Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

08-04-2010, 23:51

Crimson 1 to bardzo fajna, rozrywkowa plyta. Dwojka byla juz raczej do dupy - przez te oblesne klawisze ...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

09-04-2010, 00:01

Cynic - "Focus". Były wielkie zapowiedzi. Zachwyceni recenzenci chwalili płytę za nowatorstwo i wirtuozerię gwiazdorów na niej grających. Dla mnie wyszedł totalnie bezpłciowy, przepitolony, pozbawiony jakiejkolwiek ikry, podobno death metalowy album.

Moonspell - "Wolfheart". Plastikowe brzmienie, wylewająca się głośników tandeta (Vampiria !!) i koszmarny portugalski akcent w głosie gotyckiego lowelasa. Do tego zabójcza mieszanka opowiastek o wampirach z twórczością de Sade'a. Wymarzony album dla dzisiejszych 14 letnich wielbicielek zmierzchu. Esencja wszystkiego co mnie odrzuca w tak zwanym "gotyckim" metalu.

My Dying Bride - "The Angel and the Dark River". Nie wiem do końca czy to dobry typ, ale to właśnie na tej płycie MDB zaczął być zespołem nieznośnie płaczliwym i chociaż miał później jeszcze pojedyncze przebłyski, taki pozostał do dziś.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

09-04-2010, 00:04

racja co do MDB
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

09-04-2010, 00:12

Drone pisze:Właśnie. Mam tu kandydata do odbrązowienia: NECROPHOBIC.
Nie rozumiem fenomenu tego zespołu, a w świetle ostatnich wygibasów na ekranie, to nie rozumiem tym bardziej.
Ten zespół chyba nigdy jakimś specjalnym fenomenem nie był. Ot jedna z wielu szwedzkich kapel. "The Nocturnal Silence" to całkiem przyjemna rzecz, późniejsze jakoś niespecjalnie utkwiły mi w pamięci. Dwóch ostatnich nie znam.
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

Re:

09-04-2010, 08:21

Bloodcult pisze:"Load" i "Reload" kompletnie nie pasują do tego tematu, przecież te płyty były jebane na potęgę w chwili premiery :D
Bloodcult pisze:no widzisz a ja pamiętam telefony zawiedzionych fanów do RMF FM, że Metallika się sprzedała, że to nie jest już ta Metallika co kiedyś, że "Load" to ostatnie gówno... w MTV pokazywano podobno fanów niszczących płyty pod sklepem, ale tego już osobiście nie widziałem :D
Skaut pisze:Były praktycznie same rozczarowania. To, że "Load" byl na siłę promowany w telewizji teledyskiem "Until It Sleeps" nie oznacza, że krążek był dobrze odbierany. Może tylko kilka pozytywnych recenzji się pojawiło, ale tak samo można twierdzić o "St. Anger". Jak zaczęli promocję z tytułowym kawałkiem, to gawiedź też na siłę próbowała się przekonać i pisali nawet nie myśląc, że zajebiste.
Widzę, że macie większe rozeznanie - najwyraźniej miałem zawężony obraz sytuacji :?. W sumie nic dziwnego - jakoś nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na RMF FM czy inne MTV ;). Z drugiej strony, to dosyć raduje mnie teraz, że nie zaśmiecałem sobie świadomości takimi duperelami 8). I chuj :mrgreen:.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-04-2010, 09:09

Herezjarcha pisze:My Dying Bride - "The Angel and the Dark River". Nie wiem do końca czy to dobry typ, ale to właśnie na tej płycie MDB zaczął być zespołem nieznośnie płaczliwym i chociaż miał później jeszcze pojedyncze przebłyski, taki pozostał do dziś.
Placzliwi to sie stali zaraz po doskonalym debucie, juz na plycie Turn Loose The Swans.

poza tym to chcialem zapostulowac aby trzymajac sie wielkopomnej zasady aby nie mnozyc bytow ponad miare, zatem proponuje na fali obecnej euforii - czy nie bedzie latwiej wybrac to czego nie odbrazawiamy? Tyle rzeczy tutaj wrzucono, brakuje w zasadzie tylko Anthrax i Led Zeppelin oraz MIlesa Davisa choc jak wiadomo jego mozna od razu skasowac , bo to typ rozprobagowany przez media. Słuchany przez snobujących się studentów
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-04-2010, 09:15

Drone pisze:Właśnie. Mam tu kandydata do odbrązowienia: NECROPHOBIC.
Nie rozumiem fenomenu tego zespołu, a w świetle ostatnich wygibasów na ekranie, to nie rozumiem tym bardziej.
tacierzyństwoi Ci nie służy - ostatnio mało rozumiesz ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-04-2010, 09:22

Maria Konopnicka pisze:
Riven pisze: problem jest taki, ze wlasnie wczesne

Morbid Angel > Death > Deicide (kto niby to kwestionuje?!) >>>>>>>>>>> CC > Obituary
na szczęście to jest tylko Twój problem
zgadzam sie z Rivenem - choc zaraz nadleci Maniek i rozpocznie krucjate ;)
wprawdzie Riven pominał w wyliczance Autopsy na drugim miejscu, ale calosc oddaje wartosc muzyki...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-04-2010, 09:52

celowo pominalem, bo ulozylem tylko te zespoly, ktore wymienil frustrat marian ;)
oczywiscie Autopsy na 2 miejscu, a w sumie nie wiem czy nie na tej samej lokacie co MA...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

09-04-2010, 15:49

o właśnie, Anthrax - kompletnie nie łapię fenomenu tego zespołu ;)
kakademona
weteran forumowych bitew

09-04-2010, 15:57

o! idealna kandydatura.zreszta problem tego zespołu był juz kiedyś omawiany.
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-04-2010, 16:14

twoja_stara_trotzky pisze:o właśnie, Anthrax - kompletnie nie łapię fenomenu tego zespołu ;)
Podobnie mam. Jedyną pytkę jaką łykam z ich logiem to debiut, reszta wydawała mi się zawsze miękkim prąciem robiona. Poza tym to żaden fenomen, oni zawsze byli w cieniu innych "wielkich" nazw ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

09-04-2010, 16:50

a tam, nie znacie, się Anthrax to zajebisty thrashyk grany na totalnym luzie, może Belladonna i pieje okrutnie, ale jeżeli odmawiacie klasy takim albumom jak Among The Living to ja nie wiem co jest z wami :) przecież to ma straszny ładunek energetyczny, no ale to chyba dlatego, że nie da się przy tym "patrzeć na umierający świat" z kieliszkiem wina w ręce hehehe
Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-04-2010, 17:14

..ale i tak Anthrax był "większą nazwą" niż dziesiątki innych kapel z tamtego okresu, które bardziej na to zasługiwały.
Ciężko mi mówić z perspektywy kogoś kto nie ma na karku minimum 4 dych ;-)
Tak czy owak zgadzam się, że było pokaźne grono kapel w tamtym czasie, które zasługiwały na dużo większą uwagę, niż przeciętniactwo Anthrax lansowane przez ówczesnych potentatów rynkowych. Na pewno w/w NA, Exodus, Nasty Savage, Laaz Rockit, Heathen, Forbidden...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
diablosss
świeżak

09-04-2010, 18:23

Anthrax bardzo lubię i szanuję, szczególnie "State of euphoria" i "Among the living", Pink Floyd "Division bell" także. Nie bardzo rozumiem co widzicie w tych płytach słabego
Awatar użytkownika
Triceratops

09-04-2010, 18:26

hehe jak sie rzucili :lol:, wystarczy czegos nie rozumiec i juz mozna opsrywac, oczywiscie ANTHRAX to znakomity zespol
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-04-2010, 18:43

no to rzuc jakas podpowiedzia jak nalezy ich rozumiec. ja np. nigdy sie nimi nie interesowalem, od czego warto zaczac? co najlepszego nagrali?
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

09-04-2010, 19:04

Jedyna płytę jaką rekomendował mi kumpel zapożyczyłem dzisiaj, a jest to jedynka, czyli Fistful of Metal. Przesłucham i tak dopiero jutro, bo własnie leci "Blood Libels", a po tej płycie mógłbym nie dostrzec jakiejś szybkości czy agresji, która niewątpliwie znajduje się na debiucie ekipy Ian'a.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

09-04-2010, 19:20

Triceratops pisze:oczywiscie ANTHRAX to znakomity zespol
:shock:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
diablosss
świeżak

09-04-2010, 19:35

To zależy czego oczekujesz bo dla mnie Anthrax to taki luzacki thrash, ja nie mówię ze przełomowy czy coś ale dobrze mi się tego słucha po prostu. Może nie pasuję upodobaniami do tego forum hehe. Moim zdaniem najlepsza płyta to właśnie "Among the living"
ODPOWIEDZ