MEGADETH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: MEGADETH

02-10-2009, 23:06

Dobre, instrumentalnie nawet bardzo, i nie chodzi mi tylko o sferę wykonawczą- kompozycyjnie "Endgame" też może się podobać. Ale TEN wokal... jak to kurwa jest, że gdy Rudy nie umiał śpiewać, to te fałszujące piski przez zaciśnięte usta brzmiały spójnie z muzyką i zwyczajnie świetnie (RIP chociażby), a teraz (World needs a Hero wzwyż) to koszmar? Zwłaszcza w tych przeciąganych, akcentowanych fragmentach. Cała reszta- jak najbardziej OK.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re:

02-10-2009, 23:41

Skaut pisze:
Riven pisze:najpierw rozjebal mnie totalnie 1 wlasciwy utwor (po intrze) - zajebiscie szybkie, precyzyjne riffy. i sie podjaralem konkretnie. ale niestety cala plyta jest troche taka bez wyrazu. nie mniej posluchac mozna i to calkiem przyjemnie
w ogóle nie kumam tego zarzutu. Akurat po ostatnich dokonaniach rudy nagrał w 100% wyrazisty krążek.
pierdole jego ostatnie dokonania, w ogole nie przepadam za megadeth, ja tutaj widze wyjebista prace gitar i brak chwytliwych riffow.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

03-10-2009, 12:24

- headcrusher na zywca z jakiegoś programu
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

05-10-2009, 12:40

Riven pisze:
Skaut pisze:
Riven pisze:najpierw rozjebal mnie totalnie 1 wlasciwy utwor (po intrze) - zajebiscie szybkie, precyzyjne riffy. i sie podjaralem konkretnie. ale niestety cala plyta jest troche taka bez wyrazu. nie mniej posluchac mozna i to calkiem przyjemnie
w ogóle nie kumam tego zarzutu. Akurat po ostatnich dokonaniach rudy nagrał w 100% wyrazisty krążek.
pierdole jego ostatnie dokonania, w ogole nie przepadam za megadeth, ja tutaj widze wyjebista prace gitar i brak chwytliwych riffow.
No to o czym my tutaj rozmawiamy skoro megadeth nie trawisz. Odnośnie chwytliwych riffów:
- riff w 0:50, w "This Day We Fight!"
- początek "1-320"
- motorheadowy riff w przy 0:17 w "Bite the Hand", później Iron Maiden, około 3:05
- początek 2 minuty - w "Endgame"
- CAŁY kawałek "The Hardest Part of Letting Go...Sealed With a Kiss"
- początek Headcrusher
dalej mnie się nie chce.

Czy Ty, w ogóle słuchałeś tej płyty? :D :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

05-10-2009, 12:51

Gotharus pisze: - headcrusher na zywca z jakiegoś programu
ło kurwa, jakie falsety przy śpiewaniu "now let the torture begin " :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: Re:

05-10-2009, 12:58

Riven pisze: pierdole jego ostatnie dokonania, w ogole nie przepadam za megadeth, ja tutaj widze wyjebista prace gitar i brak chwytliwych riffow.
Z całym szacunkiem, ale po co się tu udzielasz skoro nie trawisz tego zespołu. Czy ja się wpierdalam w tematy, o których nie mam pojęcia? Z tymi chwytliwymi riffami też dojebałeś. Przecież ostatni Megadeth to jest jeden wielki chwytliwy riff. Bardziej melodyjnie miałeś na Risk, ale też nie, bo jest zbyt melodyjny. No nie dogodzi ludziom jak boga nie kocham. Tak w ogóle to jakiś taki dzisiaj rozdrażniony jestem trochę.
support music, not rumors
DCI Hunt

05-10-2009, 13:07

Riven pisze:w ogole nie przepadam za megadeth, ja tutaj widze wyjebista prace gitar i brak chwytliwych riffow.
Bardzo długo tak miałem, bardzo długo. Nigdy nie potrafiłem znaleźć w tej muzyce nic dla siebie. Potem okazyjnie kupiłem 'RIP' (w sumie to raptem 1,5 roku temu to było), bo kosztował w sklepie tyle co paczka fajek i tak słuchałem i słuchałem aż zaskoczyło i dzisiaj mam na półce 4 pierwsze płyty, a jeszcze pewnie dwie następne kupię.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-10-2009, 23:44

Maria, a kiedy uświadomisz sobie, że dwójka Megadeth jest lepsza od czwórki?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-10-2009, 00:12

Conflagrator pisze:
Riven pisze:w ogole nie przepadam za megadeth, ja tutaj widze wyjebista prace gitar i brak chwytliwych riffow.
Bardzo długo tak miałem, bardzo długo. Nigdy nie potrafiłem znaleźć w tej muzyce nic dla siebie. Potem okazyjnie kupiłem 'RIP' (w sumie to raptem 1,5 roku temu to było), bo kosztował w sklepie tyle co paczka fajek i tak słuchałem i słuchałem aż zaskoczyło i dzisiaj mam na półce 4 pierwsze płyty, a jeszcze pewnie dwie następne kupię.
ale przeciez RIP to ja pokochalem praktycznie od pierwszego uslyszenia :D. to jest wspaniala plyta, ktora az kipi od wyjebistych riffow. mowilem o nowej.

a Rattlehead - udzielam sie tu, bo to forum metalowe, i temat jest o nowej plycie waznego zespolu metalowego. nie sram na nich z definicji, wiec nie wiem co sie dopierdalasz, po prostu ta nowa plyta to dla mnie dosc solidne granie bez wiekszych emocji.

Skaut - tak , sluchalem, w dupie mam te twoje wyliczanki, dowolny fragment z RIP gwalci te numery. tutaj technika jest na zajebisty poziomie, zabraklo ognia. tyle.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

06-10-2009, 07:42

Riven pisze: a Rattlehead - udzielam sie tu, bo to forum metalowe, i temat jest o nowej plycie waznego zespolu metalowego. nie sram na nich z definicji, wiec nie wiem co sie dopierdalasz, po prostu ta nowa plyta to dla mnie dosc solidne granie bez wiekszych emocji.
ok sorry, jakiś taki podkurwiony wczoraj byłem, bez urazy oczywiscie ;). pozdro
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

06-10-2009, 12:45

Przez jakis czas - w latach 1990 - 1992 Megadeth to był mój band nr 1. Potem podpadli wiele razy. Szczerze mówiąc, odczucia odnośnie nowej płyty mam nadal ambiwalentne. Niby jest trochę mięska, ale jednak brakuje zęba, może pomysły nie są takie jak były kiedyś. Wiem jednak, że płyty piosenkowej już bym nie zniósł. W innym wątku wiele osób pisze o płytach poprawnych, ale nudnych, jakie wydali znani wykonawcy w tym roku. Immortal, Cannibal Corpse, Pestilence, Megadeth... Lista może być dłuższa. Chyba coś w tym jest. Żadna z tych płyt nie jest zła, ale tez żadna wybitna. Pod tym względem kroi nam się przeciętny rok. Ciekawe, czy Slayer uratuje sytuacje?
Awatar użytkownika
Skaut

12-11-2009, 19:14

jak riven zapodał nudne kluchy o Larsie, znalazłem inne plotki po drugiej stronie lustra:

podoba mnie się jeden koment:

"I´ve been a Megadeth for many MANY years. But goddamn it Dave... Get over it!! You´ve had an awesome career. Please stop whining now. "

I to jest właściwie to o czym jester nie tak dawno wspominał. Powinni nakręcić jeszcze Some Kind Of Monster z Mustainem w roli głównej :D Ale, żeby nie było - nowa płyta lepsza od Death Magnetic.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

12-11-2009, 19:42

No i co kurwa z tego. Koleś zadał mu pytanie to Rudy grzecznie odpowiedział. Tak jest za każdym razem, a później wszyscy pierdolą, że Mustaine ma kompleks Metallici. :)
Skaut pisze: Ale, żeby nie było - nowa płyta lepsza od Death Magnetic.
a jest coś w ogóle gorszego od tego gniota?
Awatar użytkownika
Skaut

12-11-2009, 19:50

Rattlehead pisze:No i co kurwa z tego. Koleś zadał mu pytanie to Rudy grzecznie odpowiedział. Tak jest za każdym razem, a później wszyscy pierdolą, że Mustaine ma kompleks Metallici. :)
no właśnie jakiś on taki za grzeczny, za smętny, mógłby w końcu zaruchać ;)
Rattlehead pisze:
jest St. Anger ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re:

12-11-2009, 19:53

Skaut pisze:
Rattlehead pisze:
jest St. Anger ;)
1:0 dla Ciebie :D
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

12-11-2009, 20:41

St.Anger>Death Magnetic już choćby za to, że na "gniewie" próbowali nowego, choć nie do końca im wyszło, a na nowej nawet nie próbowali, tylko odcinają kupony.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-11-2009, 21:01

eeeee, wcale nie taki zly ten wywiad, spodziewalem sie niewiadomo jakiego smecenia. do tego w sumie to z jajem odpowiedzial (o Kirku), skaut, wyluzuj pale :D
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

14-12-2009, 15:31

dopiero teraz nabyłem EndGame - i jak to w przypadku zespołów z dużym dorobkiem płytowym, po pierwszym przesłuchaniu wrzuciłem całość drugi raz i zacząłem spisywać motywy "które gdzieś już słyszałem" :D
i takie moje spostrzeżenia:
44 - wokal w refrenie jak 'die dead enough', solówka jak w 'when' i koniec solówki jakby "five magics / poison was the cure"
bite - początek jak 'kick the chair' solo od 3:05 jakby z 'into the lungs of hell'
bodies - początek jak '1000 times goodbye' od 1:00, a refren jak 'disconnect' (pasowałaby do "World needs a hero")
hardest - intro jakby 'promises' i 'time-beginning' razem wzięte
head crusher - początek jak mieszanka 'blackmail the universe' i 'kick the chair' (ta z kolei pasowałaby na "System has failed")

nie jest to kamyczek do ogródka sceptyków, ani jakiś zarzut z mojej strony. po takim czasie trudno się nie powtarzać. niemniej EndGame bardzo mi się podoba. nawet "Hardest part..." jest do strawienia, bo rozwija się w dobrym kierunku.
dodam tylko, że to najlepsza rzecz Rudzielca od "Youthanasii". wszystkie płyty od CW począwszy miały jakieś defekty albo trzeba było skipować co poniektóre rzeczy. a tu: miodzio :)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

15-12-2009, 09:14

Maria Konopnicka pisze:...rzekłbym najlepsze od SoD.
chodzi Ci o singiel?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-12-2009, 09:29

wczoraj sluchalem Rust in Peace by sprawdzic czy wchodzi po tylu latach i stwierdzilem, ze poczatek Hangar 18 bardzo dobrze mogl by byc czescia ktoregos z kawalkow na Transilvanian Hunger
ODPOWIEDZ