DARK FUNERAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Dark Funeral

07-10-2009, 23:11

za 'solowke' w coverze Slayera powinno sie im jaja uciac. nara.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-10-2009, 07:33

Nie rozumiem nagonki na ten zespół.
Zarówno utwór jak i teledysk podobają mi się. Dobrze, że potrafią komponować również utwory w wolniejszych tempach, bo momentami miałem wątpliwości czy w ogóle są do tego zdolni. Jestem ciekaw jak na żywo wypadają wokale, bo studyjnie, jak zawsze, jest bardzo dobrze.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-10-2009, 09:46

...Goddes of sodomy to fajny utwor z tego co pamietam ; )
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-10-2009, 09:47

Oj tak!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Jesus Satan
rozkręca się

10-10-2009, 10:31

Scaarph pisze:OPEN THE GATES KURWA MAC CHUJE NIEMYTE!!! ;)
Pewnie, że tak, tylko chuje niemyte wolą się podniecać jakimiś gównami niż dobrym czadem
Gore_Obsessed pisze:Nie rozumiem nagonki na ten zespół.
Zarówno utwór jak i teledysk podobają mi się. Dobrze, że potrafią komponować również utwory w wolniejszych tempach, bo momentami miałem wątpliwości czy w ogóle są do tego zdolni. Jestem ciekaw jak na żywo wypadają wokale, bo studyjnie, jak zawsze, jest bardzo dobrze.
Jak wspomniał wyżej Scaarph, chuje niemyte są bardzo aktywni w necie i w przerwie między waleniem konia, jadą po Vader,Behemoth, właśnie Dark Funeral itp , taki chuj niemyty woli podniecać się 150 wtórną płytą C93 czy Jarboe , których czasy świetności już dawno minęły, no ale na Masterze fajnie jest zabłysnąć pisząc o muzyce innej niż metal, którą się zna tylko z mp3.
Pozdro dla chuji niemytych
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-10-2009, 10:37

:lol:

niektorzy musza miec naprawde duze problemy w realnym zyciu , zeby robic takie 'psychoanalizy' na forum internetowym :D
Jesus Satan
rozkręca się

10-10-2009, 10:46

Riven pisze::lol:

niektorzy musza miec naprawde duze problemy w realnym zyciu , zeby robic takie 'psychoanalizy' na forum internetowym :D
Inaczej: mają niezły ubaw czytając twoje plwociny buhahahahaha
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-10-2009, 10:49

no, wlasnie, jesli tak jest to tylko potwierdza co napisalem wyzej
niewazne, nie opluj ekranu z radosci
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-10-2009, 10:53

Raz na pół roku odpale se debiut albo trójke.
A z innej beczki to ta kapela strasznie sie zjebała pod względem koncertów.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

11-10-2009, 11:37

Gore_Obsessed pisze:Nie rozumiem nagonki na ten zespół.
No na BA w tym roku wypadli calkiem przecietnie
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 11:41

zespoly black metalowe z tego co widzialem dosc czesto wypadaja przecietnie na zywo, chyba, ze sa zajebiste, jak np. Thunderbolt czy Infernal War. w ogole malo black metalu widzialem na zywo
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

11-10-2009, 12:48

Riven pisze:zespoly black metalowe z tego co widzialem dosc czesto wypadaja przecietnie na zywo, chyba, ze sa zajebiste, jak np. Thunderbolt czy Infernal War. w ogole malo black metalu widzialem na zywo
IW i T jak na moje oko i ucho tez słabo...moze niewiele widziałem, ale sadzac po tym skromnym materiale doswiadczalnym, generalnie masz racje, jak nie nagłosnienie i selektywnosc kuleja, to zachowanie sceniczne pand potrząsających grzywami i strojacych groxne miny wzbudza smiech i ziewanie...no kurwa, przecietnosc, schematy, rutyna, zero natchnienia....Watain wypada zajebiscie koncertowo, piekło na ziemi i pełny autentyzm, to lubie. Chciałbym zobaczyc Mayhem...z innej beczki Satyricon daje rade, ale raczej ze wzgledu na na ostatnie materiały..no i klasyczne wiejskie hymny... :)
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

11-10-2009, 12:50

Bo Satyricon ma fajną dupę na klawiszach;))))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 13:06

absinthe_patriote pisze:
Riven pisze:zespoly black metalowe z tego co widzialem dosc czesto wypadaja przecietnie na zywo, chyba, ze sa zajebiste, jak np. Thunderbolt czy Infernal War. w ogole malo black metalu widzialem na zywo
IW i T jak na moje oko i ucho tez słabo...moze niewiele widziałem, ale sadzac po tym skromnym materiale doswiadczalnym, generalnie masz racje, jak nie nagłosnienie i selektywnosc kuleja, to zachowanie sceniczne pand potrząsających grzywami i strojacych groxne miny wzbudza smiech i ziewanie...no kurwa, przecietnosc, schematy, rutyna, zero natchnienia....Watain wypada zajebiscie koncertowo, piekło na ziemi i pełny autentyzm, to lubie. Chciałbym zobaczyc Mayhem...z innej beczki Satyricon daje rade, ale raczej ze wzgledu na na ostatnie materiały..no i klasyczne wiejskie hymny... :)
mnie sie bardzo podobalo IW i T, bylem na koncercie z Shining w bodajze 2006 roku. W krakowie. lokal byl zabawny, bo od baru do sceny byly chyba ze 3 metry :D. byl solidny rozkurw, jedyne co mi przeszkadzalo to fakt, ze z Terrofront polecial tylko jeden kawalek. albo dwa. tak samo Thunderbolt z Inhuman Ritual Massmurder (jedna z lepszych plyt bm jak dla mnie) - zagrali chyba jeden nu,er. Ale tak poza tym to bylo wchuj ciezko, to byl w ogole dobry dzien, pare godzin black metalu non stop.

tak poza tym to malo co black metalu widzialem live, marze o Mayhem. i Darkthrone :lol:
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

11-10-2009, 13:37

zaraz...zaraz :lol: ,bo chyba czegoś nie rozumiem,to Infernal War gra koncerty pospołu z pedziami z Shining??? :lol: .
Biorąc pod uwagę to co głoszą w wywiadach raczej ciężko mi to pojąć :D .
Co do Thunderbolt i ich IRM,to za tym groznie brzmiącym tytułem kryje się zwykły Dimmu Burger bez klawiszy...jedna z najlepszych płyt BM??? SICK!.Chyba jeszcze nie wytrzezwiałeś i poniosła cię twoja "ułańska fantazja" :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 13:40

co do tego pierwszego - tez mnie to dziwi, Warcrimer, co Ty nato?
co do drugiego -pierdzolisz TOTALNE bzdury, irm to niesamowita plyta z klimatem i niespotykanym poziomem agresji. dla mnnie to top10 black metalu i uwazam tak bez wzgledu na ilosc spozytego alkoholu
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

11-10-2009, 13:45

Dokładnie, Lucek chyba uszu nie myjesz jeśli w takim "May dead rise..." słyszysz Dimmu Borgir.
KVLT lizania CZASZKI
długopisyyyyyyyyyy

11-10-2009, 13:55

Moim zdaniem to co robi Shining na scenie to ich sprawa. Sztuka to sztuka... metal to nie muzyka poprawności.

A co Kvarforth mówi w wywidach? bo nie znam angielskiego, ani gazet nie mam :P
Ostatnio zmieniony 11-10-2009, 14:01 przez długopisyyyyyyyyyy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2009, 13:59

tak samo uwazam. ale nie wiem co na to Warcrimer, hehe.

natomiast IRM to wybitna plyta, tam kazdy utwor to pierdolony black metalowy wyziew siary z genialnymi riffami i niesamowita produkcja (idealne proporcje czytelnosci brzmienia i blackmetalowego 'klimatu')
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

11-10-2009, 14:06

Lucek pisze:zaraz...zaraz :lol: ,bo chyba czegoś nie rozumiem,to Infernal War gra koncerty pospołu z pedziami z Shining???
Wtedy Niklas preferował jeszcze inne formy ekspresji....
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ