Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Lucek pisze:autentycznie żal mi ludzi którzy dają się nabierać na zespoliki pokroju Dark Funeral
znaczy że dlaczego? załadnie umalawni są na teledyskach czy jak? Behemoth na przkład ubiera się w zbroje. A może Ci ludzie z Dark Funeral naprawdę są i w życiu 'blackmetalowi', tylko się wydaje że są tacy ułożeni i ładni na teledyskach. Mi się właśnie wydaje, że to oni sa prawdziwi.
mi się tam ich muzyka zawsze podobała... od razu rozpoznawalny styl, takie swoje melodie <długopis tuli lucka i namawia do polubienia dark funeralów>
Zajebiste u nich jest to, że jak ich słuchasz to myślisz że w tle są klawisze.. a wszystko to robią gitary.
Lucek pisze:autentycznie żal mi ludzi którzy dają się nabierać na zespoliki pokroju Dark Funeral
znaczy że dlaczego? załadnie umalawni są na teledyskach czy jak? Behemoth na przkład ubiera się w zbroje. A może Ci ludzie z Dark Funeral naprawdę są i w życiu 'blackmetalowi', tylko się wydaje że są tacy ułożeni i ładni na teledyskach. Mi się właśnie wydaje, że to oni sa prawdziwi.
po chuju oni są prawdziwi, jak są tacy blackowi to na chuja mu te deathowe projekty dominion sraligula czy też chyba kiedyś w Hypocrisy morde darł.a tam już ryja nie malował.czyżby się nie realizował w DF??? a Behemoth ,co za metamorfoza od latania z siekierą po lesie do chodzenia w deathowej zbroi po empikach.
Klip nieźle skręcony, choć pomysłów jak na lekarstwo (tekstu nie znam).
Utwór przeciętny i jeśli to najlepszy na albumie, to jego tytuł jest adekwatny do sytuacji kapeli.
Perkusista przerasta o kilka długości resztę kolegów razem wziętych.
No proszę. Ze względu na nieco słabszą nie tylko pod względem poprawności gramatycznej tytułu "Attera Totus Sanctus" cudów się nie spodziewałem, a tu taka niespodzianka. Mówię oczywiście o warstwie stricte muzycznej. Do Dark Funeral mam wielki sentyment juz od ponad 10 lat i wali mnie zasadniczo image jaki sobie wybrali w ostatnich latach. Brzmieniowo wyczuwam powrót do czasu jakże zacnej "Diabolis Interium" i jeśli cała płyta utrzyma ten poziom co "My Funeral", to będzie to tegoroczna czołówka i nie zmieni tego nawet najgłupsza maska jaką załozy Caligula, ani tytuły na poziomie "My Latex Queen". Obrazek też całkiem ładny. Może nie jakiś wielce oryginalny, ale zrobiony jak należy, fajnie zmontowany i jest git.
Ha kurwa dzis słuchałem!..w sumie to ten mcd nie nazywa sie open the gates,tylko po prostu dark funeral,,ale mniejsza o to.A nowy teledysk wies straszna,muza plastik i nuuuda!
Ja wiem, ze tak sie nie nazywa
Dark funeral, secrets... to zajebiste krazki, jak ktos twierdzi inaczej to albo klamie,albo ich nie slyszal, albo zwyczajnie chuja sie zna