ROTTING CHRIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
-
- rasowy masterfulowicz
- kamil
- świeżak
Re: ROTTING CHRIST
ROTTING CHRIST are proudly CELEBRATING their 20 year history in the scene with the release of a DOUBLE DVD + 2 BONUS live CDs entitled "NON SERVIAM - A 20 YEAR APOCRYPHAL STORY".

This deluxe DVD edition contains 2 DVD discs and 2 audio discs. The 1st DVD
contains the live show performed in Athens, on the 8th of December 2007 to
celebrate the band's 20 year existence. The 2nd DVD contains Rotting Christ's
official videos, and some bootlegs. Disc 3 and 4 are audio CD's of the Athens
gig.
Widział to kto? W sumie z ciekawości pytam, bo i tak nie wydałbym na to kasy.
Poza tym słucham sobie 'Theogonia' i nie jest to złe. Oczywiście do starych materiałów nie ma startu, ale słucha się nieźle. W sumie bardzo to melodyjne i czasem aż nazbyt ładne, ale żadne skojarzenia z gównem mi się nie nasuwają

This deluxe DVD edition contains 2 DVD discs and 2 audio discs. The 1st DVD
contains the live show performed in Athens, on the 8th of December 2007 to
celebrate the band's 20 year existence. The 2nd DVD contains Rotting Christ's
official videos, and some bootlegs. Disc 3 and 4 are audio CD's of the Athens
gig.
Widział to kto? W sumie z ciekawości pytam, bo i tak nie wydałbym na to kasy.
Poza tym słucham sobie 'Theogonia' i nie jest to złe. Oczywiście do starych materiałów nie ma startu, ale słucha się nieźle. W sumie bardzo to melodyjne i czasem aż nazbyt ładne, ale żadne skojarzenia z gównem mi się nie nasuwają

- Scaarph
- zahartowany metalizator
według mnie bardzo w porządku płyta.Warcrimer pisze: Poza tym słucham sobie 'Theogonia' i nie jest to złe. Oczywiście do starych materiałów nie ma startu, ale słucha się nieźle. W sumie bardzo to melodyjne i czasem aż nazbyt ładne, ale żadne skojarzenia z gównem mi się nie nasuwają
-
- rasowy masterfulowicz
a mi zupelnie theogienia nie podeszla. Sanctus Diavolos bylo jeszcze fpytke nawet. W ogole dawno bardzo ich nie sluchalem, chetnie sobie odswieze starocie;)
-
- mistrz forumowej ceremonii
też tak uważam, zwłaszcza że czasem mam ochotę na taką dawkę melodii i przebojów.Scaarph pisze:według mnie bardzo w porządku płyta.Warcrimer pisze: Poza tym słucham sobie 'Theogonia' i nie jest to złe. Oczywiście do starych materiałów nie ma startu, ale słucha się nieźle. W sumie bardzo to melodyjne i czasem aż nazbyt ładne, ale żadne skojarzenia z gównem mi się nie nasuwają

- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Nowa płyta "AEALO" w lutym.
A poza tym dodaję, że "Sanctus Diavolos" to świetna płyta, a pierwsze dwie niszczą.
Hmm, :/.A concept album that is refered on the feelings of a warrior during a battle. Yes in the end you feel like you were on a real battle…So strong the atmosphere of war. It is a concept album that is refered on the feelings of a warrior during a battle…The anger the fear the grief…feelings that anyone can have when he tries to survive during a battle! Hey nothing to do with a right wind-nazi ideology …It is exactly the opposite! When you end up with the listening you feel like you escaped from a battle!You will hate war!
…Sakis states
A poza tym dodaję, że "Sanctus Diavolos" to świetna płyta, a pierwsze dwie niszczą.
- Scaarph
jestem tej płyty ciekaw co najmniej tak samo jak znaczenia zwrotu "right wind"
-
czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, ze będzie choć trochę w stylu Sanctus Diavolos
- KreatoR
a ja bez niecierpliwości, bo z melodyjno-przebojowych rzeczy zawsze bardziej podchodził mi Moonspell 

- twoja_stara_trotzky
dochodzę do wniosku, że to jest chyba najbardziej przereklamowany zespół w historii metalu 

ale bzduryPrzemoC pisze:Nowa płyta "AEALO" w lutym.
A concept album that is refered on the feelings of a warrior during a battle. Yes in the end you feel like you were on a real battle…So strong the atmosphere of war. It is a concept album that is refered on the feelings of a warrior during a battle…The anger the fear the grief…feelings that anyone can have when he tries to survive during a battle! Hey nothing to do with a right wind-nazi ideology …It is exactly the opposite! When you end up with the listening you feel like you escaped from a battle!You will hate war!
…Sakis states

- Morph
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
coś nie mogą się wstrzelić z tymi okładkami w tym roku 

- Scaarph
- Lykantrop
Trochę niezręczne to zestawienie Moonspell z Rotting Christ.KreatoR pisze:a ja bez niecierpliwości, bo z melodyjno-przebojowych rzeczy zawsze bardziej podchodził mi Moonspell
Zespół "dwóch płyt" : Thy Mighty Contract i Non Serviam.
Omawiane wyżej "Sanctus..." wydało mi się skrajnym przeciętniactwem, chociaż na pewno lepsze to niż "Sleep of the Angels" czy "Dead Poem" - ewidentnie zrobili rachunek sumienia, zobaczyli gdzie popełnili błąd, załatali dziury, ale to już nie to...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- boroowa
zamień "Non Serviam" na "Passage to Arcturo" i dorzuć demówki "Satanas Tedeum" i "Ade's Winds", 7"EPs "Apokathelosis" i "Dawn of the Iconoclast", split z MONUMENTUM i wtedy się zgodzęLykantrop pisze:Zespół "dwóch płyt" : Thy Mighty Contract i Non Serviam.
Omawiane wyżej "Sanctus..." wydało mi się skrajnym przeciętniactwem, chociaż na pewno lepsze to niż "Sleep of the Angels" czy "Dead Poem" - ewidentnie zrobili rachunek sumienia, zobaczyli gdzie popełnili błąd, załatali dziury, ale to już nie to...

"Sanctus Diavolos" bardzo ok, ale ta "magia" uległa skomercjalizowaniu. najlepszy album od czasów "Non Serviam"
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- hcpig
A w czym niby Satanas Tedeum jest lepsze od Non Serviam żeby to drugie wywalić z polecanki na rzecz pierwszego?
Yare Yare Daze