MASTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: Master
Znam wszystkie poza pierwszą ,Cool Mortification jak i Lies bardzo sznuję jednak po nich wiało juz tylko poprawnym graniem.Jakis czas temu odpalałem trzy ostatnie Krabathory i przyznaję ,że nie byłem w stanie przebrnąć przez te płyty.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Dość znamienne i nie nowe w przypadku tej persony.haath pisze: ...i rozpierdolić w mak zajebiście grający Krabathor
Krabathor grał bardzo dobre koncerty, potem przyszedł PS a Bruno odszedł do Hypnos, a potem już się w ogóle rozleciało.
- TORTURER
- w mackach Zła
Koncertowo Krabathor niszczył,powaznie niesamowity dynamit na scenie..na płytach juz mniej mi sie widzieli,ale ogolnie ok.Master natomiast,czy Speckmann ogolnie,to klasa,taki skurwysyński opór przeciw modom!
Death Dwells in Love
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Co masz konkretnie na myśli?Kingu pisze:Dość znamienne i nie nowe w przypadku tej persony.haath pisze:...i rozpierdolić w mak zajebiście grający Krabathor :D
-
- zaczyna szaleć
Może chodzi o archaiczne czasy w Chicago gdzie Speckmann nie był zbyt "lubiany" za swoje buńczuczne wypowiedzi na temat sceny w Illinois twierdząc, że tylko "on" gra znakomicie, reszta to ...gówno. Ostro o jego personie wypowiadali się muzycy Funeral Nation czy Cianide. Pamiętam wypowiedzi ze starych zinów Paula, że to on i Master tworzyli Death Metal wraz z Death i Possessed, a taki Morbid Angel, Amon, Xecutioner, Incubus (usa) czy Necrovore to nieudolna kalka jego muzy, a nie "prawdziwy" DM.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Husar
- weteran forumowych bitew
No pamietam ten wywiad z thrashem all. jak go czytalem w wieku 15 lat to nie wiedzialem co to jest to Possessed 

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Rattlehead
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
To znaczy, że co Morbid Angel, Necrovore to NIEUDOLNE kalki Master?
Która z płyt Master jest w stanie konkurować z Deicide,legion,Once Upon the Cross,Altars of Madness,Blessed Are the Sick?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Skąd pomysł, aby stawiać w jednej linii GENIALNE "Blessed Are The Sick", które jest lepsze od wszystkich znanych mi materiałów Master i przeciętne "Once Upon the Cross", które jest słabsze przynajmniej od dwóch, jak nie od trzech płyt Master?wolf pisze:Która z płyt Master jest w stanie konkurować z Deicide,legion,Once Upon the Cross,Altars of Madness,Blessed Are the Sick?
"Once Upon the Cross" przeciętne? Daj pan spokój. Dla jasności: cenię Master, jednak nigdy bym ich nie umieścił wśród potęg death metalu.
- twoja_stara_trotzky
Oczywiście, że "Once Upon the Cross" przeciętne. Jak sobie ten album porównasz z dwoma pierwszymi, to w zasadzie przestaje istnieć. To już wolę hiciarską czwórkę.wolf pisze:"Once Upon the Cross" przeciętne? Daj pan spokój. Dla jasności: cenię Master, jednak nigdy bym ich nie umieścił wśród potęg death metalu.
Master to jedni z twórców gatunku, czy ci się to podoba czy nie. Nie jest to kaliber Possessed czy Celtic Frost, ale Speckmann jest prawie tak zasłużony dla death metalu jak panowie z zespołów powyżej.
No wiesz, z dwiema pierwszymi płytami niewiele albumów może się równać, z czwórki niewiele dobrego można wycisnąć. W zasadzie "Once Upon the Cross" to ostatni Deicide jaki mnie interesuje.twoja_stara_trotzky pisze:Oczywiście, że "Once Upon the Cross" przeciętne. Jak sobie ten album porównasz z dwoma pierwszymi, to w zasadzie przestaje istnieć. To już wolę hiciarską czwórkę.
Nie twierdzę, że jest inaczej, jednak w kwestii muzyki wczesny Morbid Angel czy Deicide to poziom którego Master nigdy nie osiągnął.Master to jedni z twórców gatunku, czy ci się to podoba czy nie. Nie jest to kaliber Possessed czy Celtic Frost, ale Speckmann jest prawie tak zasłużony dla death metalu jak panowie z zespołów powyżej.
- twoja_stara_trotzky
Zacznijmy od tego, że w kwestii death metalu, to wczesny Possessed to poziom, który osiągnął później może tylko Morbid Angel, bo Deicide miało już do niego daleko.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Możliwe, że to zajebisty band, choć nigdy przy tej muzyce spustu nie miałem. Zbyt archaiczne dla mnie. "Lepiej mi robi" mięsisty death wczesnego Deicide i niech tak zostanie.twoja_stara_trotzky pisze:Zacznijmy od tego, że w kwestii death metalu, to wczesny Possessed to poziom, który osiągnął później może tylko Morbid Angel, bo Deicide miało już do niego daleko.
- twoja_stara_trotzky
Nie chce mi się nawet tych bzdur komentować. ;)
- Rattlehead
Dla mnie nic słabego nie wyszło spod ręki Speckmanna, włączając w to Speckmann Project, a także Krabathor. "The Human Machine" jest całkowitym potwierdzeniem mojej jak zwykle bezbłędnej tezy.
support music, not rumors