na marginesie - ktoś mógłby wtłoczyć "Ade's Winds" na winyl, najlepiej z re-edycją splitu z MONUMENTUM
ROTTING CHRIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: ROTTING CHRIST
Za młody jesteś, żeby to zauważyć 
na marginesie - ktoś mógłby wtłoczyć "Ade's Winds" na winyl, najlepiej z re-edycją splitu z MONUMENTUM
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Bym pewnie też tak mówił, gdybym tylko ten split miał w swoich zbiorachboroowa pisze:zamień "Non Serviam" na "Passage to Arcturo" i dorzuć demówki "Satanas Tedeum" i "Ade's Winds", 7"EPs "Apokathelosis" i "Dawn of the Iconoclast", split z MONUMENTUM i wtedy się zgodzęLykantrop pisze:Zespół "dwóch płyt" : Thy Mighty Contract i Non Serviam.
Omawiane wyżej "Sanctus..." wydało mi się skrajnym przeciętniactwem, chociaż na pewno lepsze to niż "Sleep of the Angels" czy "Dead Poem" - ewidentnie zrobili rachunek sumienia, zobaczyli gdzie popełnili błąd, załatali dziury, ale to już nie to...![]()
"Sanctus Diavolos" bardzo ok, ale ta "magia" uległa skomercjalizowaniu. najlepszy album od czasów "Non Serviam"
Jeśli można dodawać demony to "Satanas Tedeum" i długo, dłuugo nic. A "Non..." na pewno nie zamienię miejscami z "Passage...", chociaż to drugie w wersji mLP gatefold śni mi się po nocach już drugą dekadę
Zawsze masz rozwiązanie - zakup Passage+NS - wyd. z 2006 r. i potraktuj jako jeden album, wtedy unikniemy ew. antagonizmów i różnicy zdań.
Jedno jest pewne - zdania Trockiego w tym temacie nie podzielę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
A jakie jest zdanie Trociaka w tym temacie bo mi się nie chce czytac? Jeżeli powiedział, ze RH to chujnia to jestem na 95% w zgodzie:) 5% tylko im daje przez sentyment do Passage to Arcturo i Thy Mighty Contract.Lykantrop pisze:Jedno jest pewne - zdania Trockiego w tym temacie nie podzielę.
- twoja_stara_trotzky
piąteczka 
-
kakademona
że najbardziej przereklamowany itd itp.
ja też nie podzielę.
rotting christ mnie juz nuży nieco,ale starocie rotting christ to zajebista sentymentalna wędrówka i jak na tamte czasy kawał dobrej muzy.satanad tedeum to wręcz jedno z najlepszych demos jakie wogóle słyszałem ( i nie mówice ,że mało słyszałem bo akurat starocie to podejrzewam ,że prawie wszystkie )
reasumując powiedziałbym ,że jakieś ....60 % ?
ja też nie podzielę.
rotting christ mnie juz nuży nieco,ale starocie rotting christ to zajebista sentymentalna wędrówka i jak na tamte czasy kawał dobrej muzy.satanad tedeum to wręcz jedno z najlepszych demos jakie wogóle słyszałem ( i nie mówice ,że mało słyszałem bo akurat starocie to podejrzewam ,że prawie wszystkie )
reasumując powiedziałbym ,że jakieś ....60 % ?
- twoja_stara_trotzky
kij wie.
ja w każdym razie powiem, że jak Rotting Christ z każdym rokiem traci, tak Necromantia zyskuje (ta stara).
ja w każdym razie powiem, że jak Rotting Christ z każdym rokiem traci, tak Necromantia zyskuje (ta stara).
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
na myspace Season of mist jeden kawałek do odsłuchu: http://www.myspace.com/seasonofmist
jak całość będzie tak brzmiała to moim zdaniem dają niewąsko dupy z tym krążkiem... to brzmi jak pierwsza demówka jakiejś death-core'owej kapeli z Zambii - ludowe melodyjki, jakiś niedorobiony 'pompowany ciężar', wsiowe 'backing vocals'.. no ale kurwa jest gromkie 'hu-ha' na koniec więc młodzież sobie pokica na koncertach
jak całość będzie tak brzmiała to moim zdaniem dają niewąsko dupy z tym krążkiem... to brzmi jak pierwsza demówka jakiejś death-core'owej kapeli z Zambii - ludowe melodyjki, jakiś niedorobiony 'pompowany ciężar', wsiowe 'backing vocals'.. no ale kurwa jest gromkie 'hu-ha' na koniec więc młodzież sobie pokica na koncertach
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Rattlehead
Na amazonie są sample z całej płyty
Raczej dramatycznie to wygląda
Raczej dramatycznie to wygląda
support music, not rumors
-
DCI Hunt
Po samplach stwierdzam, że chyba jednak mieli rację. Nie zdążyłem przesłuchać wszystkich, a już stamtąd spierdoliłem. Będę musiał mieć naprawdę dzień dobroci dla niewypałów żeby przesłuchać całość...When you end up with the listening you feel like you escaped from a battle!![/i]
- Block69
Zaczyna sie jak jakiś SAMAEL nowy. Ciekawe jak tam cover Diamandy GalasOlo pisze:na myspace Season of mist jeden kawałek do odsłuchu: http://www.myspace.com/seasonofmist
PENIS METAL
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Takie se. Chyba już im minął okres ożywienia. Poprzednik już był zniżkowy, a teraz chyba znów idą w dół.
Na tym majspejsie włączył mi się po tym Genitorturers, hehe, pierwszy raz to słyszę, nawet zabawne, wiem o nich tyle, że Morbid Angel blablabla.
Na tym majspejsie włączył mi się po tym Genitorturers, hehe, pierwszy raz to słyszę, nawet zabawne, wiem o nich tyle, że Morbid Angel blablabla.
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
- Glene
dobre
- Raagoon
Sample zazwyczaj brzmią cienko, ale dobrze się stało, że sprawdziłem całość bo płyta jest moim zdaniem co najmniej dobra.
Chłopaki nieco zachłysnęli się pewnymi ozdobnikami już na poprzedniej płycie, więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Utwór z Alanem z Primordial na plus, zaś rzekomy cover z Diamandą Galas na wokalu już trochę gorzej, na koniec może być.
Całość najlepiej słuchać za kółkiem bo do jakiejś szczególnej kontemplacji na pewno się nie nadaje:)
Pozostaje czekać na kwietniowe koncerty w Polsce z nadzieją, że nie zrobią wsi a'la Samael.
Chłopaki nieco zachłysnęli się pewnymi ozdobnikami już na poprzedniej płycie, więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Utwór z Alanem z Primordial na plus, zaś rzekomy cover z Diamandą Galas na wokalu już trochę gorzej, na koniec może być.
Całość najlepiej słuchać za kółkiem bo do jakiejś szczególnej kontemplacji na pewno się nie nadaje:)
Pozostaje czekać na kwietniowe koncerty w Polsce z nadzieją, że nie zrobią wsi a'la Samael.
- Block69
To wszystko już było w dodatku zagrane i zaśpiewane o wiele lepiej. Poza tym bardzo nierówny ten materiał. Trzeba przebrnąć przez sporo mielizn by dokopać sie do ciekawszych fragmentów.
PENIS METAL
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
gówniany zespół, zaorać, zasypać wapnem, zapomnieć
- YNKE
- w mackach Zła
nic dodać, nic ująć nawet mi się nie chce tego słuchać, boysbandzik z Hellady pogrąża się okrutnie, a pamiętam jak wyszło Thy Mighty Contract to machałem codziennie banią do lustra przy ich muzyce...
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Nerwowy
Generalnie cały początek tego albumu to jest mielizna - coś tam zaczyna się dziać dopiero w 9 kawałku, a potem jeszcze 2 i już jest koniec.Block69 pisze:To wszystko już było w dodatku zagrane i zaśpiewane o wiele lepiej. Poza tym bardzo nierówny ten materiał. Trzeba przebrnąć przez sporo mielizn by dokopać sie do ciekawszych fragmentów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.