damnat quod non intelliguntSo_It_Is_Done pisze:Mierny.
KATHARSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: KATHARSIS
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Sugeruje się tylko tym co tutaj macie do powiedzenia.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Morph
- Kontakt:
IMO zupełnie odwrotnie, ale to tylko takie luźne spostrzeżenie po pierwszym dniu obcowania.twoja_stara_trotzky pisze:na pierwszy rzut ucha nieco słabiej niż na VVVVE
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
Zupełnie odwrotnie to też nie, ale płyta ma potencjał, osobiście bardzo przypadła mi do gustu od pierwszego przesłuchania. Jest może mniej chaotyczna, a przez to bardziej przystępna (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie). Dobrze, że nie nagrali kopii samych siebie z poprzedniego albumu (jak bardzo dobry by nie był).
Coś czuje, że po kilku kolejnych przesłuchaniach spodoba mi się jeszcze bardziej.
Coś czuje, że po kilku kolejnych przesłuchaniach spodoba mi się jeszcze bardziej.
- twoja_stara_trotzky
no właśnie jest bardziej chaotyczna, a mnie transowa - mniej też szaleństwa w niej, jakby trochę pomysłów zabrakło (poza pierwszym numerem, który w całości jest doskonały).Hildr pisze:Zupełnie odwrotnie to też nie, ale płyta ma potencjał, osobiście bardzo przypadła mi do gustu od pierwszego przesłuchania. Jest może mniej chaotyczna, a przez to bardziej przystępna (przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie). Dobrze, że nie nagrali kopii samych siebie z poprzedniego albumu (jak bardzo dobry by nie był).
- twoja_stara_trotzky
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Marian, rozumiem że nie przesłuchałeś nic VT bo posiałeś wśród tysięcy innych płyt, ale przynajmniej nie rób z siebie głupka.Maria Konopnicka pisze:...ale to chyba cover Vlad Tepes jest ?twoja_stara_trotzky pisze: no właśnie jest bardziej chaotyczna, a mnie transowa - mniej też szaleństwa w niej, jakby trochę pomysłów zabrakło (poza pierwszym numerem, który w całości jest doskonały).
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Najgenialniejszy i najbardziej optymistyczny jesteś Ty, Doktorze.
- twoja_stara_trotzky
generalnie genialnyDrone pisze:Rzeczywiście jest inaczej niż na WWE. Trudno powiedzieć, czy to dobrze, czy nie. Na pewno płyta jest bardziej optymistyczna i triumfalna
No i tak, pierwszy utwór jest GENIALNY, absolutnie GENIALNY.

czym więcej tej płyty słucham, tym bardziej mi się podoba. problem z nią jest taki, ze jest bardzo nekro, tak bardzo nekro, że aż archaiczna momentami się wydaje. musiałem sobie przypomnieć, dlaczego lubię teutoński koślawy thrash, żeby mi zaskoczyły pozostałe numery.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wróć lepiej do Kathaaria czy innego gówna, które ty lub twoi przyjaciele zawzięcie faworyzowali. Nazwa podoba a tak fajnie fikuśnie grają, po co masz słuchać jakiegos archaicznego albumu.
- twoja_stara_trotzky
bo przypomina mi czasy, gdy bawiłeś się z koleżankami w sklepSo_It_Is_Done pisze:Wróć lepiej do Kathaaria czy innego gówna, które ty lub twoi przyjaciele zawzięcie faworyzowali. Nazwa podoba a tak fajnie fikuśnie grają, po co masz słuchać jakiegos archaicznego albumu.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
muszę ci powiedzieć, że z perspektywy czasu widać, że zbyt bardzo wczułeś się w rolę pacjenta.So_It_Is_Done pisze:Nie w sklep a w doktora.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Marian coś ty sie taki delikatny i kobiecy zrobił?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Chciałbym choć musnąć intelektualnie Twej wiedzy o Doktorze, ale niestety dopóki nie otworzą się przede mną bramy Deathspell Omega to nie mamy o czym mówić. A co do optymizmu i triumfu, płyta raczej robi wrażenie melancholijnej, nie słyszę tutaj nic co mogłoby wywołać jakieś pozytywne reakcje tego typu. Czuć, pustkę, nieoryginalność muzyczna jeszcze tego dopełnia, tak jakby chłopaki chcieli powiedzieć, ze z bm nic już się nie da zrobić i zagrali jak Darkthrone ale smutnie i bez perspektyw na przyszłość. Może się rozlecą niedługo.Drone pisze:Wypełniaj słowo Doktora, a dostąpisz łaski przemianySo_It_Is_Done pisze:Najgenialniejszy i najbardziej optymistyczny jesteś Ty, Doktorze.
- twoja_stara_trotzky
ale ta płyta jest zajebiście oryginalna

Żeś się uczepił tego Toxic Holocaust. Tyle kurewsko wtórnych, odtwórczych, bezwartościowych nieudolnych retro thrashowych gniotów, a Ty kolejny raz określasz w ten sposób Toxic Holocaust. Wcale nie twierdzę, że to jakieś objawienie, ale taki 'Hell On Earth' to kawał zacnego thrashu z wyraźnym punkowym zacięciem. Pewnie można to napisać o wielu kapelach, ale TH naprawdę ma to COŚ i w gruncie rzeczy znacząco odróżnia się od reszty tego typu bezwartościowych kapelek (podobnie jak nieco inny stylistycznie Municipal Waste).Drone pisze:jakieś mdławizny typu TOXIC HOLOCAUST.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
o tak, cholernietwoja_stara_trotzky pisze:ale ta płyta jest zajebiście oryginalna![]()
- ryszard
- postuje jak opętany!
również nie rozumiem zarzutów, szczególnie, że to zupełnie inne granie.Warcrimer pisze:Żeś się uczepił tego Toxic Holocaust. Tyle kurewsko wtórnych, odtwórczych, bezwartościowych nieudolnych retro thrashowych gniotów, a Ty kolejny raz określasz w ten sposób Toxic Holocaust. Wcale nie twierdzę, że to jakieś objawienie, ale taki 'Hell On Earth' to kawał zacnego thrashu z wyraźnym punkowym zacięciem. Pewnie można to napisać o wielu kapelach, ale TH naprawdę ma to COŚ i w gruncie rzeczy znacząco odróżnia się od reszty tego typu bezwartościowych kapelek (podobnie jak nieco inny stylistycznie Municipal Waste).Drone pisze:jakieś mdławizny typu TOXIC HOLOCAUST.
TH to generalnie thrash BARDZO mocno osadzony w klasycznym hardcore spod znaku Discharge - nie rzadko mamy więc charakterystyczną, d -beatową perkusję, pulsujący bas i utwory złożone z 2-3 riffów.
taki imprezowy thrash, nastawiony głównie na koncertową przebojowość i chóralne zaśpiewy.
jeśli więc ktoś słyszy w Katharsis początki Sodom, to w TH również odnajdzie ten zespół, z tą różnicą, że będzie to coś a'la Ausgebombt.
i to thrash, i to - inny, ale który lepszy, nie umiem zdecydować.
That's what she said !