BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: BURZUM

05-02-2010, 23:09

Wokale na filosphem są nagrywane normalnym mikrofonem od komputera. Varg miał gitary i bębny nagrane dawno przed wejściem do pierdla tylko wokali nie nagrał dlatego musiał odstawiać szopki... ale dobrze mu akurat wyszło:)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-02-2010, 09:27

Ihasan pisze:tych na samplach jest tak naprawdę sporadyczna ilość, więc tak jak i muzykę ciężko je w 100% ocenić, jedno jest pewne mało chyba kto się spodziewał, że będą takie jak na trzech pierwszych albumach;
Ależ pewnie że to tylko sample i dość krótkie próbki wokali, więc nie można nic przesądzać o całości - nikt tego zresztą nie robi, zwłaszcza że chodzi tu o najbardziej oczekiwany album w historii black metalu. A no i ja właśnie oczekiwałem powrotu tego firmowego skowytu Grisznaka...
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 11:13

Tak po przesłuchaniu próbek - spodziewałem się czegoś znacznie gorszego, na razie więc Varg ma malutkiego plusa.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
hcpig

07-02-2010, 20:11

Wystarczająco wgryzłem się w te sample i powoli bo powoli ale dociera do mnie że to faktycznie come back jednego z najbardziej niszczących projektów na tej planecie - mieliłem, mieliłem aż poczułem w tym nieco smaku starych nagrań, obok mayhemowego "Belus' Død" najbardziej niszczy próbka "Glemselens Elv", IMHO już teraz słychać że nie będzie to taki niewypał jak "Engram", zresztą jak dla mnie i w klasycznych nagraniach Holocausto może za Vargiem casio nosić. Jeżeli tylko na "Belus" wokale zaprezentują większy potencjał niż na samplach to będzie więcej niż ok. Nieciekawie zapowiada się jedynie "Sverddans".

Tak sobie myślę czy faktycznie jest to najbardziej oczekiwany album z muzyką black metal i wychodzi mi że owszem - nawet dwójka THORNS czy mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-02-2010, 20:28

hcpig pisze:mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.
i tu się mylisz złociutki :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

07-02-2010, 22:02

hcpig pisze:Wystarczająco wgryzłem się w te sample i powoli bo powoli ale dociera do mnie że to faktycznie come back jednego z najbardziej niszczących projektów na tej planecie - mieliłem, mieliłem aż poczułem w tym nieco smaku starych nagrań, obok mayhemowego "Belus' Død" najbardziej niszczy próbka "Glemselens Elv", IMHO już teraz słychać że nie będzie to taki niewypał jak "Engram", zresztą jak dla mnie i w klasycznych nagraniach Holocausto może za Vargiem casio nosić. Jeżeli tylko na "Belus" wokale zaprezentują większy potencjał niż na samplach to będzie więcej niż ok. Nieciekawie zapowiada się jedynie "Sverddans".

Tak sobie myślę czy faktycznie jest to najbardziej oczekiwany album z muzyką black metal i wychodzi mi że owszem - nawet dwójka THORNS czy mityczna już i legendarna niczym DUKE NUKEM FOREVER trójka BLASPHEMY nie narobiłyby takiego szumu.

jak można "Engram" nazwać niewypałem???ta płyta przywróciła mi wiarę w naprawdę zły Black Metal. tych nagrań emanuje czyste Zło- wokale, pierwotne riffy (jakkolwiek dziwnie to zabrzmiało) i perkusyjna napierdalanka bez udziwnień. taki Suck My Blood to czysty wykurw!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-02-2010, 23:45

Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-02-2010, 23:51

engram srengram, słaba w chuj z perspektywy czasu.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-02-2010, 00:02

Z perspektywy czasu to się nie znasz. I takie są fakty:) Mógł nagrać kolejną płytę transową i wszyscy by byli zadowoleni, ze dał dupy ale tak nie zrobił. Wynajął najemników i napisał na kolanie lepszą płytę niż 90% black metalu którym się to forum obsrywa.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-02-2010, 00:52

no właśnie napisał materiał wtórny, nudny i zupełnie nieprzekonujący, pozbawiony jakiejkolwiek dozy autentyzmu.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

08-02-2010, 03:19

bzdura.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
hcpig

08-02-2010, 08:13

Scaarph pisze: i tu się mylisz złociutki :)
Nie sądzę. Jedyny album jaki być może mógłby wzbudzić podobne zamieszanie to piąta płyta reaktywowanego EMPEROR - niby się zastrzegają że nie ma o niej mowy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, nawet jeżeli nieco dłuższego niż w wypadku BEHERIT czy IMMORTAL.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-02-2010, 09:28

z ta roznica, ze na reaktywacje Emperor nikt nie czeka a na Beherit i Burzum czekano latami.
Awatar użytkownika
hcpig

08-02-2010, 11:41

Mnie samemu potencjalna nowa płyta EMPEROR raczej wisi i powiewa, ale żeby ogół miał ją w dupie to wątpię, przesadziłeś Maleficio.
Yare Yare Daze
DCI Hunt

08-02-2010, 12:12

Maleficio pisze:Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
Płyta roku niekoniecznie, ale jest zajebista. Kompletnie nie rozumiem narzekań pod adresem tej płyty. Niespecjalnie cieszyłem się z tej reaktywacji i niewiele po tej płycie oczekiwałem, a tu taka niespodzianka. Oczywiście nie ma tu żadnego przełomu etc, ale pod względem 'słuchliwości' to dla mnie ścisła czołówka zeszłego roku i powrót w świetnym stylu.
Heretyk

08-02-2010, 12:12

chuj z nowym Emperor (którego na 99% zresztą nie będzie) i chuj z nowym Burzum, że tak dosadnie się wyrażę :)
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

08-02-2010, 17:56

Nie chcę słuchać tych sampli. Poczekam na całą płytę i wtedy powiem cokolwiek. Sample z Filosofem czy Daudi Baldrs by mnie zapewne zniesmaczyły - dlatego utwór Burzum w całokształcie albo wcale.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

08-02-2010, 18:17

hcpig pisze:
Nie sądzę. Jedyny album jaki być może mógłby wzbudzić podobne zamieszanie to piąta płyta reaktywowanego EMPEROR - niby się zastrzegają że nie ma o niej mowy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, nawet jeżeli nieco dłuższego niż w wypadku BEHERIT czy IMMORTAL.
czuję w moczu, że będzie jak pisałem wcześniej - wszyscy rzucą się na ten nowy burzum, bo po dwóch miesiącach nie pamiętać z niego ani sekundy. za to pewien jestem, że o nowym blasphemy toczyły by się długie dyskusje.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut

08-02-2010, 23:58

Conflagrator pisze:
Maleficio pisze:Engram to płyta roku... niewypał to stwierdzenie, ze to niewypał.
Płyta roku niekoniecznie, ale jest zajebista. Kompletnie nie rozumiem narzekań pod adresem tej płyty. Niespecjalnie cieszyłem się z tej reaktywacji i niewiele po tej płycie oczekiwałem, a tu taka niespodzianka. Oczywiście nie ma tu żadnego przełomu etc, ale pod względem 'słuchliwości' to dla mnie ścisła czołówka zeszłego roku i powrót w świetnym stylu.
dokładnie tak.
Scaarph pisze:
hcpig pisze:
czuję w moczu, że będzie jak pisałem wcześniej - wszyscy rzucą się na ten nowy burzum, bo po dwóch miesiącach nie pamiętać z niego ani sekundy. za to pewien jestem, że o nowym blasphemy toczyły by się długie dyskusje.
ale to już chyba bardziej kwestia tego co Varg nagra, a nie wszystkich, którzy rzucą się na nowy album ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bloodcult

09-02-2010, 22:41

w Mystic można już robić preordery !!!
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ