przesłuchania. Jest może mniej chaotyczna, a przez to bardziej przystępna (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie). Dobrze, że nie nagrali kopii samych siebie z poprzedniego albumu (jak bardzo dobry by nie był).
Coś czuje, że po kilku kolejnych przesłuchaniach spodoba mi się jeszcze bardziej.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-05-2009, 10:34

Hildr pisze:Zupełnie odwrotnie to też nie, ale płyta ma potencjał, osobiście bardzo przypadła mi do gustu od pierwszego przesłuchania. Jest może mniej chaotyczna, a przez to bardziej przystępna (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie). Dobrze, że nie nagrali kopii samych siebie z poprzedniego albumu (jak bardzo dobry by nie był).
Coś czuje, że po kilku kolejnych przesłuchaniach spodoba mi się jeszcze bardziej.
no właśnie jest bardziej chaotyczna, a mnie transowa - mniej też szaleństwa w niej, jakby trochę pomysłów zabrakło (poza pierwszym numerem, który w całości jest doskonały).
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-05-2009, 16:47

Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

20-05-2009, 19:15

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: no właśnie jest bardziej chaotyczna, a mnie transowa - mniej też szaleństwa w niej, jakby trochę pomysłów zabrakło (poza pierwszym numerem, który w całości jest doskonały).
...ale to chyba cover Vlad Tepes jest ?
Marian, rozumiem że nie przesłuchałeś nic VT bo posiałeś wśród tysięcy innych płyt, ale przynajmniej nie rób z siebie głupka.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-05-2009, 16:08

Najgenialniejszy i najbardziej optymistyczny jesteś Ty, Doktorze.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2009, 23:27

Drone pisze:Rzeczywiście jest inaczej niż na WWE. Trudno powiedzieć, czy to dobrze, czy nie. Na pewno płyta jest bardziej optymistyczna i triumfalna :lol:

No i tak, pierwszy utwór jest GENIALNY, absolutnie GENIALNY.
generalnie genialny :lol: :lol: :lol: :lol:

czym więcej tej płyty słucham, tym bardziej mi się podoba. problem z nią jest taki, ze jest bardzo nekro, tak bardzo nekro, że aż archaiczna momentami się wydaje. musiałem sobie przypomnieć, dlaczego lubię teutoński koślawy thrash, żeby mi zaskoczyły pozostałe numery.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-05-2009, 23:32

Wróć lepiej do Kathaaria czy innego gówna, które ty lub twoi przyjaciele zawzięcie faworyzowali. Nazwa podoba a tak fajnie fikuśnie grają, po co masz słuchać jakiegos archaicznego albumu.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2009, 23:34

So_It_Is_Done pisze:Wróć lepiej do Kathaaria czy innego gówna, które ty lub twoi przyjaciele zawzięcie faworyzowali. Nazwa podoba a tak fajnie fikuśnie grają, po co masz słuchać jakiegos archaicznego albumu.
bo przypomina mi czasy, gdy bawiłeś się z koleżankami w sklep
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-05-2009, 23:39

Nie w sklep a w doktora.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-05-2009, 23:44

So_It_Is_Done pisze:Nie w sklep a w doktora.
muszę ci powiedzieć, że z perspektywy czasu widać, że zbyt bardzo wczułeś się w rolę pacjenta.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-05-2009, 10:22

Marian coś ty sie taki delikatny i kobiecy zrobił?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-05-2009, 10:50

Drone pisze:
So_It_Is_Done pisze:Najgenialniejszy i najbardziej optymistyczny jesteś Ty, Doktorze.
Wypełniaj słowo Doktora, a dostąpisz łaski przemiany :lol:
Chciałbym choć musnąć intelektualnie Twej wiedzy o Doktorze, ale niestety dopóki nie otworzą się przede mną bramy Deathspell Omega to nie mamy o czym mówić. A co do optymizmu i triumfu, płyta raczej robi wrażenie melancholijnej, nie słyszę tutaj nic co mogłoby wywołać jakieś pozytywne reakcje tego typu. Czuć, pustkę, nieoryginalność muzyczna jeszcze tego dopełnia, tak jakby chłopaki chcieli powiedzieć, ze z bm nic już się nie da zrobić i zagrali jak Darkthrone ale smutnie i bez perspektyw na przyszłość. Może się rozlecą niedługo.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2009, 19:26

ale ta płyta jest zajebiście oryginalna :lol: :lol:
DCI Hunt

29-05-2009, 19:54

Drone pisze:jakieś mdławizny typu TOXIC HOLOCAUST.
Żeś się uczepił tego Toxic Holocaust. Tyle kurewsko wtórnych, odtwórczych, bezwartościowych nieudolnych retro thrashowych gniotów, a Ty kolejny raz określasz w ten sposób Toxic Holocaust. Wcale nie twierdzę, że to jakieś objawienie, ale taki 'Hell On Earth' to kawał zacnego thrashu z wyraźnym punkowym zacięciem. Pewnie można to napisać o wielu kapelach, ale TH naprawdę ma to COŚ i w gruncie rzeczy znacząco odróżnia się od reszty tego typu bezwartościowych kapelek (podobnie jak nieco inny stylistycznie Municipal Waste).
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-05-2009, 21:33

twoja_stara_trotzky pisze:ale ta płyta jest zajebiście oryginalna :lol: :lol:
o tak, cholernie
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

29-05-2009, 21:59

Warcrimer pisze:
Drone pisze:jakieś mdławizny typu TOXIC HOLOCAUST.
Żeś się uczepił tego Toxic Holocaust. Tyle kurewsko wtórnych, odtwórczych, bezwartościowych nieudolnych retro thrashowych gniotów, a Ty kolejny raz określasz w ten sposób Toxic Holocaust. Wcale nie twierdzę, że to jakieś objawienie, ale taki 'Hell On Earth' to kawał zacnego thrashu z wyraźnym punkowym zacięciem. Pewnie można to napisać o wielu kapelach, ale TH naprawdę ma to COŚ i w gruncie rzeczy znacząco odróżnia się od reszty tego typu bezwartościowych kapelek (podobnie jak nieco inny stylistycznie Municipal Waste).
również nie rozumiem zarzutów, szczególnie, że to zupełnie inne granie.
TH to generalnie thrash BARDZO mocno osadzony w klasycznym hardcore spod znaku Discharge - nie rzadko mamy więc charakterystyczną, d -beatową perkusję, pulsujący bas i utwory złożone z 2-3 riffów.
taki imprezowy thrash, nastawiony głównie na koncertową przebojowość i chóralne zaśpiewy.
jeśli więc ktoś słyszy w Katharsis początki Sodom, to w TH również odnajdzie ten zespół, z tą różnicą, że będzie to coś a'la Ausgebombt.
i to thrash, i to - inny, ale który lepszy, nie umiem zdecydować.
That's what she said !
ODPOWIEDZ