LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Melepeta
- w mackach Zła
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Husar
- weteran forumowych bitew
Re: LUX OCCULTA
czesto sie z toba zgadzamMaleficio pisze:no, i niech tak pozostanie...
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Podniosę zwłoki, ale właśnie po nie wiem jak długiej przerwie (4? 5? lat) zapuściłem sobie "na poważnie" The Mother and the Enemy i doszedłem do paru ciekawych wniosków
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Bloodcult
- Morph
- Kontakt:
A chociażby do takiego że to znakomita płyta jest i dużo bardziej by się wpasowała dzisiaj niż te 8 lat temu. Wtedy było masowe WTF i nikomu ta płyta się nie podobała.
Give birth to something dead
- Bloodcult
jedyny album LO którego nie znam, więc chyba muszę nadrobić... 

- Morph
- Kontakt:
- longinus696
- zahartowany metalizator
Najlepsza płyta Luxusowych Okulistów, zarówno z ówczesnej, jak i z obecnej perspektywy.Morph pisze:A chociażby do takiego że to znakomita płyta jest i dużo bardziej by się wpasowała dzisiaj niż te 8 lat temu. Wtedy było masowe WTF i nikomu ta płyta się nie podobała.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kingu
Eeee.... poza 3-4 dobrymi szybkimi, to tam już się Twin Peaks miejscami robiło. Też fajnie ale mało "luxowo".
Bardzo dobre koncerty grali.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ale "The mother.." to się moim zdaniem wyjątkowo na żywo nie sprawdzał....Kingu pisze:Eeee.... poza 3-4 dobrymi szybkimi, to tam już się Twin Peaks miejscami robiło. Też fajnie ale mało "luxowo".
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zdecydowanie się nie sprawdzał. Za "jazzowy" był. No i brakowało takich "lekkich i przyjemnych" hitów jak "When the horned souls awake"Olo pisze:ale "The mother.." to się moim zdaniem wyjątkowo na żywo nie sprawdzał....Kingu pisze:Eeee.... poza 3-4 dobrymi szybkimi, to tam już się Twin Peaks miejscami robiło. Też fajnie ale mało "luxowo".

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście to ich najlepszy album.
- hcpig
I jedyny słuchalny raczej, reszta odrzuca. Sam Szubrycht ma zresztą o LO nie lepsze zdanie.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Przekonywałem się do niego chyba 4 lata. Do niektórych rzeczy trzeba dorosnąć...
Zdecydowanie dzieło ponadczasowe, a takich na polskim poletku mało... o ile w ogóle.
Zdecydowanie dzieło ponadczasowe, a takich na polskim poletku mało... o ile w ogóle.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Edinazzu
no trochu sie zagolopowałes. Rozumiem,że ktos nie trawi "FAI"- sam nie przepadam za tym albumem, rozumiem,że dla kogoś "Dionysos" jest czyms zbyt przewidywalnym/nudnym- ja bardzo lubie ten album ALE "My Guardian Anger" jest moim zdecydowanym faworytem jeżeli chodzi o LUX OCCULTA. Nie mam nic do "Mother and The enemy" ,ale na "trójce" znalazły sie moim zdaniem Ich najlepsze kompozycjehcpig pisze:I jedyny słuchalny raczej, reszta odrzuca. Sam Szubrycht ma zresztą o LO nie lepsze zdanie.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- lucass
Jesli chodzi o Mother... to zgadzam sie. Chociaz bardzo długo walczyła o to miano z My Guardian Anger. Do dzis uwazam ja za świetny album.streetcleaner pisze:Oczywiście to ich najlepszy album.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- boroowa
mogę się pod tym podpisac obiema ręcyma - MGA i tMatE to najlepsze płyty LO, ze wskazaniem na MGAEdinazzu pisze:Rozumiem,że ktos nie trawi "FAI"- sam nie przepadam za tym albumem, rozumiem,że dla kogoś "Dionysos" jest czyms zbyt przewidywalnym/nudnym- ja bardzo lubie ten album ALE "My Guardian Anger" jest moim zdecydowanym faworytem jeżeli chodzi o LUX OCCULTA. Nie mam nic do "Mother and The enemy" ,ale na "trójce" znalazły sie moim zdaniem Ich najlepsze kompozycje
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right