SLAGMAUR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

SLAGMAUR

03-11-2008, 01:14

Jedyną wzmianką o tym zespole, jaką znalazłem na forum, był wpis w Zakupach, autorstwa Mariana. Nie spodziewam się z jego strony obfitych opisów, biorąc pod uwagę ile rzeczy musi przesłuchiwać ;) Poza tym - cisza. Nic i nigdzie.

Zespół świeży, bo z 2006 roku. Dwa albumy na koncie, na dodatek z tego samego roku (2007). Dorwałem drugi: Skrekk Lich Kunstler.

Całkiem niegłupi Black Metal, głównie w średnich tempach, z gęstymi gitarami (momentami atonalny jazgot pokroju Blut Aus Nord), gdzieniegdzie wstawki orkiestrowe (ale bez zwyczajowego pieprzenia rodem z hollywoodzkiej muzyki filmowej, bardziej w klimatach kwartetu smyczkowego w zatęchłej piwnicy). Jakieś wrzaski tu i tam, monotonna perkusja. Niegłupie - powiedziałem. Podoba mi się gęstość tego materiału (tu nieco skojarzeń z blutausnordowskim Mort), jakaś choroba kryjąca się na drugim planie. Całość zamknięta w 5 kawałkach, 33 minutach muzyki.

Obrazek

Na Myspace dwa kawałki z rzeczonego albumu: http://www.myspace.com/slagmaur
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: SLAGMAUR

03-11-2008, 01:19

okładka jak devill doll a muza juz niestety słaba :(
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

03-11-2008, 01:23

Słyszałem tylko to Srek, Krek, Skrzek? coś tam dalej w każdym razie. Potencjał miało, zabiło nudą.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

03-11-2008, 01:27

Morph pisze:Słyszałem tylko to Srek, Krek, Skrzek? coś tam dalej w każdym razie. Potencjał miało, zabiło nudą.
To chyba jakieś demo było...
Od zabijania nudą jest nowy Satyricon ;)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

03-11-2008, 01:30

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Morph pisze:Słyszałem tylko to Srek, Krek, Skrzek? coś tam dalej w każdym razie. Potencjał miało, zabiło nudą.
Żadne demo, okładkę tego wkleiłeś - Skrzek Licho Kundle, nudne koszmarnie i chujowo wyprodukowane.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

03-11-2008, 01:36

Morph pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Żadne demo, okładkę tego wkleiłeś - Skrzek Licho Kundle, nudne koszmarnie i chujowo wyprodukowane.
Luz, myślałem że mówisz o Skrekk Demo, 2006

Nudne, mówisz. A ja powiem że ciekawsze, niż jakieś standardowe napieprzanie będące którąśtam inkarnacją stylu Darkthrone ;) A co do produkcji, to już tym bardziej się nie mogę zgodzić.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-11-2008, 09:04

slucham sampli z myspace, na razie calkiem OK
this is a land of wolves now
DCI Hunt

30-04-2010, 22:37

Kiedyś słyszałem jakiś tam wczesny materiał demi i niczym mnie nie zachwycił, więc ich olałem. Tego całego 'Skrekk Lich Kunstler' nawet nie słyszałem, ale właśnie sobie słucham ostatniej płyty i jest to rozumisz naprawdę dobre. Próbował ktoś?

Obrazek
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

01-05-2010, 01:58

No to napisz czy warto :lol: bo ja zapoznałem sie z pooprzednimi materialami,ze niby oryginalne ,nietypowe okladki itd,ale muzycznie to było jak flaki z oljem ,zero iskry bozej,czyli daj znac jaka ta przepaść miedzy tym nowym wydawnictwem a starszymi rzeczami....ja wiem mogłbym zassać,ale juz mnie meczy to powoli,wole dobre niespodzianki ostatnio :wink:
Death Dwells in Love
DCI Hunt

01-05-2010, 07:48

Zdecydowanie dobre. Nie jest to jakieś objawienie i juz pierwszy numer nasuwa dość jasne skojarzenia, ale zdecydowanie płyta ta ma w sobie to coś. Moim zdaniem warto sprawdzić, bo spory potencjał w tym tkwi.
atr
postuje jak opętany!

01-04-2017, 12:10

Nowy album bdb. Po kilku odsłuchach dużo bardziej mi siada od poprzedniczki. Na porównanie do Skrekk trochę jeszcze za wcześnie, ale rokuje na mocny strzał w dyskografii
Hjertet mitt slår i mørket
ODPOWIEDZ