IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
aryman
postuje jak opętany!

Re: Immolation - Shadows in the Light

02-11-2009, 18:39

No jak ktoś wydał 50 złotych na ostatnich Kanibali, to musi to sobie jakoś zracjonalizować. Dodam jeszcze, że dowolny wałek z "Shadows In The Light" zmiata całą dyskografię CC. (Nawet wystarczy przerwa między kawałkami.)
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

02-11-2009, 18:44

Maria Konopnicka pisze:Przykro mi chłopcy, że nie doceniacie ostatniej płyty CC - dla mnie to najlepszy album w death metalu od co najmniej 10 lat :) Nic na to nie poradzę, ta płyta po prostu niszczy :)
Jak cie lubiłem za twoje wypowiedzi w temacie o slayerze, to o death metalu nie masz pojecia. :mrgreen:
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

02-11-2009, 19:12

Naprawdę dobry jest ostatni Cannibal Corpse , ale gdzież mu do jakiegokolwiek albumu Immolation ?? CC is devoured by Immolation :D
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-11-2009, 20:00

Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.
Przy czym jest bardzo prawdopodobne, że "Close to a World Below" > dowolny NILE.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

02-11-2009, 20:20

Maria Konopnicka pisze:.. bo Nile to jednak trochę trudniej przyswajalna muzyka niż Immolation.
A ja zawsze myślałem że jest odwrotnie...
Maria Konopnicka pisze:W sumie i jedna i druga kapela ma bardzo dobre płyty, ale też takie, którym blisko do poziomu "przeciętny".
przeciętny to synonim Cannibal Corpse właśnie...
Maria Konopnicka pisze: Oczywiście ostatnia płyta Cannibal Corpse kasuje dyskografię obu kapel w pięć sekund
Podziwiam twoją odwagę cywilną :D

Immolation to ekstraklasa, po nich jedynie Morbid Angel, a po Morbidach wiadomo...spalona ziemia
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-11-2009, 00:33

longinus696 pisze:
No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.
Primo: właściwie to później napisałem o które płyty dokładnie mi chodzi
Secundo: chciałem, aby coś w temacie ruszyło ;)
Tertio: Nile owszem, bardzo dobry na pierwszej płycie, ale no niestety, to jednak żadna pomyłka nie jest. Brakuje takiego bluźnierczego ciężaru na "Amongst The Catacombs Of Nephren-ka". Ja rozumiem klimat, piramidy, nowa jakość w muzyce, technika, itepe, ale jednak Immo sieje na "Failures..." większe spustoszenie i do tego ta świetna okładka obrazująca zawartość płyty.
Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.
longinus696 pisze: Przy czym jest bardzo prawdopodobne, że "Close to a World Below" > dowolny NILE.
oczywix. Chociaż jak zawsze powtarzałem kompozycyjnie stawiam wyżej "Unholy Cult" i debiut.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

03-11-2009, 00:38

Unholy Cult miazdzy,jeden z najlepszych i najbardziej niedocenianych albumów Immolation.
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-11-2009, 01:06

Unholy Cult ma cos nie tak z brzmieniem :(
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re:

03-11-2009, 10:08

Oczywiście, że tak. Immolation ma same bardzo dobre i zajebiste albumy. A u Nile, na 10 sekund fajnego grania, przypada 5 minut ziewania. :lol:
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Heretyk

Re: Re:

03-11-2009, 11:16

H-K44 pisze:
Oczywiście, że tak. Immolation ma same bardzo dobre i zajebiste albumy. A u Nile, na 10 sekund fajnego grania, przypada 5 minut ziewania. :lol:
nie wiem czy to znowu takie oczywiste, ja akurat jestem chory na punkcie Immo i jest dla mnie, obok Morbid Angel, największym zespołem death metalowym w ogóle, więc generalnie bym się zgodził. choć z tymi dziesięcioma sekundami to jednak spora przesada :D

i dowolny album Immolation zjada ostatnie Cannibal Corpse (mimo, że to bardzo udana płyta) bez większych problemów
Awatar użytkownika
Skaut

03-11-2009, 11:42

Maria Konopnicka pisze:Przykro mi chłopcy, że nie doceniacie ostatniej płyty CC - dla mnie to najlepszy album w death metalu od co najmniej 10 lat :) Nic na to nie poradzę, ta płyta po prostu niszczy :)
No widzisz, jak ty nic o życiu nie wiesz :D

Ale przyznać trzeba, że CC nagrali krążek wyśmienity ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re:

03-11-2009, 11:43

Skaut pisze:
longinus696 pisze:
Ja wiem, ale się z Tobą nie zgadzam. Debiut NILE niekoniecznie jest ich najlepszą płytą. Właściwie mam trudności by wybrać najlepszą spośród pierwszych trzech. A co do IMMO, to najgorsze męczybułstwo jest na dwóch ostatnich płytach.
Skaut pisze: Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.

Jest. Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.

Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

03-11-2009, 11:50

longinus696 pisze: Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
Co do Harnessing Ruin jestem w stanie się zgodzić, ale Shadows in the Light jest przecież świetna
support music, not rumors
[V]

03-11-2009, 11:54

TORTURER pisze:Unholy Cult miazdzy,jeden z najlepszych i najbardziej niedocenianych albumów Immolation.
wiesz co,dla mnie obok debiutu to NAJLEPSZY ich album
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Heretyk

03-11-2009, 12:00

Rattlehead pisze:
longinus696 pisze: Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
Co do Harnessing Ruin jestem w stanie się zgodzić, ale Shadows in the Light jest przecież świetna
a wg mnie obie są znakomite, przy czym Harnessing... odrobinę lepsza :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 12:30

Harnessing to swietna, bardzo niedoceniana plyta.
Awatar użytkownika
Skaut

03-11-2009, 12:51

longinus696 pisze:
Skaut pisze:
longinus696 pisze: No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.
Ja wiem, ale się z Tobą nie zgadzam. Debiut NILE niekoniecznie jest ich najlepszą płytą. Właściwie mam trudności by wybrać najlepszą spośród pierwszych trzech. A co do IMMO, to najgorsze męczybułstwo jest na dwóch ostatnich płytach.
W zasadzie to mogę się zgodzić, że pierwsze trzy krążki NILE są prawie tak samo mocne, niemniej jednak to debiut stawiam najwyżej. Bije z niego ta świeża, surowa energia, której "trochę" brakuje na dwóch pozostałych. Może na tą opinię wpływa też fakt, że zachłysnąłem się debiutem od momentu pojawienia się pierwszego kawałka w radiu...

longinus696 pisze:
Skaut pisze: Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.

Jest. Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
"Harnessing Ruin" męczyłem prawie tak samo długo jak "Failures For Gods", ale jednak opłaciło się. Nadal twierdzę, że to death metal najwyższej próby i owszem, jeśli porównujemy już te dwa zespoły to NILE jest bardzo blisko, ale sorry - samo odświeżenie death metalowej formuły niestety nie wystarczy.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

03-11-2009, 13:41

Co w takim razie wystarcza? Chcesz postawić zespół, którego formuła się wyczerpała nad zespołem, który odświeżył formułę?
Zresztą nieważne. Dla mnie ten spór jest jałowy. To są kapele na tym samym poziomie. Powiedziałbym wręcz, że są swoimi odpowiednikami, tylko w innych czasach.

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 13:51

Logninus, psioczyles na Harnessing, ale kojarzysz np. Swarm of Terror? To jest czysta apokalipsa, w ogole brzmienie tej plyty, choc przez wielu krytykowane, jest moim zdaniem zajebiscie masywne i potezne. Trzesienie ziemi, eksplozja jadrowa, totalna anihilacja -- fuck yeah!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

03-11-2009, 14:00

No tak, pierwszy utwór - na dobre wrażenie, a potem człowiek spędza czas, jak na torturach :)

ODPOWIEDZ