DANZIG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Re: DANZIG
Bawicie się w jakieś piramidy niczym bezpłodni masoni. Danzig prezentuje się niesymetrycznie przecież...
IV
.
.
.
I
II
VI
V
III
.
.
VII
A co dalej - nie wiem, nie znam...
IV
.
.
.
I
II
VI
V
III
.
.
VII
A co dalej - nie wiem, nie znam...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie ma się czym jarać, poziom niewiele wyższy od słabizny z siódemki i ósemki. Prześlijcie mu promo THE WOLVERINES to da Nergala na wokal

Yare Yare Daze
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ale tam nie tylko Ner robił wokalehcpig pisze: Prześlijcie mu promo THE WOLVERINES to da Nergala na wokal![]()

- ryszard
- postuje jak opętany!
Sample z całej płyty.
Szykuje się naprawdę dobry krążek. I autentycznie, jakby głos odzyskał.
Wszystko wskazuje na to, że w końcu przestał się bawic w napompowane brzmienie i wrócił do iście rockowych korzeni.
Chyba kupię w ciemno.
That's what she said !
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
no jest ciut lepiej niz poprzednio, czekam na calosc
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Morph
- Kontakt:
Z tą chwilą proklamuję zajebistość tej płyty.
Każda opinia podważająca ten fakt będzie z urzędu podciągana pod smutne pierdolenie i jako takowe - ignorowana.
Każda opinia podważająca ten fakt będzie z urzędu podciągana pod smutne pierdolenie i jako takowe - ignorowana.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
zaraz Ci Dronik narysuje kolejna choinkeMorph pisze:Z tą chwilą proklamuję zajebistość tej płyty.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
Będzie to więc smutna, pierdoleniowa choinka 

Give birth to something dead
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
najważniejsze że po pierwszym przesłuchaniu podoba mi się bardziej niż dwa ostatnie krążki DANZIG`a!Morph pisze:Z tą chwilą proklamuję zajebistość tej płyty.
zobaczymy jak będę odbierał ten album po kilkunastu przesłuchaniach

- twoja_stara_trotzky
na razie szału nie ma.
tragedii zresztą też nie.
tragedii zresztą też nie.
I,II,IV najzacniejsze płyty ,bardzo oryginalne reszta syfu tego napompowanego bufona i tak poza zasięgiem dla setek kapel .
Nowych kawałków jakos nie słucham ,nie wydaje mi sie aby ten pedał nargał cos ciekawego.
Nowych kawałków jakos nie słucham ,nie wydaje mi sie aby ten pedał nargał cos ciekawego.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Posłuchałem ze dwa razy. Fajna płyta, ma szansę się spodobać.
- zekke
- weteran forumowych bitew
to jest jakis wczesny mix? brzmi z pizdy.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Danzig skończył się na "Show No Mercy"
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- rasowy masterfulowicz
tez się zastanawiałem.zekke pisze:to jest jakis wczesny mix? brzmi z pizdy.
KVLT lizania CZASZKI
- longinus696
Średniawka, ale do samochodu jak znalazł. Zresztą i tak niczego po nim nie oczekiwałem (ba, nawet nie wiedziałem, że płyta wyjdzie).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
O dziwo nawet niezła jako całość właśnie... nic na miarę złotego okresu ale odbił się od dna, zresztą czy kiedyś będzie lepiej? Czas płynie na jego niekorzyść i jeżeli to ma być jego ostatnia płyta to w sumie się był zrehabilitował.
Yare Yare Daze
- ryszard
- postuje jak opętany!
Raz sobie posłuchałem w celach rozpoznawczych i jedynie utwierdziłem się w przekonaniu, że zakup oryginału to będą dobrze wydane pieniądze.
Owszem, nie jest to rewolucyjna płyta, nawet w kontekście jakości powrotu do korzeni - cieszy oczywiście powrót do rockowego brzmienia i fundamentów muzyki, które nieco zostały nadkruszone przy okazji "napompowanych", dwóch poprzedniczek.
Wokalnie również jest znacznie lepiej, chociaż o powrocie do kondycji z czasów czterech pierwszych płyt mowy być nie może.
Więcej na razie powiedzieć nie mogę - poczekam cierpliwie na wolne środki na koncie aby móc kopić oryginał. Wstydu jednak na pewno ta pozycja Glennowi nie przynosi, zarówno pod względem instrumentalnym jak i wokalnym.
Owszem, nie jest to rewolucyjna płyta, nawet w kontekście jakości powrotu do korzeni - cieszy oczywiście powrót do rockowego brzmienia i fundamentów muzyki, które nieco zostały nadkruszone przy okazji "napompowanych", dwóch poprzedniczek.
Wokalnie również jest znacznie lepiej, chociaż o powrocie do kondycji z czasów czterech pierwszych płyt mowy być nie może.
Więcej na razie powiedzieć nie mogę - poczekam cierpliwie na wolne środki na koncie aby móc kopić oryginał. Wstydu jednak na pewno ta pozycja Glennowi nie przynosi, zarówno pod względem instrumentalnym jak i wokalnym.
That's what she said !
- Skaut
Mam podobne zdanie. Żałuję tylko, że nie wszystkie kawałki są w stylu "Black Candy" - według mnie ten numer spokojnie może równać się z klasykami. Ani jednej sekundy bym tam nie zmienił. Takich "czarnych" numerów powinno być na tym krążku więcej. Reszta numerów jest tylko ok, w sam raz do auta. Wstydu Glenn sobie tym albumem nie przyniósł, ale do rewelacji też daleko. Z pewnością zrehabilitował się po poprzednich dwóch tragediach.ryszard pisze:Raz sobie posłuchałem w celach rozpoznawczych i jedynie utwierdziłem się w przekonaniu, że zakup oryginału to będą dobrze wydane pieniądze.
Coś tam było! Człowiek!
- ryszard
- postuje jak opętany!
Re:
Tragedią bym tego nie nazwał, chociaż przy 7 było blisko.Skaut pisze:
Mam podobne zdanie. Żałuję tylko, że nie wszystkie kawałki są w stylu "Black Candy" - według mnie ten numer spokojnie może równać się z klasykami. Ani jednej sekundy bym tam nie zmienił. Takich "czarnych" numerów powinno być na tym krążku więcej. Reszta numerów jest tylko ok, w sam raz do auta. Wstydu Glenn sobie tym albumem nie przyniósł, ale do rewelacji też daleko. Z pewnością zrehabilitował się po poprzednich dwóch tragediach.
Circle Of Snakes to dobra płyta (pomimo ewidentnego auto-coveru w postaci numeru tytułowego, będącego kopią "Twist Of Cain"), jednak problem w tym, że była jakoś mało danzigowa (czego nowej zarzucić nie można).
Co do poszczególnych utworów i ich oceny to wstrzymam się do czasu dorwania oryginału.
That's what she said !