KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

06-09-2010, 19:38

Witchmaster siał zniszczenie! Geryon w pięknej maseczce ala "Pokrak".
Z reguły nie przywiązuję wagi do takich szczegółów, ale na tym gigu akurat chyba właśnie akcesoriów sado macho nie prezentował. :-)
Maskę miała ta postać co na koniec wleciała roztrzaskać maryjkę. Kurwa, na tak poronione pomysły nawet naczelni krajowi patolodzy z Anima Stolcata nie wpadli. :-D
Tak a propos patologii to mi się przypomniało jak na po koncercie w Kutnie Mitlof za swoich zbójeckich czasów przystawił pewnemu pałkierowi pistolet do głowy i kazał mu wypierdalać. Nie pamiętam o co już poszło.... Jak to Piotrek metamorfozę przeszedł z takiego zbója na łagodnego progresywno rockowego bębniarza.
Chłopak do rany przyłóż się zrobił. W 2005 albo 2006 wpadłem na kilka godzin przed gigiem Riverside do klubu i miałem okazję z nim powspominać stare dzieje i wybryki. Najlepsze co pamiętam to sytuacja przed którymś gigiem w stolicy, gdzie masakrując kilku kolesi, na koniec ze stoickim spokojem zapytał tłumu - "czy ktoś coś jeszcze ma do Warszawy?". Lałem wtedy z tego cały wieczór :lol:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2010, 19:58

Lykantrop pisze:
Witchmaster siał zniszczenie! Geryon w pięknej maseczce ala "Pokrak".
Z reguły nie przywiązuję wagi do takich szczegółów, ale na tym gigu akurat chyba właśnie akcesoriów sado macho nie prezentował. :-)
Maskę miała ta postać co na koniec wleciała roztrzaskać maryjkę. Kurwa, na tak poronione pomysły nawet naczelni krajowi patolodzy z Anima Stolcata nie wpadli. :-D
Tak a propos patologii to mi się przypomniało jak na po koncercie w Kutnie Mitlof za swoich zbójeckich czasów przystawił pewnemu pałkierowi pistolet do głowy i kazał mu wypierdalać. Nie pamiętam o co już poszło.... Jak to Piotrek metamorfozę przeszedł z takiego zbója na łagodnego progresywno rockowego bębniarza.
Chłopak do rany przyłóż się zrobił. W 2005 albo 2006 wpadłem na kilka godzin przed gigiem Riverside do klubu i miałem okazję z nim powspominać stare dzieje i wybryki. Najlepsze co pamiętam to sytuacja przed którymś gigiem w stolicy, gdzie masakrując kilku kolesi, na koniec ze stoickim spokojem zapytał tłumu - "czy ktoś coś jeszcze ma do Warszawy?". Lałem wtedy z tego cały wieczór :lol:
Tak. Masz rację, to jakiś inny koleś w maseczce z suwakiem wbiegł i rozpierdolił Ciasną Pizdę Maryji. Geryon był grzeczny wtedy. Dawno, więc i pamięc zawodzi. A Mitek taaaa... to był straszny zbój. Nawet ochroniarze-mordercy z klubu Park spierdalali przed nim. Kiedyś dwóch takich wypchnął przed Park po koncercie własnym.... brzuchem. Nawet rąk nie użył a oni się cofali jak przed spychaczem. Wyżsi o głowę od niego obaj. Napakowani. I co z tego :)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

06-09-2010, 21:01

Castor pisze:Moon może grało ale 1999 a na pewno nie w 2000
Tak właśnie było. W tym samym roku grało też Christ Agony. Bardzo miło wspominam te olsztyński wypady.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-09-2010, 11:33

Lykantrop pisze:cieńcy jak odwłok boa dusiciela Elysium (ktoś ich jeszcze pamięta?)
tak się składa, że jeden z członków regularnie pisze na tym forum :lol: (chyba że mowa o innym Elysium)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

07-09-2010, 12:53

boroowa pisze:
Lykantrop pisze:cieńcy jak odwłok boa dusiciela Elysium (ktoś ich jeszcze pamięta?)
tak się składa, że jeden z członków regularnie pisze na tym forum :lol: (chyba że mowa o innym Elysium)
To już nie można wyrazić swojej negatywnej opinii na temat twórczości jakiegoś zespołu, bo akurat na forum jest ktoś kto był w niego zaangażowany?
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

07-09-2010, 13:10

Chyba bardziej chodziło o to, że skoro tam grał to może pamiętać. Ja też akurat pamiętam że była taka kapela, ale co grali to już nie, może na szczęście ;).
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-09-2010, 13:33

Tymothy pisze:To już nie można wyrazić swojej negatywnej opinii na temat twórczości jakiegoś zespołu, bo akurat na forum jest ktoś kto był w niego zaangażowany?
chodziło mi o to, że ktoś jednak o nich tam pamięta (i to nie tylko ja :wink: ) a sama muzyka Elysium to nie była raczej moja filiżanka herbaty
Mort
rasowy masterfulowicz

07-09-2010, 21:28

Castor pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:może nie do końca na temat, ale Kmiołek miał 4 dni temu czołówkę - on połamany, Ewa nie żyje. kurwa, co za rok...
:shock: O kurwa. Szkoda. Jestem w szoku :shock:
no szkoda, szczegolnie kobiety, bo Mario pewnie z tego wyjdzie, oby Massive Music nie wstrzymal dzialanosci, w listopadzie orgranizuja trase Krisiun i licze na koncert w Polsce.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-09-2010, 21:50

boroowa pisze:
W Polsce chyba tylko jeden taki rodzyn Elysium zwanym był. :-)
Nie no, bez żadnych ad personam wrzut. Zwyczajnie uważam, że takie kapele jak Elysium, Immemorial czy inne Enter Chaos, swojego czasu nachalnie promowane, służyły tylko pauperyzacji gustów wśród młodych adeptów. Całe szczęście era hegemonii wiadomo jakich promotorów minęła i zaczęło się robić lepiej pod tym względem. Albo to tylko moje pobożne życzenia i widzę to co widzieć chcę :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 09:47

boroowa pisze:tak się składa, że jeden z członków regularnie pisze na tym forum :lol:
muszę jednak zdementować tę informację... pamięć oszukuje: minęło -naście lat, a i wypiło się wtedy za sporo piwa, na szczęście rzeczony user szybko wyprowadził mnie z błędu...
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-09-2010, 10:03

Lykantrop pisze:
boroowa pisze:
W Polsce chyba tylko jeden taki rodzyn Elysium zwanym był. :-)
Nie no, bez żadnych ad personam wrzut. Zwyczajnie uważam, że takie kapele jak Elysium, Immemorial czy inne Enter Chaos, swojego czasu nachalnie promowane, służyły tylko pauperyzacji gustów wśród młodych adeptów. Całe szczęście era hegemonii wiadomo jakich promotorów minęła i zaczęło się robić lepiej pod tym względem. Albo to tylko moje pobożne życzenia i widzę to co widzieć chcę :-)
ale pierdolenie odnoścnie ELYSIUM;
akurat tak się składa, że wokaliste znam bardzo dobrze z tego zespołu i można powiedzieć na bieżąco byłem z tym co się działo z ELYSIUM od demówki "Sunset" bo ostatni album i co jak co, bo wiadomo o gustach się nie dyskutuje, jeden lubi tego typu granie drugiego to pierdoli, ale łatwo to oni nie mieli i za chuja się nie zgodzę że byli promowani bo to jest bzdura, która potwierdza fakt, o którym pisze Adrian, że piszesz, piszesz i chuj z tego wychodzi bo nijak się to ma z rzeczywistością;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-09-2010, 11:23

Kwestia widzenia zależy od punktu siedzenia. Po wydaniu jednej demówki podpisanie z marszu kontraktu z Black Mark, a później MMP (taka kolejność, jeśli dobrze pamiętam) chyba kłóci się z Twoją czy wokala teorią o tym, że było im jak koniu pod górę. W Mental Hammerze ich recenzje były malowanymi laurkami. Któraś została nawet płytą miesiąca, wyprzedzając takie nazwy jak Motorhead "Hammered". Jakkolwiek zrozumieć mogę taką strategię macierzystej wytwórni, tak zrozumieć nie mogę tego, że na tym forum posiadanie odmiennego zdania musi od razu zostać skwitowane "za chuja się nie zgodzę że byli promowani bo to jest bzdura, która potwierdza fakt, o którym pisze Adrian, że piszesz, piszesz i chuj z tego wychodzi bo nijak się to ma z rzeczywistością;". Może jakby to byli moi koledzy to bym śpiewał inaczej, ale mówię z perspektywy obserwatora i taki jest wynik tych obserwacji. Czy się ima czy nie ima z rzeczywistością to niech inni ocenią, w Twoim przypadku chyba raczej o obiektywizmie mowy nie ma w tym temacie ;-)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-09-2010, 11:53

Lykantrop pisze:Kwestia widzenia zależy od punktu siedzenia. Po wydaniu jednej demówki podpisanie z marszu kontraktu z Black Mark, a później MMP (taka kolejność, jeśli dobrze pamiętam) chyba kłóci się z Twoją czy wokala teorią o tym, że było im jak koniu pod górę.
bzdura!
Zarówno demo jak i debiutancki "Dreamlands" nagrwali z własnej kasy to raz!
Po nagrnaiu debiutanckiego albumu wysyłali ten krążek w wiele miejsc zanim Morbid Noizz ostatecznie im to wydał. Wydał fakt, ale ojebał ich później przy okazji. Do MMP trafili w sumie przez "przypadek", Misiek tam pisał art./recenzje/wywiady i narodził się pomysł pomocy im z Elyisum, które sposorowane było dopiero od drugiego krążka to raz! Kontraktu z Black Mark nawet nie widziało ELYSIUM to dwa, wszystko pewnie szło przez Morbid Noizz. Przypadkiem jedna sztuka trafiła później na Miśka regał z ich płytą, więcej nawet nie dostał. Muzycznie wg mnie było ok, czy na siłę promowane?? a czego MMP swojego nie promował?
Lykantrop pisze:Któraś została nawet płytą miesiąca, wyprzedzając takie nazwy jak Motorhead "Hammered". Jakkolwiek zrozumieć mogę taką strategię macierzystej wytwórni, tak zrozumieć nie mogę tego, że na tym forum posiadanie odmiennego zdania musi od razu zostać skwitowane
ale to jest normalne, że w swojej prasie promuje się produkt wydawany! czy tak ciężko Ci to zrozumieć, czy po prostu nie spotkałeś się z tym jeszcze? Od kiedy pamiętam każda gazeta powiązana z wytwórnią reklamuje swój produkt tak, jakby to było nie wiadomo jak wielkie i oryginalne granie., czy to Mystic, czy Thrash em All czy inne Morbid Noizz`y.
... odnośnie kolejnej części Twojego zdania, nie chodzi o to że masz je inne, ale chodzi o to, że naciągasz fakty wyssane z pacla, ja się nie dopierdlam do tego, że coś Ci się nie podoba, dopierdalam się że piszesz o czymś, o czym w ogóle nie masz pojęcia naciągając przy okazji fakty, które nie miały miejsca i ciężko Ci będzie w tej kwestii mnie przekonać.
Zwróć tylko jeszcze na jedną rzecz uwagę, o Elysium praktycznie wogólnie nikt nie pisał poza wytwórnią która w danym momencie ich wydawała;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-09-2010, 12:20

Lykan widze podąża ścieżką wytarta przez SIIDa :D
TVN nigdy nie oglada i ogladać nie bedzie, ale wie, że jest nieobiektywny - pewnie maja chujowy merch :D
teraz tutaj, zna wiecej faktów niż sama kapela :D
zacytuje klasyków tego forum:
boroowa pisze:
So_It_Is_Done pisze:Nie przejmuj się, ja nie przesłuchałem żadnej płyty Watain, piszę w oparciu o ich śmieszne fotki i kilka fragmentów z gayspace czy skądś tam.
co za zjeb.
tak jakby ktoś miał oceniać smak sandacza w migdałach podanego z krokietami i bukietem warzyw na podstawie wyglądu kompozycji talerza i skosztowawszy wyłącznie surówki z marchwi.
po prostu zjeb
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-09-2010, 12:59

Muzycznie wg mnie było ok, czy na siłę promowane?? a czego MMP swojego nie promował?
Przecież w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi wyraźnie napisałem: "Jakkolwiek zrozumieć mogę taką strategię macierzystej wytwórni...". To samo przez się mówi i jest logiczne, nie mam o to absolutnie do nikogo żalu i ni to mnie grzeje, ni ziębi.
Generalnie nie ma co ciągnąć tematu. Pomijając kwestie gustów, doszliśmy do konsensusu, że promowani byli. Nachalnie czy nie nachalnie, układem czy drogą ciężkiej pracy jesteśmy w jednym i tym samym punkcie. Jeśli kogoś urażiłem swoją subiektywną oceną Elysium to z góry sorry.
Adrian696 pisze: ...
Ty już w jednym temacie zrobiłeś "EOT" i nie wiem po ki chuj wpierdalasz się między wódkę, a zakąskę, hę?
Aż tak Ciebie boli mój brak subiektywizmu względem spółki ITI? Jesteś rzecznikiem spółki, księgowym, sprzątaczem? Boli Ciebie tak bardzo fakt, że ktoś ma inne zdanie i nie chce mu się ciągnąć z Tobą dyskusji? Bo u Ciebie to norma, że argumentem końcowym będzie rzucanie epitetów w stylu debil, zjeb, etc, itp. To nie mój poziom i wciskam "ignore". Krzycz dalej.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-09-2010, 13:12

Lykantrop pisze: Generalnie nie ma co ciągnąć tematu. Pomijając kwestie gustów, doszliśmy do konsensusu, że promowani byli. Nachalnie czy nie nachalnie, układem czy drogą ciężkiej pracy jesteśmy w jednym i tym samym punkcie. Jeśli kogoś urażiłem swoją subiektywną oceną Elysium to z góry sorry.
tyle, że dodałeś iż robione było to nachalnie, z czym się z Tobą nie zgodziłem;

... i tak średnio doszliśmy do konsensusu, bo tych ich zjebałeś i lałeś z nich że mierna kapela trafiła na świetną promocje, ja Ci naświetiłem że rzeczywistość była zgoła odmienna, ale jeśli uważasz iż jest to dojście do konsensusu niech będzie 8)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-09-2010, 13:15

Lykantrop pisze:Ty już w jednym temacie zrobiłeś "EOT" i nie wiem po ki chuj wpierdalasz się między wódkę, a zakąskę, hę?
bo mnie bawi skakanie po Twojej głowie :D
Lykantrop pisze:Aż tak Ciebie boli mój brak subiektywizmu względem spółki ITI?
pomijam głupoty które dalej wypisujesz - ale to jest Twoj idealny obraz - uzywasz słów których nie rozumiesz, piszesz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia, a potem EMO tupnie noga i zabierze zabawki :lol: :lol: :lol: a trzeba było zostać na dancingu - przecież metal to wojna :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
est

08-09-2010, 13:40

boroowa pisze:chodziło mi o to, że ktoś jednak o nich tam pamięta (i to nie tylko ja :wink: ) a sama muzyka Elysium to nie była raczej moja filiżanka herbaty
Ja od czasu do czasu lubię posłuchać "Eclipse"czy "Godfather". Czasem zastanawiam się, co by było gdyby zaczęli nagrywać parę lat wcześniej, wtedy, gdy melodefmetal miał jeszcze jako takie wzięcie. Niestety zadebiutowali w czasach gdy zespoły z tego "nurtu" zaczynały zjadać własny ogon lub zmierzać w stronę jakichś numetalowych rozwiązań.

Ale, jak widać, nachalna promocja bardziej zaszkodziła temu zjawisku, niż pomogła :wink:
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 14:15

est pisze:Ale, jak widać, nachalna promocja bardziej zaszkodziła temu zjawisku, niż pomogła :wink:
nachalna promocją zabija, nie tylko zespoły ale i same czasopisma. Weźmy taki Thrash'em All (RIP) albo ten szmatławiec Metal Hammer (ktoś w ogóle to jeszcze czyta), przecież ludzie słuchający metalu nie są aż tak głupi, by nie zauważyć stronniczości tych gazet. Jak "płyta miesiąca" to zawsze musi być przez nas wydana (w 99,9% przypadków), bo się lepiej sprzeda. Gówno prawda. Nic tak nie wkurwia jak wprowadzenie człowieka w błąd. Ile razy dasz się nabrać, jeden, dwa, a potem powiesz "Fuck off". Teraz nie jest trudno by to sprawdzić. Wystarczy internet i już jest wszystko wiadomo, że ktoś tu kogoś w chuja robi. Ludzie chcą rzetelnych informacji, a nie steku kłamstw:!:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 14:35

Castor pisze:nachalna promocją zabija, nie tylko zespoły ale i same czasopisma. Weźmy taki Thrash'em All (RIP) albo ten szmatławiec Metal Hammer (ktoś w ogóle to jeszcze czyta), przecież ludzie słuchający metalu nie są aż tak głupi, by nie zauważyć stronniczości tych gazet.
:lol: megaLOL, nie chce wytykać palcami ale nawet na tym forum pewien użytkownik chwalił się że w szczenięcych latach namiętnie czytał MH i kupował wszystko co reklamowali.
Castor pisze:Jak "płyta miesiąca" to zawsze musi być przez nas wydana (w 99,9% przypadków), bo się lepiej sprzeda. Gówno prawda. Nic tak nie wkurwia jak wprowadzenie człowieka w błąd. Ile razy dasz się nabrać, jeden, dwa, a potem powiesz "Fuck off". Teraz nie jest trudno by to sprawdzić. Wystarczy internet i już jest wszystko wiadomo, że ktoś tu kogoś w chuja robi. Ludzie chcą rzetelnych informacji, a nie steku kłamstw:!:
:shock: matko boska, teraz dopiero otworzyłeś mi oczy
ODPOWIEDZ