ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re: ARCTURUS

18-10-2009, 00:43

black_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
Myślałem, że już nikt tego nie powie :) Zgadzam się. Z perspektywy czasu najlepiej ostał się jak dla mnie właśnie ten album. La Masquerade... przyprószyła nieco pleśń, Sideshow... kilka dobrych (Hibernation..., Nocturnal....) i zaskakująco dobre wokale Vortexa, zwłaszcza Hufsa po norwesku, tu zrobił coś w czym Garma sobie nie wyobrażam. EP My Angel - cieszy jak dawniej.
Collapse Generation i Radical Cut - mistrzostwo i szczyt tej formacji.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

18-10-2009, 11:46

black_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
a dla mnie tylko nieznacznie słabszy od LMI i dużo lepszy od takiego Sideshow
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-10-2009, 12:31

LMI >>>> Sham Mirrors >>>>>>>>>>>>> Sideshow

przy czym 2 pierwsze sporo katowalem, ale nie sluchalem od jakiegos czasu, a Sideshow poleciala raptem pare razy. Wiec musze sobie to wszystko przypomniec. nie sadze, zeby ocena LMI sie zmienila, ale SM moze sie lekko przewartosciowac
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-10-2009, 12:52

Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce. Co do samego Arcturusa to ostatnia płyta z Vortexem byla dla mnie znacznie lepsza niż te z garmem, miala o wiele bogatsze parie wokali, ktorych na "The Sham Mirrors" było jakby za mało.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 21:54

Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

18-10-2009, 21:59

no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

18-10-2009, 22:10

nowy album Arcturus moglby sie okazac intrygujacy tylko i wylacznie jesli pojda w jakims zupelnie innym kierunku,porzuca maski,rajstopy,lunety,teleskopy,mikroskopy,markizy de sady,kosmosy,nikt nie wie co sie stanie ale ja jestem w stanie sobie wyobrazic plyte tego zespolu ktora jest wzglednie prosta,jak monolit,osadzona w rockowej stylistyce,gdzies zza rogu wylazi Danzig,z pudelka wyskakuje Tom Waits,i takie tam a Garm spiewa jak nigdy dotad.inaczej.mozna gdybac ,ale ja osobiscie chcialbym uslyszec piekna i surowa plyte.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re:

18-10-2009, 22:38

Skaut pisze:
Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.

Też na początku tak myślałem, z czasem jak lepiej poznałem muzykę VI, doszedłem do wniosku ze to zupełnie inna muzyka, wokalista co prawda bardzo podobnie śpiewa, jednak muzyka jest o wiele bardziej extremalna i gitarowa, nie ma właśnie teatralno-groteskowej przesady która charakteryzuje A, jest tylko ostry metal z nietypowym(garmowym) wokalem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 23:21

Scaarph pisze:no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
tzn?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 23:23

Nif pisze:
Skaut pisze:

Też na początku tak myślałem, z czasem jak lepiej poznałem muzykę VI, doszedłem do wniosku ze to zupełnie inna muzyka, wokalista co prawda bardzo podobnie śpiewa, jednak muzyka jest o wiele bardziej extremalna i gitarowa, nie ma właśnie teatralno-groteskowej przesady która charakteryzuje A, jest tylko ostry metal z nietypowym(garmowym) wokalem.
nie przekonało mnie. Wolę Arcturus w oryginale.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

19-10-2009, 10:59

Skaut pisze:
tzn?
że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodzi :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut

19-10-2009, 11:30

Scaarph pisze:
Skaut pisze:
tzn?
że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodzi :)
ale ja to wszystko pisałem o Vulture Industries :) Przeczytaj sobie moją wypowiedź jeszcze raz ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

19-10-2009, 12:07

a no tak :I
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 18:30

tak przy okazji - Vulture Industries nagrało ostatnio najlepszy album Arcturus od czasu The Sham Mirrors. no miodny jest po prostu ten nowy album.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-09-2010, 18:33

podzielcie się tym.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-09-2010, 18:35

Sham Mirrors? nie znam takiego krążka Arcturus, oni nagrali tylko Maskaradę i poprawili ją na remiksach ;)
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 18:41

spoko, może jeszcze docenisz jak Supervillain Outcast :wink:
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-09-2010, 19:17

raczej nie ;)
za duże stężenie wsi.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 19:21

e tam, czasem fajnie jest zrobić wypad za miasto.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

17-09-2010, 20:01

grot pisze:tak przy okazji - Vulture Industries nagrało ostatnio najlepszy album Arcturus od czasu The Sham Mirrors. no miodny jest po prostu ten nowy album.
a gdzie tam im do Arcturus, bez przesady
generalnie nie podoba mi się nowy album Vulture Industries, uważam że jest wręcz chujowy, nie dałem rady przesłuchać go w całości
Hello darkness, my old friend
ODPOWIEDZ