IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
aryman
- postuje jak opętany!
Re: Immolation - Shadows in the Light
No jak ktoś wydał 50 złotych na ostatnich Kanibali, to musi to sobie jakoś zracjonalizować. Dodam jeszcze, że dowolny wałek z "Shadows In The Light" zmiata całą dyskografię CC. (Nawet wystarczy przerwa między kawałkami.)
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- wombat
- zaczyna szaleć
Jak cie lubiłem za twoje wypowiedzi w temacie o slayerze, to o death metalu nie masz pojecia.Maria Konopnicka pisze:Przykro mi chłopcy, że nie doceniacie ostatniej płyty CC - dla mnie to najlepszy album w death metalu od co najmniej 10 latNic na to nie poradzę, ta płyta po prostu niszczy
- metalized
- weteran forumowych bitew
Naprawdę dobry jest ostatni Cannibal Corpse , ale gdzież mu do jakiegokolwiek albumu Immolation ?? CC is devoured by Immolation 
P.J.E.C.
- longinus696
- zahartowany metalizator
No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
Przy czym jest bardzo prawdopodobne, że "Close to a World Below" > dowolny NILE.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Herezjarcha
- w mackach Zła
A ja zawsze myślałem że jest odwrotnie...Maria Konopnicka pisze:.. bo Nile to jednak trochę trudniej przyswajalna muzyka niż Immolation.
przeciętny to synonim Cannibal Corpse właśnie...Maria Konopnicka pisze:W sumie i jedna i druga kapela ma bardzo dobre płyty, ale też takie, którym blisko do poziomu "przeciętny".
Podziwiam twoją odwagę cywilnąMaria Konopnicka pisze: Oczywiście ostatnia płyta Cannibal Corpse kasuje dyskografię obu kapel w pięć sekund
Immolation to ekstraklasa, po nich jedynie Morbid Angel, a po Morbidach wiadomo...spalona ziemia
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Primo: właściwie to później napisałem o które płyty dokładnie mi chodzilonginus696 pisze:No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
Secundo: chciałem, aby coś w temacie ruszyło
Tertio: Nile owszem, bardzo dobry na pierwszej płycie, ale no niestety, to jednak żadna pomyłka nie jest. Brakuje takiego bluźnierczego ciężaru na "Amongst The Catacombs Of Nephren-ka". Ja rozumiem klimat, piramidy, nowa jakość w muzyce, technika, itepe, ale jednak Immo sieje na "Failures..." większe spustoszenie i do tego ta świetna okładka obrazująca zawartość płyty.
Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.
oczywix. Chociaż jak zawsze powtarzałem kompozycyjnie stawiam wyżej "Unholy Cult" i debiut.longinus696 pisze: Przy czym jest bardzo prawdopodobne, że "Close to a World Below" > dowolny NILE.
Coś tam było! Człowiek!
- TORTURER
- w mackach Zła
Unholy Cult miazdzy,jeden z najlepszych i najbardziej niedocenianych albumów Immolation.
Death Dwells in Love
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Unholy Cult ma cos nie tak z brzmieniem 
this is a land of wolves now
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re:
Oczywiście, że tak. Immolation ma same bardzo dobre i zajebiste albumy. A u Nile, na 10 sekund fajnego grania, przypada 5 minut ziewania.Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
Heretyk
Re: Re:
nie wiem czy to znowu takie oczywiste, ja akurat jestem chory na punkcie Immo i jest dla mnie, obok Morbid Angel, największym zespołem death metalowym w ogóle, więc generalnie bym się zgodził. choć z tymi dziesięcioma sekundami to jednak spora przesadaH-K44 pisze:Oczywiście, że tak. Immolation ma same bardzo dobre i zajebiste albumy. A u Nile, na 10 sekund fajnego grania, przypada 5 minut ziewania.Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
i dowolny album Immolation zjada ostatnie Cannibal Corpse (mimo, że to bardzo udana płyta) bez większych problemów
- Skaut
No widzisz, jak ty nic o życiu nie wieszMaria Konopnicka pisze:Przykro mi chłopcy, że nie doceniacie ostatniej płyty CC - dla mnie to najlepszy album w death metalu od co najmniej 10 latNic na to nie poradzę, ta płyta po prostu niszczy
Ale przyznać trzeba, że CC nagrali krążek wyśmienity
Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
Re:
Ja wiem, ale się z Tobą nie zgadzam. Debiut NILE niekoniecznie jest ich najlepszą płytą. Właściwie mam trudności by wybrać najlepszą spośród pierwszych trzech. A co do IMMO, to najgorsze męczybułstwo jest na dwóch ostatnich płytach.Skaut pisze:Primo: właściwie to później napisałem o które płyty dokładnie mi chodzilonginus696 pisze:No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.Skaut pisze: najsłabszy Immolation > najlepszy Nile
Skaut pisze: Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.
Jest. Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
- Rattlehead
Co do Harnessing Ruin jestem w stanie się zgodzić, ale Shadows in the Light jest przecież świetnalonginus696 pisze: Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
support music, not rumors
-
[V]
wiesz co,dla mnie obok debiutu to NAJLEPSZY ich albumTORTURER pisze:Unholy Cult miazdzy,jeden z najlepszych i najbardziej niedocenianych albumów Immolation.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Heretyk
a wg mnie obie są znakomite, przy czym Harnessing... odrobinę lepszaRattlehead pisze:Co do Harnessing Ruin jestem w stanie się zgodzić, ale Shadows in the Light jest przecież świetnalonginus696 pisze: Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
- Riven
- Kontakt:
Harnessing to swietna, bardzo niedoceniana plyta.
- Skaut
W zasadzie to mogę się zgodzić, że pierwsze trzy krążki NILE są prawie tak samo mocne, niemniej jednak to debiut stawiam najwyżej. Bije z niego ta świeża, surowa energia, której "trochę" brakuje na dwóch pozostałych. Może na tą opinię wpływa też fakt, że zachłysnąłem się debiutem od momentu pojawienia się pierwszego kawałka w radiu...longinus696 pisze:Ja wiem, ale się z Tobą nie zgadzam. Debiut NILE niekoniecznie jest ich najlepszą płytą. Właściwie mam trudności by wybrać najlepszą spośród pierwszych trzech. A co do IMMO, to najgorsze męczybułstwo jest na dwóch ostatnich płytach.Skaut pisze:Primo: właściwie to później napisałem o które płyty dokładnie mi chodzilonginus696 pisze: No niestety, to jest jednak straszna pomyłka. Ostatnie dwa IMMOLATION nie umywają się do dowolnej z trzech pierwszych płyt NILE.
"Harnessing Ruin" męczyłem prawie tak samo długo jak "Failures For Gods", ale jednak opłaciło się. Nadal twierdzę, że to death metal najwyższej próby i owszem, jeśli porównujemy już te dwa zespoły to NILE jest bardzo blisko, ale sorry - samo odświeżenie death metalowej formuły niestety nie wystarczy.longinus696 pisze:Skaut pisze: Dodam tylko, że jeden ">" nie jest przecież aż tak krzywdzący dla Nile.
Jest. Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
Co w takim razie wystarcza? Chcesz postawić zespół, którego formuła się wyczerpała nad zespołem, który odświeżył formułę?
Zresztą nieważne. Dla mnie ten spór jest jałowy. To są kapele na tym samym poziomie. Powiedziałbym wręcz, że są swoimi odpowiednikami, tylko w innych czasach.
Zresztą nieważne. Dla mnie ten spór jest jałowy. To są kapele na tym samym poziomie. Powiedziałbym wręcz, że są swoimi odpowiednikami, tylko w innych czasach.
- Riven
- Kontakt:
Logninus, psioczyles na Harnessing, ale kojarzysz np. Swarm of Terror? To jest czysta apokalipsa, w ogole brzmienie tej plyty, choc przez wielu krytykowane, jest moim zdaniem zajebiscie masywne i potezne. Trzesienie ziemi, eksplozja jadrowa, totalna anihilacja -- fuck yeah!
- longinus696
No tak, pierwszy utwór - na dobre wrażenie, a potem człowiek spędza czas, jak na torturach