MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re: MORGOTH
Ja też bardzo sobie takich cenię. Choćby Pestilence, Celtic Frost czy Mayhem ale Morgoth chyba jednak nie wyszło.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
no sorry, jakoś mi tutaj ten Celtic Frost ani Pestilence, ani Mayhem nie pasuje, bo niby, które to wybitne płyty nagrali, które wyłamały się od ich ścieżki rozwoju? No bo przecież nie "Cold Lake" czy "Resurrection Macabre". O Mayhem nie wspominam, bo oni każdy krążek mają inny. A jeśli chodzi o "Feel Sorry..." to zgadzam się z Drone, że jest to cholernie niedoceniana płyta.Herezjarcha pisze:Ja też bardzo sobie takich cenię. Choćby Pestilence, Celtic Frost czy Mayhem ale Morgoth chyba jednak nie wyszło.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
no przecież gołym okiem widać (słychać) jak wspaniałym pomostem jest ta EPka pomiędzy dwoma DOSKONAŁYMI płytami.Drone pisze: MAYHEM - tutaj trudno cokolwiek powiedzieć. Jeszcze za wcześnie. "WLA" jednak jest jednym z najbardziej nieudanych powrotów na scenę (choć szczerym). Tym bardziej z kolei szokuje genialne "GDOW".
Coś tam było! Człowiek!
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
No i git.Wszyscy zadowoleni.
-
- postuje jak opętany!
"Feel Sorry..." to (bardzo)dobra płyta, tak po prostu. Ani nowatorska ani genialna. Mam wrazenie(moze tylko ja), ze panowie nasłuchali sie chocby Killing Joke(pobrzmiewa i w tekstach, wokalach...nawet okładka mi sie jakos z Democracy kojarzy, tylko nei pamietam który to rocznik;)) i spróbowali nagrac cos w ten desen, nagrali, wyszło tak, że ne imusza sie tego wstydzic...ale bez przesady.
-
Re: Re:
To death metal czy deathcore? Zdecyduj sięDrone pisze:Oczywiście. Mi też nie przeszkadza, że ktoś lubi trzecioligowy death metal a la DYING FETUSAroHien pisze:I niech już taką pozostanie, bo, jak dla mnie, nie ma tam nic do doceniania. A, że ktoś lubi ? Mi to nie przeszkadza.Skaut pisze:... jest to cholernie niedoceniana płyta.

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
To jest oczywiste... generalnie jakieś pierdolenie o komercyjności to tylko 16-letnie przygłupy mogły wymyślać. Powiem więcej - Morgoth nagrywając ten album, tytułując go tak a nie inaczej, już wiedzieli jakie wzbudzi reakcje (nawet wywiady świeżo po nagraniach o tym świadczą) - oni już podjęli decyzję, że kończą ten zespół i nagrali na koniec takie coś co było swoistym "good bye - pierdolcie się". Zaryzykuję nawet twierdzenie, że Morgoth od prawie początku swej kariery zmierzał w tym kierunku i na to był skazany - Marc jeszcze podczas powstawania "Cursed" opowiadał jawnie w wywiadach o swojej niechęci do death metalu.Drone pisze:Pojawiały się niegdyś spekulacje, że "Odium" czy "Feel Sorry For The Fanatic" to płyty koniunkturalne. Spekulacje - powiedzmy to jasno - zupełnie nieuzasadnione. Tymi płytami MORGOTH odebrał sobie konwecjonalnie nastawioną widownię, zyskał niewielu nowych fanów, a wynik sprzedaży ostatniego albumu był, zdaje się, katastrofalny - summa summarum była to komercyjna śmierć zespołu
Ale
fakt pozostaje faktem, że "Feel.." to rozmiękczony cień "Odium" ze słabymi wokaluchami
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- twoja_stara_trotzky
Herezjarcha pisze:Ja też bardzo sobie takich cenię. Choćby Pestilence, Celtic Frost czy Mayhem ale Morgoth chyba jednak nie wyszło.
a Celtic Frost wyszło lepiej na Cold Lake czy Pestilence na nowej płycie?
- twoja_stara_trotzky
coś w ten deseń.absinthe_patriote pisze:"Feel Sorry..." to (bardzo)dobra płyta, tak po prostu. Ani nowatorska ani genialna. Mam wrazenie(moze tylko ja), ze panowie nasłuchali sie chocby Killing Joke(pobrzmiewa i w tekstach, wokalach...nawet okładka mi sie jakos z Democracy kojarzy, tylko nei pamietam który to rocznik;)) i spróbowali nagrac cos w ten desen, nagrali, wyszło tak, że ne imusza sie tego wstydzic...ale bez przesady.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lol a ten jak na sile promuje zapomniana plyteDrone pisze:czy chociażby "Weave The Apocalypse"

woodpecker from space
- Realista
- weteran forumowych bitew
Szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałem ze coś wydali po "odium" posłuchałem tego "Feel sorry..." i kurde całkiem niezła płyta, pewnie kiedyś bym ja zjebał ale dziś nie jestem aż tak ograniczony.
- Triceratops
ach no tak, ale czym kasuje, bo nie moge sobie przypomniec? fajna nazwa?Maria Konopnicka pisze:jeśli porównujesz do autorów "Idolatry" to się nie zgodzę ... Każda płyta Devastation kasuje każdą płytą InvocatorTriceratops pisze:poziom Devastation czyli solidne ale bez opsrania.Drone pisze:czy chociażby "Weave The Apocalypse"
woodpecker from space
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Pestilence lepiej wyszło na Spheres, i że brak jest ciągłości to tym lepiej bo to album zupełnie oderwany od ich wcześniejszej twórczości i nagranie go wymagało odwagi i prawdziwie olewczego stosunku do oczekiwań publiki. Nie wiem czemu ostatnia miałaby być nowatorska ja odebrałem ją jako zachowawczą.twoja_stara_trotzky pisze:
a Celtic Frost wyszło lepiej na Cold Lake czy Pestilence na nowej płycie?
Celtic Frost to rzeczywiście nie jest najlepszy przykład bo Cold Lake to kicha jakich mało, a Into the Pandemonium to raczej konsekwencja niż przełom - zagalopowałem się.
Pisząc Mayhem myślałem właśnie o GDOW - płycie doskonałej, której zaznaczam nie lubię

- Triceratops
hehe maria, to jak ? jak plyta devastation moze kasowac plyta invocator? nie moge zalapac wciazTriceratops pisze:Każda płyta Devastation kasuje każdą płytą Invocator
woodpecker from space
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Idolatry?
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Morgoth bardzo zacnym zespołem był. "Cursed" i "Odium" to świetne płyty. Chociaż "dwójka", wg mnie trochę lepsza.
"Feel Sorry For The Fanatic" do tej pory nie słyszałem. I w sumie nie żałuję.
"Feel Sorry For The Fanatic" do tej pory nie słyszałem. I w sumie nie żałuję.

Nic z tego. I nie licz na to.Maria Konopnicka pisze: Mogę się założyć, że MORGOTH prędzej czy później się reaktywuje i nagra płytę w klasycznym, death metalowym, morgothowskim stylu.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- zaczyna szaleć
A jednak przepowiednia Mariana się powoli spełnia...H-K44 pisze:Morgoth bardzo zacnym zespołem był. "Cursed" i "Odium" to świetne płyty. Chociaż "dwójka", wg mnie trochę lepsza.
"Feel Sorry For The Fanatic" do tej pory nie słyszałem. I w sumie nie żałuję.![]()
Nic z tego. I nie licz na to.Maria Konopnicka pisze: Mogę się założyć, że MORGOTH prędzej czy później się reaktywuje i nagra płytę w klasycznym, death metalowym, morgothowskim stylu.
- Grindead
- postuje jak opętany!
ZESRALEM SIE ZE SZCZESCIA
)))
Reunited MORGOTH To Embark On 'Cursed' 20-Year-Anniversary Festival Tour
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=150988
Ever since Century Media Records released the "1987-1997: The Best Of Morgoth" compilation in 2005 and reissued the 1991 MORGOTH album "Cursed" the following year, there have been rumors about a possible reunion tour by the German death metal band. After receiving several offers from festival promoters, MORGOTH decided to celebrate the 20th anniversary of the original release of "Cursed" by making several festival appearances in 2011. The setlist will primarily consist of songs from "Cursed" but will also include cuts from the classic EPs "Resurrection Absurd" (1989) and "The Eternal Fall". The band's lineup for these special shows will consist of Marc Grewe (vocals), Harry Busse (guitar), Sebastian Swart (guitar), Thilo Mellies (bass) as well as a soon-to-be-announced "great" drummer.
Commented Grewe: "Throughout the next months we will make sure to prepare a great show for us all to celebrate together in 2011. We seriously look forward to seeing old friends, peers and faithful supporters of the band again as well as playing to new audiences during the upcoming string of festival shows."
MORGOTH's first confirmed appearance will be as one of the headliners at the fifth edition of the Death Feast Open Air festival, set to take place June 23-25, 2011 in Hünxe, Germany. More shows will be announced soon.

Reunited MORGOTH To Embark On 'Cursed' 20-Year-Anniversary Festival Tour
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=150988
Ever since Century Media Records released the "1987-1997: The Best Of Morgoth" compilation in 2005 and reissued the 1991 MORGOTH album "Cursed" the following year, there have been rumors about a possible reunion tour by the German death metal band. After receiving several offers from festival promoters, MORGOTH decided to celebrate the 20th anniversary of the original release of "Cursed" by making several festival appearances in 2011. The setlist will primarily consist of songs from "Cursed" but will also include cuts from the classic EPs "Resurrection Absurd" (1989) and "The Eternal Fall". The band's lineup for these special shows will consist of Marc Grewe (vocals), Harry Busse (guitar), Sebastian Swart (guitar), Thilo Mellies (bass) as well as a soon-to-be-announced "great" drummer.
Commented Grewe: "Throughout the next months we will make sure to prepare a great show for us all to celebrate together in 2011. We seriously look forward to seeing old friends, peers and faithful supporters of the band again as well as playing to new audiences during the upcoming string of festival shows."
MORGOTH's first confirmed appearance will be as one of the headliners at the fifth edition of the Death Feast Open Air festival, set to take place June 23-25, 2011 in Hünxe, Germany. More shows will be announced soon.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaghrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769