BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

Re: Burzum

07-07-2009, 14:56

Conflagrator pisze:Ja uważam, że to może być bardzo dobra płyta tyle, że, podobnie jak Beherit, nie na czasie.
oby, bo moim zdaniem w przypadku ostatniego Beherita to ogromna zaleta
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

07-07-2009, 15:26

Mam niedobre przeczucia. Sądzę, że to co nagra będzie przesłabe, ale i tak wszyscy fani zakrzykną, że to kvlt.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

07-07-2009, 16:35

Conflagrator pisze:Ja uważam, że to może być bardzo dobra płyta tyle, że, podobnie jak Beherit, nie na czasie.
dlatego tak jak ostatni beherit nowy burzum bedzie fpyte
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

07-07-2009, 16:40

Czekam w chuj na nowe BURZUM.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

07-07-2009, 17:01

Maleficio pisze:Król popu umarł, powrócił król Black metalu!
:lol: :lol: :lol:
masz więcej takich "złotych myśli" ?
jak tak to proszę cię powstrzymaj się...
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 17:24

A może w końcu Krystian zrzuci Burzum z pleców i nagra coś pod swoim nazwiskiem?
Tylko skoro wtedy nie oparł się argumentowi literki $, to czy zrobi to przy aktualnym wygłodzeniu fanów? Ajdontfinksoł.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-07-2009, 17:27

a niby po co mialby to robic?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

07-07-2009, 17:32

Twój Wujek pisze:A może w końcu Krystian zrzuci Burzum z pleców i nagra coś pod swoim nazwiskiem?
Tylko skoro wtedy nie oparł się argumentowi literki $, to czy zrobi to przy aktualnym wygłodzeniu fanów? Ajdontfinksoł.
jeśli to jest to Twoje "mieszanie na forum" to, w ogóle tego nie kapuje :roll:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 18:19

Spokojnie, chłopcy - żadne zamieszanie. :roll:
Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił, że zależało mu na kolejnych płytach, ale że miały być wyrażeniem pogańskiego ducha i nijak się mieć do metalu, to chciał je wydać pod szyldem Vikernes, lub też Hrabia Grishnack (czy jak się tego orka zapisywało). Wytwórnia przekonała go jednak, że Burzum to marka i jak to z markami bywa - sprzedaje się lepiej od choćby najsolidniejszych produktów pozbawionych skarbu rozpoznawalności&szacunku. Porada idealna z punktu widzenia marketingowego, choć raczej chybiona artystycznie.
Stąd moje gdybanie nt tego, czy Krystianowi starczy cojones, by wydać coś nie pod szyldem Burzum, jeśli będzie to coś nieburzumowatego, jak to miało miejsce przy Daudi Baldrs.

Czy teraz kapujesz, Skaucie?

@Riven: Jeżeli zechce nagrać folk-jazz albo nordic-country czy inne cuda, to podpinanie tego pod Burzum mimo wszystko odbiorę jako odcinanie kuponów. Bo przecież w muzyce nie chodzi o pragmatyzm i kasę...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?

Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-07-2009, 18:29

Burzum = Varg i to wie kazdy, nie wiem po co marnowac czas na zastanawianie sie nad takimi rzeczami. Mi jest to calkowicie obojetne, jego muzyka, jego projekt, moze sobie robic co mu sie podoba. Uwielbiam specow od przemianowywania zespolow.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut

07-07-2009, 19:48

Twój Wujek pisze:Spokojnie, chłopcy - żadne zamieszanie. :roll:
Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił, że zależało mu na kolejnych płytach, ale że miały być wyrażeniem pogańskiego ducha i nijak się mieć do metalu, to chciał je wydać pod szyldem Vikernes, lub też Hrabia Grishnack (czy jak się tego orka zapisywało). Wytwórnia przekonała go jednak, że Burzum to marka i jak to z markami bywa - sprzedaje się lepiej od choćby najsolidniejszych produktów pozbawionych skarbu rozpoznawalności&szacunku. Porada idealna z punktu widzenia marketingowego, choć raczej chybiona artystycznie.
Stąd moje gdybanie nt tego, czy Krystianowi starczy cojones, by wydać coś nie pod szyldem Burzum, jeśli będzie to coś nieburzumowatego, jak to miało miejsce przy Daudi Baldrs.

Czy teraz kapujesz, Skaucie?
.
ale ja wiedziałem o co Tobie chodzi, tylko po prostu kompletnie nie kumam tego problemu i gdybania czy nagra dla kasy czy w hołdzie dla Euro. Nawet gdyby nagrał ten nowy album pod szyldem "Twój Wujek" to chuj z tego, skoro i tak wszyscy będą wiedzieć kto się pod tą nazwą kryje. Ściągniemy, posłuchamy, ocenimy i albo kupimy albo nie. Nie widzę tutaj żadnego związku z większą kasą tym bardziej, że teraz każdy w ciągu kilkudziesięciu sekund może sobie ściągnąć praktycznie każdą nowość z internetu.
Coś tam było! Człowiek!
Hellseeker
starszy świeżak

07-07-2009, 20:09

Varg wygląda jak MONAROWIEC :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 20:11

@Skaut
A dla mnie ma znaczenie pod jakim szyldem to nagra. Chcę wiedzieć, czy podpina to pod Burzum, czy sygnuje swoim nazwiskiem (były skazany), czy fantasy-xyvką (Grisharck), a może nawet zechce zostać moim wujkiem. Bo oprócz dźwięków muzyka zazwyczaj niesie ze sobą przekaz. Widzę natomiast, że odbieracie z Rivenem fakt powstania nowej płyty jako produkt, który można jak sam napisałeś ściągnąć, kupić i ocenić. Ja czekam na przekaz idei - taki już ze mnie staromodny dziwak. I przez szyld właśnie Varg najbardziej da do zrozumienia co reprezentuje swoją muzyką i światopoglądem dziś.

P.S. No i nie wiem, czy ci "wszyscy" będą wiedzieć, że hipotetyczna płyta Your Uncle - Redeption to projekt Vikernesa. Nie przesadzajcie.

Pozdrowienia.

DCI Hunt

07-07-2009, 20:13

Twój Wujek pisze: Po nagraniu Filosofem Vikernes mówił
Zdanie kluczowe. On dużo rzeczy mówił ;)
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

07-07-2009, 20:17

że też się przejmujesz jakimś skautowym pierdoleniem
przecież on sam nie wie o co mu chodzi
ot po prostu chciał się przypierdolić bo to lubi
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 20:51

Zdanie kluczowe. On dużo rzeczy mówił ;)
Racja :) Chociaż jako powód tego, że casio-plumkanie jest nadal nazywane Burzum, teoria dość przekonująca.

Wujek przejmuje się zdaniem każdego, Lucku. ;)

Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

07-07-2009, 21:01

W sumie chyba żadne zaskoczenie, że tak twórczego człowieka ciągnie do lasu. Siedział tyle lat więc ma dużo do udowodnienia. Także samemu sobie. Co to może być nie śmiem nawet przypuszczać. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to powrót na silę do lat 92-96. To były inne czasy i zapewnie sam Varg jest teraz innym człowiekiem i pewnie nie jest w stanie wrócić do tych klimatów, tak aby zabrzmiało to autentycznie.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

08-07-2009, 09:36

byłoby ok jakby nagrał płytę w klimacie ostatniego ROME ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-07-2009, 22:05

Obrazek
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-07-2009, 22:54