ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re: ARCTURUS

18-10-2009, 00:43

black_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
Myślałem, że już nikt tego nie powie :) Zgadzam się. Z perspektywy czasu najlepiej ostał się jak dla mnie właśnie ten album. La Masquerade... przyprószyła nieco pleśń, Sideshow... kilka dobrych (Hibernation..., Nocturnal....) i zaskakująco dobre wokale Vortexa, zwłaszcza Hufsa po norwesku, tu zrobił coś w czym Garma sobie nie wyobrażam. EP My Angel - cieszy jak dawniej.
Collapse Generation i Radical Cut - mistrzostwo i szczyt tej formacji.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

18-10-2009, 11:46

black_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
a dla mnie tylko nieznacznie słabszy od LMI i dużo lepszy od takiego Sideshow
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-10-2009, 12:31

LMI >>>> Sham Mirrors >>>>>>>>>>>>> Sideshow

przy czym 2 pierwsze sporo katowalem, ale nie sluchalem od jakiegos czasu, a Sideshow poleciala raptem pare razy. Wiec musze sobie to wszystko przypomniec. nie sadze, zeby ocena LMI sie zmienila, ale SM moze sie lekko przewartosciowac
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

18-10-2009, 12:52

Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce. Co do samego Arcturusa to ostatnia płyta z Vortexem byla dla mnie znacznie lepsza niż te z garmem, miala o wiele bogatsze parie wokali, ktorych na "The Sham Mirrors" było jakby za mało.
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 21:54

Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

18-10-2009, 21:59

no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

18-10-2009, 22:10

nowy album Arcturus moglby sie okazac intrygujacy tylko i wylacznie jesli pojda w jakims zupelnie innym kierunku,porzuca maski,rajstopy,lunety,teleskopy,mikroskopy,markizy de sady,kosmosy,nikt nie wie co sie stanie ale ja jestem w stanie sobie wyobrazic plyte tego zespolu ktora jest wzglednie prosta,jak monolit,osadzona w rockowej stylistyce,gdzies zza rogu wylazi Danzig,z pudelka wyskakuje Tom Waits,i takie tam a Garm spiewa jak nigdy dotad.inaczej.mozna gdybac ,ale ja osobiscie chcialbym uslyszec piekna i surowa plyte.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re:

18-10-2009, 22:38

Skaut pisze:
Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.

Też na początku tak myślałem, z czasem jak lepiej poznałem muzykę VI, doszedłem do wniosku ze to zupełnie inna muzyka, wokalista co prawda bardzo podobnie śpiewa, jednak muzyka jest o wiele bardziej extremalna i gitarowa, nie ma właśnie teatralno-groteskowej przesady która charakteryzuje A, jest tylko ostry metal z nietypowym(garmowym) wokalem.
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 23:21

Scaarph pisze:no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
tzn?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

18-10-2009, 23:23

Nif pisze:
Skaut pisze:

Też na początku tak myślałem, z czasem jak lepiej poznałem muzykę VI, doszedłem do wniosku ze to zupełnie inna muzyka, wokalista co prawda bardzo podobnie śpiewa, jednak muzyka jest o wiele bardziej extremalna i gitarowa, nie ma właśnie teatralno-groteskowej przesady która charakteryzuje A, jest tylko ostry metal z nietypowym(garmowym) wokalem.
nie przekonało mnie. Wolę Arcturus w oryginale.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

19-10-2009, 10:59

Skaut pisze:
tzn?
że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodzi :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut

19-10-2009, 11:30

Scaarph pisze:
Skaut pisze:
tzn?
że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodzi :)
ale ja to wszystko pisałem o Vulture Industries :) Przeczytaj sobie moją wypowiedź jeszcze raz ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

19-10-2009, 12:07

a no tak :I
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 18:30

tak przy okazji - Vulture Industries nagrało ostatnio najlepszy album Arcturus od czasu The Sham Mirrors. no miodny jest po prostu ten nowy album.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-09-2010, 18:33

podzielcie się tym.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-09-2010, 18:35

Sham Mirrors? nie znam takiego krążka Arcturus, oni nagrali tylko Maskaradę i poprawili ją na remiksach ;)
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 18:41

spoko, może jeszcze docenisz jak Supervillain Outcast :wink:
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-09-2010, 19:17

raczej nie ;)
za duże stężenie wsi.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-09-2010, 19:21

e tam, czasem fajnie jest zrobić wypad za miasto.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

17-09-2010, 20:01

grot pisze:tak przy okazji - Vulture Industries nagrało ostatnio najlepszy album Arcturus od czasu The Sham Mirrors. no miodny jest po prostu ten nowy album.
a gdzie tam im do Arcturus, bez przesady
generalnie nie podoba mi się nowy album Vulture Industries, uważam że jest wręcz chujowy, nie dałem rady przesłuchać go w całości
Hello darkness, my old friend
ODPOWIEDZ