MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: MEGADETH
gdzie tam. oczywiscie pomijam brzmienie -- inny klimat. taki przygodowy : )
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Tak, to były piękne czasy. Zwykle całe osiedle się zbierało, żeby posłuchać gościa, który nuci riffy. Z płyt to już nie to.Maria Konopnicka pisze:A swoją drogą ciekawe - bo zakupiłem tę płytę po tym jak kumple zanucił mi riff z Symphony of Destruction. Pomyślałem - cholera! jaki zajebisty riff! muszę mieć tę płytę!" Tak się kiedyś poznawało muzykę, a nie przez jakiś myspace
- ultravox
Ale telewizorów chyba nie mieliście, bo teledysk do "Symphony of Destruction" leciał na MTV kilka razy dziennie.Maria Konopnicka pisze:Nie wiem jak to na waszych popegierowskich blokowiskach było - my mieliśmy magnetofonyultravox pisze: Tak, to były piękne czasy. Zwykle całe osiedle się zbierało, żeby posłuchać gościa, który nuci riffy. Z płyt to już nie to.
- ultravox
Wyluzuj. Po prostu rozbawiło mnie Twoje " tak się kiedyś poznawało muzykę"Maria Konopnicka pisze:coś się tak przypierdolił ? W szkole pałę dostałeś, czy mama powiedziała, że w tym roku Mikołaj nie przyjdzie ?

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Myślałem w pierwszej chwili że pojebało mu się ze Speak English or Die... albo z DsO :)Rattlehead pisze:chodzi Ci o singiel?Maria Konopnicka pisze:...rzekłbym najlepsze od SoD.
Yare Yare Daze
- Rattlehead
Nowy kawałek "Sudden Death"
Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co kurwa w tej "grze" chodzi i co ci goście trzymają w ręcach?
Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co kurwa w tej "grze" chodzi i co ci goście trzymają w ręcach?
support music, not rumors
- Riven
- Kontakt:
no chodzi o to zeby naciskac kolorowe guziczki tak zeby pasowaly do tego co spada na ekranie
generalnie wyglada to przekomicznie, jakim trzeba byc ZJEBEM zeby grac w takie gowno (widze ze ci goscie musieli dlugo cwiczyc bo pewnie nielatwo tak napierdalac te "solowki") zamiast kupic sobie prawdziwa gitare i grac naprawde?
generalnie wyglada to przekomicznie, jakim trzeba byc ZJEBEM zeby grac w takie gowno (widze ze ci goscie musieli dlugo cwiczyc bo pewnie nielatwo tak napierdalac te "solowki") zamiast kupic sobie prawdziwa gitare i grac naprawde?

this is a land of wolves now
- Rattlehead
o ja pierdolę, mega lol
. Przecież to się kurwa w głowie nie mieści.

support music, not rumors
- Carlos_Satana
- rozkręca się
Wpadłem sobie dziś do Saturna zawinąć kilka filmów i płytowych nowości, których nie chciało mi się zamawiać przez internet. Kupiłem reedycję Pantera "Cowboys from hell" wzbogaconą o dwa dodatkowe CD z koncertem oraz wersjami demo. Nabyłem też koncertówkę Megadeth:

Właśnie jej słucham i cholera muszę przyznać, że było warto. Może po tym drętwym, kwadratowym i płaskim wydaniu w wersji koncertowej "The River Runs Red" LIFE OF AGONY, Megadeth wydaje się kapelą wciąż tętniącą życiem, iskrzącą charyzmą, emanującą energią, potrafiącą odegrać swój klasyczny repertuar z werwą i polotem. Może trochę na mój odbiór tego krążka wpływają wspomnienia ich ostatniego koncertu w Polsce, może moją ocenę deformuje pogląd iż "Rust In Peace" to ścisła czołówka najwybitniejszych płyt wszech czasów, wpisujących się stylistycznie w thrash metalową estetykę. Podsumowując - dla największych maniaków, wiernych wyznawców najlepszego krążka Megadeth - zdecydowanie warto! Pozostali mogą odpuścić. Dla mnie bomba! Warto pokisić jeszcze jeden dzień w folijkach kilkanaście nowości, żeby po raz kolejny przeżyć "Rust In Peace" - trochę inaczej...
Edit. Dodam jeszcze, że oprócz odegranej na żywca "RiP" mamy tu jeszcze sześć dodatkowych utworów:
10. Holy Wars - Reprise 04:15
11. Skin O' My Teeth 03:19
12. In My Darkest Hour 06:12
13. She-Wolf 03:36
14. Trust 05:10
15. Symphony Of Destruction 04:00
16. Peace Sells
no i jeszcze jest druga płyta dvd, której nie zdążyłem obejrzeć

Właśnie jej słucham i cholera muszę przyznać, że było warto. Może po tym drętwym, kwadratowym i płaskim wydaniu w wersji koncertowej "The River Runs Red" LIFE OF AGONY, Megadeth wydaje się kapelą wciąż tętniącą życiem, iskrzącą charyzmą, emanującą energią, potrafiącą odegrać swój klasyczny repertuar z werwą i polotem. Może trochę na mój odbiór tego krążka wpływają wspomnienia ich ostatniego koncertu w Polsce, może moją ocenę deformuje pogląd iż "Rust In Peace" to ścisła czołówka najwybitniejszych płyt wszech czasów, wpisujących się stylistycznie w thrash metalową estetykę. Podsumowując - dla największych maniaków, wiernych wyznawców najlepszego krążka Megadeth - zdecydowanie warto! Pozostali mogą odpuścić. Dla mnie bomba! Warto pokisić jeszcze jeden dzień w folijkach kilkanaście nowości, żeby po raz kolejny przeżyć "Rust In Peace" - trochę inaczej...
Edit. Dodam jeszcze, że oprócz odegranej na żywca "RiP" mamy tu jeszcze sześć dodatkowych utworów:
10. Holy Wars - Reprise 04:15
11. Skin O' My Teeth 03:19
12. In My Darkest Hour 06:12
13. She-Wolf 03:36
14. Trust 05:10
15. Symphony Of Destruction 04:00
16. Peace Sells
no i jeszcze jest druga płyta dvd, której nie zdążyłem obejrzeć

- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
- mad
- weteran forumowych bitew
Chciałbym, żeby na tej płycie olali nagrywanie potencjalnych hitów radiowych i zagrali tak ostro jak jeszcze nigdy nie było - taki totalny thrashowy nakurw, który by nie pozostawił złudzeń kto na tej scenie rządzi :))) Mam wrażenie, że Rudy tak zerka w stronę tego thrashu, zbliża się do niego z każdą płytą coraz bardziej, ale jednak wciąż zachowawczo, wciąż ostrożnie. Ostatni album był niezły, ale wierzę, że stać ich na więcej
- Triceratops
- mad
Ja raczej nie mam złudzeń. Będzie to album poprawny, "fajny", pewnie wyląduje na półce i w końcu pokryje się kurzem. Geniuszu się nie spodziewam. Rudy stanowczo za mało pije, żeby skręcić na ścieżki radykalne. Trzeźwość thrashowi nie służy.IRONMIL pisze:Chciałbym, żeby na tej płycie olali nagrywanie potencjalnych hitów radiowych i zagrali tak ostro jak jeszcze nigdy nie było - taki totalny thrashowy nakurw, który by nie pozostawił złudzeń kto na tej scenie rządzi :))) Mam wrażenie, że Rudy tak zerka w stronę tego thrashu, zbliża się do niego z każdą płytą coraz bardziej, ale jednak wciąż zachowawczo, wciąż ostrożnie. Ostatni album był niezły, ale wierzę, że stać ich na więcej
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Ellefson jest znowu na pokładzie, więc może będzie lepiej niż na ostatniej :) Zresztą "Endgame" to bardzo przyzwoity materiał - taki "Head Crusher" to piękne nawiązanie do najlepszych lat. Ja tam wierzę, że Rudy ma jeszcze potencjał i ostatniego słowa nie powiedział :)
- mad
Chętnie bym odszczekał. Ale silnej wiary trochę zazdroszczę.
-
- w mackach Zła
Nadużywane narkotyki i wódka obniżają ją mocno więc nie wiadomo ;)Pteroczłek pisze:Ja tam wierzę, że Rudy ma jeszcze potencję
- mad
Właśnie o to lotto. Rudy to grzeczny chłopak teraz jest ;)
- empir
Właśnie. W jakich okolicznościach przyrody doszło do powrotu Ellefson'a?
Pamiętam że jeszcze niedawno się napierdalali, coś nawet o procesie jakimś czytałem.
Pamiętam że jeszcze niedawno się napierdalali, coś nawet o procesie jakimś czytałem.