BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: BURZUM
Wokale na filosphem są nagrywane normalnym mikrofonem od komputera. Varg miał gitary i bębny nagrane dawno przed wejściem do pierdla tylko wokali nie nagrał dlatego musiał odstawiać szopki... ale dobrze mu akurat wyszło:)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ależ pewnie że to tylko sample i dość krótkie próbki wokali, więc nie można nic przesądzać o całości - nikt tego zresztą nie robi, zwłaszcza że chodzi tu o najbardziej oczekiwany album w historii black metalu. A no i ja właśnie oczekiwałem powrotu tego firmowego skowytu Grisznaka...Ihasan pisze:tych na samplach jest tak naprawdę sporadyczna ilość, więc tak jak i muzykę ciężko je w 100% ocenić, jedno jest pewne mało chyba kto się spodziewał, że będą takie jak na trzech pierwszych albumach;
Yare Yare Daze
- grot
- weteran forumowych bitew
Tak po przesłuchaniu próbek - spodziewałem się czegoś znacznie gorszego, na razie więc Varg ma malutkiego plusa.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- hcpig
Wystarczająco wgryzłem się w te sample i powoli bo powoli ale dociera do mnie że to faktycznie come back jednego z najbardziej niszczących projektów na tej planecie - mieliłem, mieliłem aż poczułem w tym nieco smaku starych nagrań, obok mayhemowego "Belus' Død" najbardziej niszczy próbka "Glemselens Elv", IMHO już teraz słychać że nie będzie to taki niewypał jak "Engram", zresztą jak dla mnie i w klasycznych nagraniach Holocausto może za Vargiem casio nosić. Jeżeli tylko na "Belus" wokale zaprezentują większy potencjał niż na samplach to będzie więcej niż ok. Nieciekawie zapowiada się jedynie "Sverddans".
Tak sobie myślę czy faktycznie jest to najbardziej oczekiwany album z muzyką black metal i wychodzi mi że owszem - nawet dwójka THORNS czy mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.
Tak sobie myślę czy faktycznie jest to najbardziej oczekiwany album z muzyką black metal i wychodzi mi że owszem - nawet dwójka THORNS czy mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.
Yare Yare Daze
- Scaarph
i tu się mylisz złociutkihcpig pisze:mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
hcpig pisze:Wystarczająco wgryzłem się w te sample i powoli bo powoli ale dociera do mnie że to faktycznie come back jednego z najbardziej niszczących projektów na tej planecie - mieliłem, mieliłem aż poczułem w tym nieco smaku starych nagrań, obok mayhemowego "Belus' Død" najbardziej niszczy próbka "Glemselens Elv", IMHO już teraz słychać że nie będzie to taki niewypał jak "Engram", zresztą jak dla mnie i w klasycznych nagraniach Holocausto może za Vargiem casio nosić. Jeżeli tylko na "Belus" wokale zaprezentują większy potencjał niż na samplach to będzie więcej niż ok. Nieciekawie zapowiada się jedynie "Sverddans".
jak można "Engram" nazwać niewypałem???ta płyta przywróciła mi wiarę w naprawdę zły Black Metal. tych nagrań emanuje czyste Zło- wokale, pierwotne riffy (jakkolwiek dziwnie to zabrzmiało) i perkusyjna napierdalanka bez udziwnień. taki Suck My Blood to czysty wykurw!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Maleficio
- Kontakt:
Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
- twoja_stara_trotzky
engram srengram, słaba w chuj z perspektywy czasu.
- Maleficio
- Kontakt:
Z perspektywy czasu to się nie znasz. I takie są fakty:) Mógł nagrać kolejną płytę transową i wszyscy by byli zadowoleni, ze dał dupy ale tak nie zrobił. Wynajął najemników i napisał na kolanie lepszą płytę niż 90% black metalu którym się to forum obsrywa.
- twoja_stara_trotzky
no właśnie napisał materiał wtórny, nudny i zupełnie nieprzekonujący, pozbawiony jakiejkolwiek dozy autentyzmu.
-
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
Nie sądzę. Jedyny album jaki być może mógłby wzbudzić podobne zamieszanie to piąta płyta reaktywowanego EMPEROR - niby się zastrzegają że nie ma o niej mowy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, nawet jeżeli nieco dłuższego niż w wypadku BEHERIT czy IMMORTAL.Scaarph pisze: i tu się mylisz złociutki
Yare Yare Daze
- Maleficio
- Kontakt:
z ta roznica, ze na reaktywacje Emperor nikt nie czeka a na Beherit i Burzum czekano latami.
- hcpig
Mnie samemu potencjalna nowa płyta EMPEROR raczej wisi i powiewa, ale żeby ogół miał ją w dupie to wątpię, przesadziłeś Maleficio.
Yare Yare Daze
Płyta roku niekoniecznie, ale jest zajebista. Kompletnie nie rozumiem narzekań pod adresem tej płyty. Niespecjalnie cieszyłem się z tej reaktywacji i niewiele po tej płycie oczekiwałem, a tu taka niespodzianka. Oczywiście nie ma tu żadnego przełomu etc, ale pod względem 'słuchliwości' to dla mnie ścisła czołówka zeszłego roku i powrót w świetnym stylu.Maleficio pisze:Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
-
chuj z nowym Emperor (którego na 99% zresztą nie będzie) i chuj z nowym Burzum, że tak dosadnie się wyrażę 

- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Nie chcę słuchać tych sampli. Poczekam na całą płytę i wtedy powiem cokolwiek. Sample z Filosofem czy Daudi Baldrs by mnie zapewne zniesmaczyły - dlatego utwór Burzum w całokształcie albo wcale.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Scaarph
czuję w moczu, że będzie jak pisałem wcześniej - wszyscy rzucą się na ten nowy burzum, bo po dwóch miesiącach nie pamiętać z niego ani sekundy. za to pewien jestem, że o nowym blasphemy toczyły by się długie dyskusje.hcpig pisze:Nie sądzę. Jedyny album jaki być może mógłby wzbudzić podobne zamieszanie to piąta płyta reaktywowanego EMPEROR - niby się zastrzegają że nie ma o niej mowy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, nawet jeżeli nieco dłuższego niż w wypadku BEHERIT czy IMMORTAL.Scaarph pisze: i tu się mylisz złociutki
- Skaut
dokładnie tak.Conflagrator pisze:Płyta roku niekoniecznie, ale jest zajebista. Kompletnie nie rozumiem narzekań pod adresem tej płyty. Niespecjalnie cieszyłem się z tej reaktywacji i niewiele po tej płycie oczekiwałem, a tu taka niespodzianka. Oczywiście nie ma tu żadnego przełomu etc, ale pod względem 'słuchliwości' to dla mnie ścisła czołówka zeszłego roku i powrót w świetnym stylu.Maleficio pisze:Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
ale to już chyba bardziej kwestia tego co Varg nagra, a nie wszystkich, którzy rzucą się na nowy albumScaarph pisze:czuję w moczu, że będzie jak pisałem wcześniej - wszyscy rzucą się na ten nowy burzum, bo po dwóch miesiącach nie pamiętać z niego ani sekundy. za to pewien jestem, że o nowym blasphemy toczyły by się długie dyskusje.hcpig pisze:Nie sądzę. Jedyny album jaki być może mógłby wzbudzić podobne zamieszanie to piąta płyta reaktywowanego EMPEROR - niby się zastrzegają że nie ma o niej mowy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, nawet jeżeli nieco dłuższego niż w wypadku BEHERIT czy IMMORTAL.Scaarph pisze: i tu się mylisz złociutki

Coś tam było! Człowiek!
- Bloodcult
w Mystic można już robić preordery !!!