muzyka + obraz

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

Re: muzyka + obraz

25-08-2010, 08:06

hcpig pisze:
Lykantrop pisze:O klękajcie narody, co za chujnia...
Tak, głownie dlatego że (muzycznie) nie zapowiada nowego Fishdicka jako niepokornego wykurwu w stylu 1-szej części ale sam klip jest spoko, zwłaszcza jako parodia oryginalnego teledysku.
japierdole, jester, fishdick niepokornym wykurwem :?: normalnie rence opadajo...
tak na marginesie pierwszy Fishdick był nagrany, żeby Lica miał na operację pikawy. a teraz co, zbierają na nagrobek dla Olassa? :lol:
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

25-08-2010, 08:15

Był był, strasznie chamskie te covery (zwłaszcza MOTORHEAD, AC/DC i NOMEANSNO, no i kultowe odegranie "N.I.B." hehe), co ciekawe przydarzyło im się to tylko na Fishdicku, bo inne które nagrali w różnych miejscach ("Seek&Destroy", "Proud Mary" czy "Wild Thing") to niestety syf.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-08-2010, 13:03

"Seek & destroy" uwielbiam, jak zresztą cały "Strip tease", który uważam za najlepszy ACID (ich dyskografię znam tylko do "Infernal..." włącznie). "Fishdick" lubiłem. Piszę w czasie przeszłym, bo nie słyszałem tego z trzynaście lat. W ogóle do pierwszych sześciu tytułów mam duży sentyment. Największy do "Dirty money, dirty tricks", "Strip tease" oraz "Infernal connection", natomiast reszty płyt w ogóle nie znam i do ich poznania mnie nie ciągnie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-08-2010, 16:39

Podobnie u mnie, tyle że większego sentymentu do "Dirty Money''' i "Strip Tease" nie mam. Dla mnie te albumy były krajową średniawką, w tle ze światowymi premierami tamtego czasu nawet marne.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-08-2010, 20:46

Ciekawe, ze akurat zebrało mi się na NIGHTFALL "Parade..." i "Macabre..." a tu dziś znalazłem niusa że nową płytę wydają i w dodatku już video zrobili. Śmieszne trochę. Mało ambitne, ale dali upust swojemu patriotyzmowi ;-)
>>>więcej...
>>>video...

Czyżby NIGHTFALL zatęskniło za klimatem ze swoich pierwszych dwóch płyt? Ten "Ambassador of Mass" nie jest wybitnym utworem ale wróży że płyta może być ciekawa... albo... skrajnie chujowa (znaczy płytka, prostacka i nudnawa). Nie uprzedzając jednak faktów... poczekam i posłucham. Sam utwór nie zachwyca ale jednak intryguje.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-08-2010, 15:01

RJD2 - The Horror

Fantastyczny kawałek/fantastyczny teledysk. Ja mam w sumie zboczenie na punkcie szpiegowsko/bondowsko/sensacyjno/kryminalnych tematów muzycznych. Nieważne jak wtórne, po prostu uwielbiam ;)

Sam kawałek, niby zmontowany ze standardowych patentów, ale jest zrobiony perfekcyjnie. A taki teledysk sam bym chciał nakręcić...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

26-08-2010, 15:41

hcpig pisze:Był był, strasznie chamskie te covery (zwłaszcza MOTORHEAD, AC/DC i NOMEANSNO, no i kultowe odegranie "N.I.B." hehe), co ciekawe przydarzyło im się to tylko na Fishdicku, bo inne które nagrali w różnych miejscach ("Seek&Destroy", "Proud Mary" czy "Wild Thing") to niestety syf.
pierdolicie hipolicie, chyba nie słyszałeś "Konsumenta" z Infernala.
Gore_Obsessed pisze:"Seek & destroy" uwielbiam
a mi nie pasuje tu "skrzeczenie" Edytki :wink: którą jednak od wielkiego dzwona lubię sobie posłuchać.
Gore_Obsessed pisze:"Strip tease", który uważam za najlepszy ACID (ich dyskografię znam tylko do "Infernal..." włącznie).
słuchałem ostatnio, bo wygrzebałem mnóstwo "starych" płyt na cd-r audio i katuję je teraz w samochodzie (m.in. Queensryche :wink: ) i wciąż jest niezła. ale debiut i Infernal zdecydowanie najlepsze.
Gore_Obsessed pisze: "Fishdick" lubiłem. Piszę w czasie przeszłym, bo nie słyszałem tego z trzynaście lat.
miałem w ogólniaku nawet koszulkę z oryginalną okładką :lol: i pierwsze wydanie z Loud Out Records, które puściłem za grubą kasę. i tu pytanie: nie pamiętam żeby była tam taka sekundowa wstawka z "my name is Luka" Suzanne V. w trakcie N.I.B., a która mnie zdziwiła jak puścił mi to koleżka z reedycji Mental Majdan...
Gore_Obsessed pisze:W ogóle do pierwszych sześciu tytułów mam duży sentyment. Największy do "Dirty money, dirty tricks"
BRACIE :!:
Gore_Obsessed pisze:reszty płyt w ogóle nie znam i do ich poznania mnie nie ciągnie.
ja tam załapałem jeszcze "High proof cosmic milk", które było już innym graniem. potem Lica odszedł i też straciłem zainteresowanie. u wspomnianego kumpla przesłuchałem "Verses of steel" - nie wzięło mnie ani trochę.
Lykantrop pisze:"Dirty Money''' i "Strip Tease" były krajową średniawką, w tle ze światowymi premierami tamtego czasu nawet marne.
a kto jeszcze tak grał u nas w połowie '90?
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

26-08-2010, 15:57

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:RJD2 - The Horror

Fantastyczny kawałek/fantastyczny teledysk. Ja mam w sumie zboczenie na punkcie szpiegowsko/bondowsko/sensacyjno/kryminalnych tematów muzycznych. Nieważne jak wtórne, po prostu uwielbiam ;)
o no no fajne fajne
Awatar użytkownika
hcpig

26-08-2010, 16:13

KreatoR pisze: chyba nie słyszałeś "Konsumenta" z Infernala.
Słyszałem, podtrzymuję, nie daje rady ten cover. Z całej tej płyty zresztą lubię tylko okładkę 8)
KreatoR pisze: a mi nie pasuje tu "skrzeczenie" Edytki :wink: którą jednak od wielkiego dzwona lubię sobie posłuchać.
Nie tylko Edyta Bartosiewicz zastępująca Hetfielda ssie (co to za pomysł w ogóle :lol: ) ale IMHO całe wykonanie. Żeby nie było że jestem na nie akustycznemu przerabianiu thrashowych kawałków czy coś (chociażby sama METALLICA nagrała świetną "południową" country wersję "The Four Horsemen"), ale cover S&D by AD to kiepski żart.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-08-2010, 00:28

teledysk znany i lubiany:

ale bardzo mnie zaskoczył autor i jego próżniejsze prace: http://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_%C3%85kerlund i teraz już rozumiem skąd ta choreografia w 5:50 :wink:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

27-08-2010, 09:57

Apocalyptica - Sacra

można skręcić dźwięk, bo klip fajny
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-08-2010, 10:39

Apocalyptica w ogóle ma nosa do dobrych obrazów. Np -

Gdyby nie nadmierna gestykulacja Niny byłoby całkiem w pytkę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

27-08-2010, 23:58

Jakiś czas temu próbowałem znaleźć coś ciekawego na youtube i natrafiłem na to:

Fajny klimat ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

30-08-2010, 22:35

http://www.youtube.com/watch?v=aRBk-Zbv3V8
Genialny kawalek jeden z moich ulubionych utworów King Crimson, perfekcyjnie wykonany, Fripp jest geniuszem i tyle w temacie :)
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-09-2010, 15:38

Coil ilustrowany fragmentami "In A Glass Cage"
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

01-09-2010, 15:47

http://www.youtube.com/watch?v=WHzrCl87Aj0
całkiem ciekawy obraz, w ogóle Otargos supportuje Watain i D666 na całej trasie, może być ciekawie ;)
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-09-2010, 16:36

mocny kandydat do tematu uberWTF miesiąca :lol:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-09-2010, 16:41

:o

Dawno nie widziałem niczego tak bzdurnego. Kawałek słuchalny nawet chociaż to zwykłe popłuczyny po Watain i DsO.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-09-2010, 19:28

dobry klip.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Arisowicz
w mackach Zła

03-09-2010, 19:58

Co skłania ludzi do oglądania video Habakuk?
ODPOWIEDZ