Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

Re: Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

15-04-2010, 13:27

Ihasan pisze:no właśnie nic, zastanawiam się jak mocne środki Ty wciągasz, że próbujesz podważyć moje słowa :D
same najlepsze :D nie rozumiem co można mieć do 666 a lubić np pierwsza płytę Bathory i Venom... podobnym styl grania, owszem poziom nie ten ale nie przesadzajmy że to gówno. Gówno to np. Cynic :D
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

15-04-2010, 13:31

poziom muzyczny, warstwa liryczna ...
to tak jak by nie było dla Ciebie różnicy czy pijesz piwo w knajpie czy w parku na ławce;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

15-04-2010, 13:50

PrzemoC pisze:"666" o "Oddech..." to w cipę płyty. Natomiast "Bastard" absolutnie rozkurwia i jest to najlepsza ich płyta. Szkoda, że później oprawiono ją w taki kicz - pierwsza okładka rządziła..
o to to... spisałeś tego posta z mojej głowy

"Bastard" to do dziś nie kupiłem jeszcze bo nie chcę mieć tego kurewskiego syfu na okładce - szukam tylko wydania z tym pierwszym, ascetycznym, popierdolonym obrazkiem.
Ihasan pisze:pare osób próbowało mnie przekonać, katując mnie dźwiękami "Bastard" itd. nie dałem rady ... dla mnie nie do przejścia; Zaorać!
nie wiem - może faktycznie trzeba było w odpowiednim okresie poznać ten zespół - a przynajmniej "Oddech...", być na jakimś starym koncercie - ale te płyty wciąż brzmią zajebiście dobrze. Zajebisty klimat tekstów.

Nie rozumiem jak Trice może brandzlować się przy np. Sacred Reich a Kat uważać za gówno.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

15-04-2010, 14:04

Olo pisze:nie wiem - może faktycznie trzeba było w odpowiednim okresie poznać ten zespół - a przynajmniej "Oddech...", być na jakimś starym koncercie - ale te płyty wciąż brzmią zajebiście dobrze. Zajebisty klimat tekstów.
pytanie jaki to okres wg Ciebie jest odpowiedni?
Koncerty widziałem dwa, jeden na początku lat 90tych, drugi z 3 lata temu podczas koncertu z Iron Maiden;
nie czuje klimatu tej kapeli;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-04-2010, 14:15

Anthropophagus pisze:Zaorajcie jeszcze slejera, morbit endżel i wenom.
Gdzie rzym a gdzie krym, kat to nawet nie krym, to wioska w ktorej mieszka babka dlugopisa
Olo pisze:Nie rozumiem jak Trice może brandzlować się przy np. Sacred Reich a Kat uważać za gówno.
No wlasnie o to chodzi, Sacred Reich to czekolada Alpen Gold, Kat to blok czekoladopodobny, w kacie wkurwia mnie wszystko a jak slysze te durne, wiesniackie teksty to mnie chuj strzela i czuje sie zazenowany. Rozumiem, ze Dobre Bo Polskie to maksyma , ktora warto sie czasami kierowac. Wole np ketchup Kotlin niz Hellmans, zwlaszcza ten czarny z Piekla Rodem, wole Pudliszki albo ostatnio Kamis Wloski z Bazylia niz te Heinz, bo to jest lepsze. Wole musztarde Sarepska i Kremska z Parczewa bo jest lepsza od tych helmansow ale wole jak to jest conajmniej tak samo dobre. Kat jest chujowy jak smalec i malo mnie obchodzi ze z polski.
woodpecker from space
est
mistrz forumowej ceremonii

15-04-2010, 14:31

Triceratops pisze: Wole np ketchup Kotlin
A znajoma tam pracowała przez 2 lata, i do dziś ketchupu nie je :wink:
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

15-04-2010, 14:42

Ihasan pisze:poziom muzyczny, warstwa liryczna ...
to tak jak by nie było dla Ciebie różnicy czy pijesz piwo w knajpie czy w parku na ławce;
różnica w cenie piwa i fakcie ze może mnie spisać gliniarz:) nadal będę jednak pił piwo :)
zresztą o jakiej Ty warstwie lirycznej mówisz? Roman pisał zajebiste teksty. może ich nie rozumiałeś? :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-04-2010, 14:55

zresztą o jakiej Ty warstwie lirycznej mówisz? Roman pisał zajebiste teksty. może ich nie rozumiałeś?
A Roman sam je rozumie?! :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

15-04-2010, 15:01

Lykantrop pisze:
zresztą o jakiej Ty warstwie lirycznej mówisz? Roman pisał zajebiste teksty. może ich nie rozumiałeś?
A Roman sam je rozumie?! :-D
:D podejrzewasz że nie? zresztą na 666 nie są one jakieś zawiłe...
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-04-2010, 15:16

Ja myślę, że człowiek ograniczony głębokich i bogatych w alegorie tekstów napisać nie napisze, co najwyżej może pozować na eurydytę. Ale ta poza z góry skazana jest tylko na politowanie, tudzież sarkazm ;-)

Teksty na "666" wpisują się w ramy określonej czasoprzestrzeni na scenie, nic ponadto. Takie fajne hasła propagandowe, które można sobie pośpiewać po ntym browarze przy okazji ogniska, ale doszukiwania się w tym głębi...? Nezusie Jazareński... :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

15-04-2010, 15:23

z tymi tekstami to troche przesadziliscie - to tak jakby wczesne liryki wielce szanowanych kapel, były jakoś kosmicznie boskie - a poziom podobny, tylko po inszemu i jakos uchodzi...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
aryman
postuje jak opętany!

15-04-2010, 15:26

Lykantrop pisze:Ja myślę, że człowiek ograniczony głębokich i bogatych w alegorie tekstów napisać nie napisze, co najwyżej może pozować na eurydytę. Ale ta poza z góry skazana jest tylko na politowanie, tudzież sarkazm ;-)

Teksty na "666" wpisują się w ramy określonej czasoprzestrzeni na scenie, nic ponadto. Takie fajne hasła propagandowe, które można sobie pośpiewać po ntym browarze przy okazji ogniska, ale doszukiwania się w tym głębi...? Nezusie Jazareński... :-D
Kto to, kurwa, jest EURYDYTA?!!
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

15-04-2010, 15:38

Lykantrop pisze: ale doszukiwania się w tym głębi...? Nezusie Jazareński... :-D
no raczej :) zwłaszcza na 666, tyle ze podobne teksty były na Venom na Bathory itd.
est

15-04-2010, 15:57

aryman pisze:
Lykantrop pisze:Ja myślę, że człowiek ograniczony głębokich i bogatych w alegorie tekstów napisać nie napisze, co najwyżej może pozować na eurydytę. Ale ta poza z góry skazana jest tylko na politowanie, tudzież sarkazm ;-)

Kto to, kurwa, jest EURYDYTA?!!
No nie wiesz? To człowiek wykazujący się rozległą znajomością tematów dotyczących Europy i UE. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-04-2010, 15:59

moze Eurydyka?

Obrazek
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

15-04-2010, 16:32

O kurwa. Facepalm B.A. Baracus'a - bezcenny :D

Obrazek
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
aryman
postuje jak opętany!

15-04-2010, 17:07

A tak a propos tematu, to wokale Rygga na LMI Arcturusa ostatnimi czasy zaczęły mnie miejscami wkurwiać. Znaczy się, że ta płyta nie ma już takiej siły rażenia jak kilka lat temu, gdy byłem przekonany, że to arcydzieło.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-04-2010, 17:34

rotfl :D

ale przeciez teksty kata sa zajebiste , o co wam chodzi :D
jak juz sie tak czepiacie to proponuje popastwic sie nad takim Stan Twarza Twarz z Morderca (Metalowy Sztorm)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

15-04-2010, 18:39

Teksty są bardzo dobre, ale większość tych najdziwniejszych fragmentów zrozumiałem dopiero jak mi je Roman jakiś czas temu wytłumaczył :lol:
PENIS METAL
ODPOWIEDZ