GLORIOR BELLI

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-06-2009, 13:11

Bardzo dobra płyta im wyszła, w sam raz na słoneczne lato ;) Jest tak jak ryszard napisał - te wolniejsze, transowe partie zdecydowanie im najlepiej wychodzą. Kawałek "The Forbidden Words" nie jest najsłabszy, po prostu nie pasuje do reszty płyty. Czy tylko ja mam skojarzenia z "Planet Caravan" w kawałku "In Every Grief-Stricken Blues" (początkowy riff)?
Zdecydowanie jedna z najlepszych płyt w tym roku.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: GLORIOR BELLI

03-06-2009, 14:36

Może jeszcze jest za wcześnie żebym pisał coś na temat "Meet Us At The Southern Sign" ale chuj tam.Pierwszy raz stykam się z Glorior Belli właśnie przy okazji tej płyty.Cóż można by rzec... moim skromnym zdaniem jest to jakaś dziwna wariacja na temat Watain wymieszana z jakimś kurwa..."kofbojskim bluesem"? :D.Za bardzo to wszystko zgnuśniałe jakieś,te jebane 11 kawałków zlewa się w jakąś niewyrazną szaroburą kałużę do której od niechcenia narobił jakiś dziwny pies przybłęda i poszedł se dalej w niewiadomym kierunku.Jest kilka ciekawych momentów na tej płycie ale generalnie giną one pod nawałem ton zwykłego smętnego pitolenia i marazmu.Czy jest to black metal?,od wielkiej biedy można by to upchać do tej szuflady ale tak na prawdę to chuj mnie to obchodzi.Francuski diabeł melepeta raczej mnie nie przekonuje.
Reasumując.
Chcesz zdechnąć z nudów?.
Słuchaj Glorior Belli!.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

06-06-2009, 12:26

Chyba jednak za szybko wydałem osąd.Ale żaden "klasyk" jak ktoś powyżej pisał to nie jest.Spokojne 7/10.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

06-06-2009, 22:51

Obrazek
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
hcpig

11-06-2009, 10:17

Dobra płyta, coś mało tego bluesa wbrew forumowemu halo słyszę (inaczej wyobrażałem sobie proporcje), za to jakby dużo DsO - to pierwsze skojarzenie.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

18-09-2009, 00:49

Wczoraj pierwszy raz przesłuchałem "Meet Us At The Southern Sign". Nie nudziłem się podczas odsłuchu, a biorąc pod uwagę długość płyty i gatunek - to duże osiągnięcie. Żadna rewelacja, ale dobra płyta.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
DCI Hunt

18-09-2009, 11:18

Mnóstwo dobra ta ostatnia płyta, choć spodziewałem się czegoś znacznie mniej 'blackmetalowego'. Dużo transowych partii, klawe brzmienie, dobre wokale i całkiem sporo smaczków bardzo umiejętnie wplecionych w całość. Spodziewałem się jakiejś niestrawnej hybrydy, a dostałem bardzo dobry album. Przy okazji przesłuchałem dwie poprzednie płyty GB i przyznam, że trochę niesłusznie olałem ten zespół, bo 'Ô Laudate Dominvs' jest całkiem przyzwoity, a 'Manifesting the Raging Beast' to już naprawdę dobra płyta. A że byli trochę zapatrzeni w Watain? Cóż, już się z tego na szczęście wyzwolili tworząc coś swojego.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

18-09-2009, 11:39

mi się na tyle ten materiał ostatni spodobał, że musiałem się zaopatrzyć w oryginał i nie żałuję, bo z CD brzmi jeszcze lepiej.
Jak dla mnie bardzo dobra tegoroczna pozycja, która na prawdę warto się zainteresować bo nagrali kawał ciekawego materiału.
Conflagrator pisze:Przy okazji przesłuchałem dwie poprzednie płyty GB i przyznam, że trochę niesłusznie olałem ten zespół, bo 'Ô Laudate Dominvs' jest całkiem przyzwoity, a 'Manifesting the Raging Beast' to już naprawdę dobra płyta.
yhm :)
ale miałem podobnie do Ciebie, zacząłem słuchania GB od dupy strony, czyli od ostatniej płytki :]
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

20-09-2009, 00:02

miło sobie teraz poczytać opinie ludzi, którzy nagle odkrywają GB...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

20-09-2009, 00:07

black_lava pisze:miło sobie teraz poczytać opinie ludzi, którzy nagle odkrywają GB...
hehehe, wiesz kiedys to byl tylko klon Watain, a teraz ... ;)
ja tam lubie ich wczesniejsze materialy i juz, moze kapela wybitna nie byla, ale mi sie podoba
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

20-09-2009, 00:11

nie będę nic pisał o pozerstwie- jak ktoś znał kapelę od poczatku, to ją doceniał.ostatniej płyty nienawidzę,bo własnie "niewłaściwi ludzie" zaczęli delektowac się twórczością GB:)
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Arisowicz
w mackach Zła

20-09-2009, 00:35

Dla mnie to jest kretyńskie podejście.

GLORIOR BELLI skreśliłem po usłyszeniu jedynki - nijakie, niczym się nie wyróżniające granie, black metal jakich wiele. Natomiast "Meet us...".. jest po prostu świetną płyta. Nigdy bym się nie spodziewał, że taki przypadkowy w sumie zespół nagra tak oryginalną rzecz. Jestem kupiony i odtąd będę czekał na każde kolejne ich wydawnictwo.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

20-09-2009, 08:38

Rzyg pisze:Dla mnie to jest kretyńskie podejście.

GLORIOR BELLI skreśliłem po usłyszeniu jedynki - nijakie, niczym się nie wyróżniające granie, black metal jakich wiele. Natomiast "Meet us...".. jest po prostu świetną płyta. Nigdy bym się nie spodziewał, że taki przypadkowy w sumie zespół nagra tak oryginalną rzecz. Jestem kupiony i odtąd będę czekał na każde kolejne ich wydawnictwo.
oczywiscie wszystko to kwestia gustu, bo dla mnie wczesniejsze plyty GB to dobrze zagrany black metal i nie przeszkadza mi to, ze utrzymany w standardach, ktore wyjorzystywaly i inne zespoly
przeciez to oczywiste, ze dla jednej osoby GB to dobry zespol, dla innej kupa, tego nic nie zmieni
Hello darkness, my old friend
DCI Hunt

20-09-2009, 15:22

black_lava pisze:jak ktoś znał kapelę od poczatku, to ją doceniał.
Problem w tym, że ten zespół wielu ludzi znało od początku i z tego co pamiętam większość twierdziła, że jest to co najwyżej niezła zżyna z Watain i nic poza tym. To, że dany zespół zaczyna być ceniony przez większą ilość osób po tym jak nagra album znacząco wybijający się ponad przeciętność nie jest chyba takie dziwne...
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

20-09-2009, 22:03

nowy Merrimack też zabija.nadal trzymają się stylu i nie zaczęli grać southern black metalu.
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

22-01-2010, 11:54

The second half of 2009 marked a new turn for GLORIOR BELLI. After several membership issues and rushed announcements, a troubling yet inevitable decision has lead founding member J. (formerly known as "Infestvvs") to pursue the journey on his own - Helped by a dedicated handful of musicians for LIVE related matters. On that subject he insisted "There was absolutely nothing wrong with the people we recruited, I just couldn't walk that path anymore and had this urge to go on the Han way - (solo)".

Distancing from the past, GLORIOR BELLI's new musical direction could be qualified as "Progressive" and "Experimental" with Rock-oriented elements. Altering listeners’ pre-conceived notions GLORIOR BELLI inexorably move on to a new level of confidence and power - "GLORIOR BELLI could no longer exists in its primitive and sickest form!"

Locked up in his own recording facility for the past few weeks of 2009, J. recorded what will be later known as "The Full Intrepid Experience of Light".

Described as a challenging and alternative record, the surprising successor of well-acclaimed "Meet Us At The Southern Sign" (2009) and "Manifesting The Raging Beast" (2007) will be released by CANDLELIGHT RECORDS later this year.

GLORIOR BELLI have uploaded a new video clip and sample taken from their 4th full-length record entitled "The Full Intrepid Experience Of Light". A unique glimpse into an honest experience for the sake of Truth, exploring the very essence of "Light" defined by the Demiurge's most virulent adversary!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ło kurwa :lol:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

22-01-2010, 12:10

Drone pisze:Albo będzie to totalne gówno, albo coś zajebistego. Nie przewiduję nic pomiędzy.
na ich stronie MySpace przez chwile był jeden nowy numer ... jak poprzedni album mi się podobał, tak ten nowy numer był cholernie ... nijaki;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

22-01-2010, 12:44

na pewno jest mega dziwny nawet jak na nich:)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

22-01-2010, 18:07

sprzedali ideały religijnego BM...
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-04-2010, 08:32

jest już jeden numer na myspace: http://www.myspace.com/gloriorbelli

imho robi konkretny bałagan w głowie - podchodzi mi to zajebiście
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
ODPOWIEDZ