WARBRINGER (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: WARBRINGER (US)
Tak, EXODUS tu chyba słychać najwięcej, "Bonded...", znaczy się. Gary Holt w roli producenta to nie jest przypadek.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Adrian696
no ale Panowie - Holt nie Holt - producent nie gra - ile mozna sluchac tego samego tylko zagranego duzo gorzej...
jak na razie z tej nowej fali thrashu to nie objawil sie zaden zespół który by zblizyl sie chocby do 2 ligi starego thrashu a co zeby ich sluchac w tej samej godzinie co WIELKICH...
jak na razie z tej nowej fali thrashu to nie objawil sie zaden zespół który by zblizyl sie chocby do 2 ligi starego thrashu a co zeby ich sluchac w tej samej godzinie co WIELKICH...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Gore_Obsessed
Żaden wielki się nie objawił, ale kilkanaście zacnych nazw owszem. EVILE, DEKAPITATOR, czy właśnie WARBRINGER, są, moim zdaniem, dobrymi przykładami.
- Adrian696
zgadzam sie - dodałbym scene brazylijska bo BYWAR i FARSCAPE sa moim zdaniem najlepszymi zespolami tej fali thrashu - ale to tylko i wylacznie 2 liga...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Evile imho chujnia za to fajny byl ubiegloroczny Eliminator czy Pitiful Reign. Z tego roku Pitch Black nawet daje rade http://www.myspace.com/pitchblackattackGore_Obsessed pisze:Żaden wielki się nie objawił, ale kilkanaście zacnych nazw owszem. EVILE, DEKAPITATOR, czy właśnie WARBRINGER, są, moim zdaniem, dobrymi przykładami.
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
"Breaking the wheel" słyszałem. Rzeczywiście dobre, nie mogę się nadziwić, że wydawcy musieli szukać aż na Ukrainie. PITCH BLACK z chęcią dam szansę, jak tylko uda mi się wyłączyć "War without end". ;)
- Riven
- Kontakt:
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Citizen's Brain (czy jakos tak) fajnie buja do piwka
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Triceratops
Gama Bomb slyszlaem na tym skladadku z earache i jakos mnie to nie zachecilo do zapoznania sie z ta ekipa.
woodpecker from space
- Adrian696
Aż się boję zapytać, co dla Ciebie jest 1 ligą - skoro skasował całą 2 ligę. :DMaria Konopnicka pisze:Bzdura. The Storm Before the Calm to płyta na takim poziomie, że kasuje nie tylko 2 ligę starego thrashu, ale i połowę pierwszej ligi. Kto tego nie słyszy musi być głuchy, albo upośledzony? :) Będziesz polemizował? :)Adrian696 pisze:jak na razie z tej nowej fali thrashu to nie objawil sie zaden zespół który by zblizyl sie chocby do 2 ligi starego thrashu a co zeby ich sluchac w tej samej godzinie co WIELKICH...
- Gore_Obsessed
Ze względu na warszawski koncert znowu starannie przemaglowałem obie płyty. "War without end" to dobry thrashmetalowy album z kilkoma świetnymi momentami (jak zagrali w czwartek "Combat shock" to lekkiego zajoba dostałem), natomiast "Waking into nightmares" to już w całości poziom bardzo dobry. To album co do którego nie mam w zasadzie żadnych zastrzeżeń, z wyjątkiem brzmienia stóp (a to dziwne, bo Holt był w stanie to zrobić bez zarzutu w utworze instrumentalnym) i faktu, że nie ma tu ani jednego riffu na miarę "Fight 'till death", "Fabulous disaster" czy "S.A.C.R.I.F.I.C.E.". Jeśli utrzymają taką tendencję zwyżkową trzecia płyta będzie musiała zrobić duże zamieszanie, nawet na dzisiejszej, wypchanej do granic możliwości scenie.
Pozostaje tylko z zażenowaniem i zdumieniem wspomnieć o frekwencji w czasie ich występu wahającej się w granicach 70-80 osób. Nie ma co - nasza publika coraz bardziej zblazowana i kanapowa.
Pozostaje tylko z zażenowaniem i zdumieniem wspomnieć o frekwencji w czasie ich występu wahającej się w granicach 70-80 osób. Nie ma co - nasza publika coraz bardziej zblazowana i kanapowa.
Czy ja wiem? 80 osób to niewiele, bilety też nie kosztowały fortunę, ale to nie jest jakiś zasłużony zespół żeby oczekiwać tłumów. Żenująca frekwencja to niecałe 100 osób na Angelcorpse (tak jakoś było we Wrocku, nie?)Gore_Obsessed pisze: Pozostaje tylko z zażenowaniem i zdumieniem wspomnieć o frekwencji w czasie ich występu wahającej się w granicach 70-80 osób. Nie ma co - nasza publika coraz bardziej zblazowana i kanapowa.

- Gore_Obsessed
Z tego co słyszałem podobna frekwencja była również, między innymi, na takiej instytucji jak MALEVOLENT CREATION, więc teoretycznie na WARBRINGER powinno przyjść kilkanaście osób. W tym świetle te 70-80 wygląda całkiem nieźle. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że jeszcze dziesięć lat temu na podobny koncert poszłoby kilka razy więcej osób. Trudno to tłumaczyć przesytem - przecież o dziesiątkach świetnych koncertów każdego roku nadal możemy jedynie pomarzyć.
Pewnie tak, ale dziesięć lat temu metal (i nie tylko) cieszył się jednak większym zainteresowaniem wśród młodzieży.Gore_Obsessed pisze:Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że jeszcze dziesięć lat temu na podobny koncert poszłoby kilka razy więcej osób.
W tym roku akurat szykuje się sporo dobrych koncertów, choć niekoniecznie stricte metalowych. W sumie nie jest źle.Gore_Obsessed pisze:Trudno to tłumaczyć przesytem - przecież o dziesiątkach świetnych koncertów każdego roku nadal możemy jedynie pomarzyć.
- trup
Podobnie jak IMPIETY / Spearhead w Warszawie. było pewnie coś z 60 osób... porażka.Conflagrator pisze:Czy ja wiem? 80 osób to niewiele, bilety też nie kosztowały fortunę, ale to nie jest jakiś zasłużony zespół żeby oczekiwać tłumów. Żenująca frekwencja to niecałe 100 osób na Angelcorpse (tak jakoś było we Wrocku, nie?) ;)Gore_Obsessed pisze: Pozostaje tylko z zażenowaniem i zdumieniem wspomnieć o frekwencji w czasie ich występu wahającej się w granicach 70-80 osób. Nie ma co - nasza publika coraz bardziej zblazowana i kanapowa.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Gore_Obsessed
Tego niestety nie zaliczyłem, tak samo jak ANGELCORPSE. Zwłaszcza z tymi ostatnimi porażka, tym bardziej, że już pewnie nigdy razem nie zagrają.trup pisze:Podobnie jak IMPIETY / Spearhead w Warszawie. było pewnie coś z 60 osób... porażka.
-
nowa płyta "Worlds Torn Asunder" wychodzi 27 września:

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rozkręca się
Jeżeli ta płyta będzie lepsza od poprzedniej to wydaje się, że wzmocnią swoją pozycję wśród młodych thrashowych gniewnych. Poprzedni album był zadowalający, choć wiele osób psioczyło, że nic nie dało się z niego zapamiętać. Mnie tam się podobało, jedna z lepszych młodych ekip.
Kapela bardzo ok. pewnie znów kupię ich nowy album, ale cholera jest tylko ok. Jak się posłucha ostatniej płyty Exodus, Slayer, czy Overkill to od razu wiadomo, kto w tym gatunku rządzi i jaka cholernie bezkresna przepaść jest pomiędzy klasycznymi, starym kapelami, a młodą gwardią. Smutne to trochę....