oby, bo moim zdaniem w przypadku ostatniego Beherita to ogromna zaletaConflagrator pisze:Ja uważam, że to może być bardzo dobra płyta tyle, że, podobnie jak Beherit, nie na czasie.
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: Burzum
- grot
Mam niedobre przeczucia. Sądzę, że to co nagra będzie przesłabe, ale i tak wszyscy fani zakrzykną, że to kvlt.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- brb
- postuje jak opętany!
dlatego tak jak ostatni beherit nowy burzum bedzie fpyteConflagrator pisze:Ja uważam, że to może być bardzo dobra płyta tyle, że, podobnie jak Beherit, nie na czasie.
- Block69
- zahartowany metalizator
- Lucek
Maleficio pisze:Król popu umarł, powrócił król Black metalu!

masz więcej takich "złotych myśli" ?
jak tak to proszę cię powstrzymaj się...
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
A może w końcu Krystian zrzuci Burzum z pleców i nagra coś pod swoim nazwiskiem?
Tylko skoro wtedy nie oparł się argumentowi literki $, to czy zrobi to przy aktualnym wygłodzeniu fanów? Ajdontfinksoł.
Tylko skoro wtedy nie oparł się argumentowi literki $, to czy zrobi to przy aktualnym wygłodzeniu fanów? Ajdontfinksoł.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
jeśli to jest to Twoje "mieszanie na forum" to, w ogóle tego nie kapujeTwój Wujek pisze:A może w końcu Krystian zrzuci Burzum z pleców i nagra coś pod swoim nazwiskiem?

Coś tam było! Człowiek!
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Spokojnie, chłopcy - żadne zamieszanie. 
Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił, że zależało mu na kolejnych płytach, ale że miały być wyrażeniem pogańskiego ducha i nijak się mieć do metalu, to chciał je wydać pod szyldem Vikernes, lub też Hrabia Grishnack (czy jak się tego orka zapisywało). Wytwórnia przekonała go jednak, że Burzum to marka i jak to z markami bywa - sprzedaje się lepiej od choćby najsolidniejszych produktów pozbawionych skarbu rozpoznawalności&szacunku. Porada idealna z punktu widzenia marketingowego, choć raczej chybiona artystycznie.
Stąd moje gdybanie nt tego, czy Krystianowi starczy cojones, by wydać coś nie pod szyldem Burzum, jeśli będzie to coś nieburzumowatego, jak to miało miejsce przy Daudi Baldrs.
Czy teraz kapujesz, Skaucie?
@Riven: Jeżeli zechce nagrać folk-jazz albo nordic-country czy inne cuda, to podpinanie tego pod Burzum mimo wszystko odbiorę jako odcinanie kuponów. Bo przecież w muzyce nie chodzi o pragmatyzm i kasę...

Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił, że zależało mu na kolejnych płytach, ale że miały być wyrażeniem pogańskiego ducha i nijak się mieć do metalu, to chciał je wydać pod szyldem Vikernes, lub też Hrabia Grishnack (czy jak się tego orka zapisywało). Wytwórnia przekonała go jednak, że Burzum to marka i jak to z markami bywa - sprzedaje się lepiej od choćby najsolidniejszych produktów pozbawionych skarbu rozpoznawalności&szacunku. Porada idealna z punktu widzenia marketingowego, choć raczej chybiona artystycznie.
Stąd moje gdybanie nt tego, czy Krystianowi starczy cojones, by wydać coś nie pod szyldem Burzum, jeśli będzie to coś nieburzumowatego, jak to miało miejsce przy Daudi Baldrs.
@Riven: Jeżeli zechce nagrać folk-jazz albo nordic-country czy inne cuda, to podpinanie tego pod Burzum mimo wszystko odbiorę jako odcinanie kuponów. Bo przecież w muzyce nie chodzi o pragmatyzm i kasę...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Burzum = Varg i to wie kazdy, nie wiem po co marnowac czas na zastanawianie sie nad takimi rzeczami. Mi jest to calkowicie obojetne, jego muzyka, jego projekt, moze sobie robic co mu sie podoba. Uwielbiam specow od przemianowywania zespolow.
this is a land of wolves now
- Skaut
ale ja wiedziałem o co Tobie chodzi, tylko po prostu kompletnie nie kumam tego problemu i gdybania czy nagra dla kasy czy w hołdzie dla Euro. Nawet gdyby nagrał ten nowy album pod szyldem "Twój Wujek" to chuj z tego, skoro i tak wszyscy będą wiedzieć kto się pod tą nazwą kryje. Ściągniemy, posłuchamy, ocenimy i albo kupimy albo nie. Nie widzę tutaj żadnego związku z większą kasą tym bardziej, że teraz każdy w ciągu kilkudziesięciu sekund może sobie ściągnąć praktycznie każdą nowość z internetu.Twój Wujek pisze:Spokojnie, chłopcy - żadne zamieszanie.
.
Coś tam było! Człowiek!
-
- starszy świeżak
Varg wygląda jak MONAROWIEC 

- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
@Skaut
A dla mnie ma znaczenie pod jakim szyldem to nagra. Chcę wiedzieć, czy podpina to pod Burzum, czy sygnuje swoim nazwiskiem (były skazany), czy fantasy-xyvką (Grisharck), a może nawet zechce zostać moim wujkiem. Bo oprócz dźwięków muzyka zazwyczaj niesie ze sobą przekaz. Widzę natomiast, że odbieracie z Rivenem fakt powstania nowej płyty jako produkt, który można jak sam napisałeś ściągnąć, kupić i ocenić. Ja czekam na przekaz idei - taki już ze mnie staromodny dziwak. I przez szyld właśnie Varg najbardziej da do zrozumienia co reprezentuje swoją muzyką i światopoglądem dziś.
P.S. No i nie wiem, czy ci "wszyscy" będą wiedzieć, że hipotetyczna płyta Your Uncle - Redeption to projekt Vikernesa. Nie przesadzajcie.
Pozdrowienia.
A dla mnie ma znaczenie pod jakim szyldem to nagra. Chcę wiedzieć, czy podpina to pod Burzum, czy sygnuje swoim nazwiskiem (były skazany), czy fantasy-xyvką (Grisharck), a może nawet zechce zostać moim wujkiem. Bo oprócz dźwięków muzyka zazwyczaj niesie ze sobą przekaz. Widzę natomiast, że odbieracie z Rivenem fakt powstania nowej płyty jako produkt, który można jak sam napisałeś ściągnąć, kupić i ocenić. Ja czekam na przekaz idei - taki już ze mnie staromodny dziwak. I przez szyld właśnie Varg najbardziej da do zrozumienia co reprezentuje swoją muzyką i światopoglądem dziś.
P.S. No i nie wiem, czy ci "wszyscy" będą wiedzieć, że hipotetyczna płyta Your Uncle - Redeption to projekt Vikernesa. Nie przesadzajcie.
Pozdrowienia.
Zdanie kluczowe. On dużo rzeczy mówiłTwój Wujek pisze: Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił

- Lucek
że też się przejmujesz jakimś skautowym pierdoleniem
przecież on sam nie wie o co mu chodzi
ot po prostu chciał się przypierdolić bo to lubi
przecież on sam nie wie o co mu chodzi
ot po prostu chciał się przypierdolić bo to lubi
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
RacjaZdanie kluczowe. On dużo rzeczy mówił

Wujek przejmuje się zdaniem każdego, Lucku.

- Herezjarcha
- w mackach Zła
W sumie chyba żadne zaskoczenie, że tak twórczego człowieka ciągnie do lasu. Siedział tyle lat więc ma dużo do udowodnienia. Także samemu sobie. Co to może być nie śmiem nawet przypuszczać. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to powrót na silę do lat 92-96. To były inne czasy i zapewnie sam Varg jest teraz innym człowiekiem i pewnie nie jest w stanie wrócić do tych klimatów, tak aby zabrzmiało to autentycznie.
-
- rasowy masterfulowicz
byłoby ok jakby nagrał płytę w klimacie ostatniego ROME 

- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky