ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Entombed
Przecież w 2007 wyszła płyta Neurosis.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Z perspektywy 2 lat, Given to the Rising jest jeszcze potężniejszym albumem niż w chwili premiery. I choć już dawno stała się genialną, to ten krążek z każdym tygodniem jeszcze zyskuje. A Serpent Saints? Dniu premiery była średnia lub, by tak rzecz nierówna i nic się w tej materii nie zmieniło. Leży na półce, bez szans w starciu z konkurencją. Zdecydowanie wyżej stoi When In Sodom, kilka potężnych strzałów w pysk, bez słabych punktów, bez pitolenia i marnowania czasu.Nerwowy pisze:Przecież w 2007 wyszła płyta Neurosis.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Zaiste powiadam ci, ze uczynisz sprawiedliwie. Choć napisane jest, że ten który pominie debiut jest jak człowiek bez głowy. Wystrzegaj się jeno drugiej płyty, bo to już dzieło grzechem skalane. Wstań zatem, otbądź stadła grzesznego, pośpiej się w lepsze z dobrego!
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
źle zrobisz bo debiut też jest dobry.
- Bloodcult
A ja powiadam wam, że druga płyta nie grzechem, lecz szpetną okładką jest skalana.Bonny pisze:Zaiste powiadam ci, ze uczynisz sprawiedliwie. Choć napisane jest, że ten który pominie debiut jest jak człowiek bez głowy. Wystrzegaj się jeno drugiej płyty, bo to już dzieło grzechem skalane. Wstań zatem, otbądź stadła grzesznego, pośpiej się w lepsze z dobrego!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Taka okładka, jaka muzyka
Nie przepadam za tym krążkiem i zresztą jest to jedyny, którego nie mam.

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Ej junochu! a debiut Neurosis jest oczywiście znakomity.
-
- rasowy masterfulowicz
no i w 2007 wyszło też Witchcult Today, które z zasady jest zestarzałe 

- H-K44
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta ma wyjść w 2011. Alex już dłubie przy nowych kawałkach, ale, że jest bardzo zajętym gościem to komponowanie długo trwa.Riven pisze:a juz myslalem, ze ktos ma jakies wiesci na temat nowej plyty
Żadne żarty. Ja lepszej nie słyszałem. Dla mnie po dziś dzień jest zajebista i wcale się nie zestarzała. Tyle.Heretyk pisze:najlepsza w 2007 ? kurwa, wolne żartypierwsza piątka w najlepszym wypadku
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
kurwa, to jeszcze ponad rok...
i tak juz sram w gacie na mysl o kolejnym killerze na miare WHEN IN SODOM
i tak juz sram w gacie na mysl o kolejnym killerze na miare WHEN IN SODOM
this is a land of wolves now
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
wyborowy materiał, ale musieliby nagrać Sabotage 2, a jak wiadomo Sabotage jest tylko jedno (pominąwszy świetnych Beastie Boys), więc wąs mi nie drgnąłstreetcleaner pisze:no i w 2007 wyszło też Witchcult Today, które z zasady jest zestarzałe
- lucass
Bonny pisze:wyborowy materiał, ale musieliby nagrać Sabotage 2, a jak wiadomo Sabotage jest tylko jedno (pominąwszy świetnych Beastie Boys), więc wąs mi nie drgnąłstreetcleaner pisze:no i w 2007 wyszło też Witchcult Today, które z zasady jest zestarzałe
SS uwielbiam i nie ma na niej żadnych dłuzyzn, niepotrzebnych zapychaczy i temu podobnych zabiegów. Płyta genialna. Co do EW to zgodze sie w 100%, ze materiał wyborowy, zreszta jestem bezkrytyczny co do tej kapeli wiec inaczej sadzic nie moge:) czekam z niecierpliwoscia na nowe materiały obu kapel i tak jak Entombed ma wydac nówke w 2011 to niestety nie mam zadnych wiesci co do EW. Wiecie cos moze?
LEGALISE DRUGS & MURDER
- mad
SS u mnie nie wytrzymała próby czasu i właściwie nie sięgam już do niej. Zresztą już w 2007 roku nie uważałem, że to płyta wybitna. Ot, sympatyczny death'n'roll, ładne, zgrabne piosenki. Tylko piosenki. Wydawnictwa z 2007, do których najczęściej wracam to oczywiście Nile i Immolation.
a ja zamierzam sobie niedługo odświeżyć nową płytę i już coś czuje że mie rozjebie! Ide zjeść barszczu.
-
no luz,a w tym roku podobno wg Ciebie najlepszy jest nowy Necrophobic, o ile pamiętamH-K44 pisze:Żadne żarty. Ja lepszej nie słyszałem. Dla mnie po dziś dzień jest zajebista i wcale się nie zestarzała. Tyle.Heretyk pisze:najlepsza w 2007 ? kurwa, wolne żartypierwsza piątka w najlepszym wypadku

- lucass
A ja sobie zraz zaserwuje SS, jakis czas temu słuchałem, ale nie podejrzewam zeby zmieniło sie moje podejscie do tego albumu. Znakomity.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Block69
- zahartowany metalizator
Słuchałem niedawno ostatniej płyty i 3 numery są naprawde fajne. Serpent Saints, Masters Of Death i When In Sodom. Nie zmienia to faktu, że dalej u mnie Swedish DM ssie pałe i jest nudny w chuj 

PENIS METAL
- wombat
- zaczyna szaleć
Ano, największe zespoły death metalowe pochodzą z USA... (MA, Death, Immolation...)
Chociaz nazywanie szwedzkiego deathu nudnym to lekkie przegięcie. Debiut Grave to jebana wojna.
Chociaz nazywanie szwedzkiego deathu nudnym to lekkie przegięcie. Debiut Grave to jebana wojna.
- twoja_stara_trotzky
co za pierdolenie.
scena w UK, Szwecji czy nawet w jebanej Holandii była równie mocna jak amerykańska.
scena w UK, Szwecji czy nawet w jebanej Holandii była równie mocna jak amerykańska.
- wombat
- zaczyna szaleć
Biorąc pod uwagę ogół, może i tak. Ale do Death zaden z nich nie ma startu, ten band to opus magnum gatunku, a morbid angel stoi zaraz za nimi i tyle w tym temacie.twoja_stara_trotzky pisze:co za pierdolenie.