ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Entombed
Morbid Angel >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Death

this is a land of wolves now
- longinus696
- zahartowany metalizator
nie
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
oczywiscie, ze tak. death to oczywiscie wspanialy, wazny zespol, ale dowolny material morbid angel kasuje analogiczny chronologicznie album death i to jest jasne jak slonce. morbid angel to inny poziom, byc moze niedostepny dla nikogo innego.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore" 

- longinus696
Nie no, już bez przesady. Oczywiście Morbid Angel to wspaniały, ważny zespół, ale Death nagrał dwie najważniejsze płyty zanim MA wydali debiutancki "Altars...", nie mówiąc o tym, że ukierunkowali na najwłaściwszą odmianę death metalu tysiące kapel w Stanach i Europie.
Tak jest. W każdym razie stawianie jakichś strzałek wyższości/niższości między tymi zespołami nie ma większego sensu.Bloodcult pisze:...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore"
- Riven
- Kontakt:
altars of madness, nie znasz?Bloodcult pisze:...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore"
- twoja_stara_trotzky
Morbid Angel na pierwszych czterech (w porywach pięciu) płytach wielkie.
Death na pierwszych dwóch (w porywach czterech) płytach wielkie.
nie ma sensu wartościować, porównywać, kłócić się.
ta sama półka.
Death na pierwszych dwóch (w porywach czterech) płytach wielkie.
nie ma sensu wartościować, porównywać, kłócić się.
ta sama półka.
- Riven
- Kontakt:
Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D
-
z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZRiven pisze:Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
oczywiście ENTOMBED na swoich pierwszych trzech (w porywach wszystkich poza Same Difference) płytach też wielkie.
- Riven
- Kontakt:
tez uwazam, ze to najlepsza plyta Chucka. i tak do Morbid Angel jej troche brakuje[V] pisze:z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZRiven pisze:Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D

- longinus696
A od kiedy "Altars..." jest chronologicznie równy ze "Scream..."?Riven pisze:altars of madness, nie znasz?Bloodcult pisze:...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore"
Absurdalne poczucie humoru zawsze w cenieRiven pisze:tez uwazam, ze to najlepsza plyta Chucka. i tak do Morbid Angel jej troche brakuje[V] pisze: z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ

- Skaut
zauważyłem, że Riven zaczyna powoli nabierać nawyków jesteralonginus696 pisze:Absurdalne poczucie humoru zawsze w cenieRiven pisze:tez uwazam, ze to najlepsza plyta Chucka. i tak do Morbid Angel jej troche brakuje[V] pisze: z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ

Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
coś w tym jest 

- Riven
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
o jaki typowy jesteryzmRiven pisze:kiedy ja tak uwazam od zawsze, no co poradze? ;(

- Riven
- Kontakt:
szkoda ze nie widze juz jego postow, to wiedzialbym czego sie wystrzegac 

- Rattlehead
Bardzo dobrze, przypomnij mi no swoje nazwiskoDrone pisze:Ja bym to zawęził do pierwszych trzech DEATH i pierwszych dwóch MORBID ANGEL (plus "Abominations Of Desolation")

support music, not rumors
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Jeden z najlepszych na pewno. Widzisz ja bardzo lubię Necrophobic i czekałem na ich nową płytę. I na "Death to All" dostałem więcej niż się spodziewałem.Heretyk pisze:no luz,a w tym roku podobno wg Ciebie najlepszy jest nowy Necrophobic, o ile pamiętamH-K44 pisze:Żadne żarty. Ja lepszej nie słyszałem. Dla mnie po dziś dzień jest zajebista i wcale się nie zestarzała. Tyle.Heretyk pisze:najlepsza w 2007 ? kurwa, wolne żartypierwsza piątka w najlepszym wypadku

A najlepszy w tym roku jest Napalm Death!
No dla mnie nowy Necrophobic czy "Serpent Saints" Entombed na pewno nie są przęciętne. Ale dla mnie szwedzki Death Metal to jest to, więc mam o nim nieco spaczone (na plus) zdanie.Heretyk pisze: nie żebym się przypierdalał, po prostu widzę, że masz tendencje do oceniania średnich/dobrych płyt jako rewelacyjne, ale w zasadzie nic mi do tego

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Riven
- Kontakt:
Re:
boszzzz... Altars to debiut, Scream to debiut. W chronologii plyt obu zespolow sa to plyty analogiczne. Tak? :roll:longinus696 pisze:A od kiedy "Altars..." jest chronologicznie równy ze "Scream..."?
I Altars zzera Scream bez popity (nie odmawiam przy tym plycie Death znaczenia).