Heh, w sumie racja. Optyka mojego postrzegania Watain była nakierowana na mniej przystępne albumy, stąd pojęcie wady.zekke pisze:akurat w tym zero paradoksu widze, to oczywiste.Pelson pisze:wady tej płyty mogą być zaletą, mogą tez, paradoksalnie, pomóc zespołowi wypłynąć na jeszcze szersze komercyjnie wody niż obecnie
WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: WATAIN
-
- mistrz forumowej ceremonii
A ja nadal podtrzymuję swoje zdanie, że to świetna płyta. Chociaż przyznaję, początkowy zachwyt nieco się ulotnił i ocena spadła mniej więcej o jeden punkt.
- hcpig
No ale już poprzednia była ułożona i przyczesana, więc skąd to zaskoczenie u niektórych.Pelson pisze:Optyka mojego postrzegania Watain była nakierowana na mniej przystępne albumy, stąd pojęcie wady.
Yare Yare Daze
-
no tak. a nowa jest jej logiczną i przewidywalną kontynuacją, tak mi się wydajehcpig pisze: No ale już poprzednia była ułożona i przyczesana, więc skąd to zaskoczenie u niektórych.
- COFFIN
Zajebiście wydane to digi, no i okładka lepsza 

Ostatnio zmieniony 10-06-2010, 16:32 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
- Lykantrop
I o jeden numer więcej!!!:-)
Miejmy nadzieję, że więcej będzie tak pięknie wydanych płyt!!!:-)
A poważnie to bardzo ok, dochodzę do ciekawej teorii. Rok 2010 i tegoroczne wydawnictwa całkowicie zmieniają moje nastawienie do digipacków. Wcześniej na słuch o tym nośniku dostawałem rąk drżenia i mąciworów, a tegoroczne digipremiery aż z radością dołączam do kolekcji. A, co najlepsze, prekursorem zmian jakościowych jest polska stajnia, której szefo ma ewidentnie zboczenie na punkcie "grubych" wydawnictw, dosłownie i w przenośni...
A poważnie to bardzo ok, dochodzę do ciekawej teorii. Rok 2010 i tegoroczne wydawnictwa całkowicie zmieniają moje nastawienie do digipacków. Wcześniej na słuch o tym nośniku dostawałem rąk drżenia i mąciworów, a tegoroczne digipremiery aż z radością dołączam do kolekcji. A, co najlepsze, prekursorem zmian jakościowych jest polska stajnia, której szefo ma ewidentnie zboczenie na punkcie "grubych" wydawnictw, dosłownie i w przenośni...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
A tych akurat nie lubię
Ale digi ostatnich płyt Watain są bardzo ok, a dwóch ostatnich Secrets Of The Moon to chyba najlepsze, jakie widziałem !!!:-) (
)

'Come the Blessed Madness'
- Skaut
a ja myślałem, że to jakaś muzyczna teoria będzie. Ja mam nieco inną. Jak poprzedni rok obfitował w praktycznie same zaskoczenia, tak 2010 to wysyp krążków przeciętnych i rozczarowujących.Lykantrop pisze:I o jeden numer więcej!!!:-)
A poważnie to bardzo ok, dochodzę do ciekawej teorii. Rok 2010 i tegoroczne wydawnictwa całkowicie zmieniają moje nastawienie do digipacków.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
minął mi już wkurw na chłopaków, że nie nagrali płyty wybitnej, tak sobie dziś chyba już z czwarty raz leci Lawless Darkness i... jest to bardzo dobry krążek. po prostu. może gdyby go skrócić o instrumentala i kilka innych motywów, to bym powiedział nawet, że zajebisty, ale i tak, jakoś nie widzę, PÓKI CO, lepszych BM albumów w tym roku.
- twoja_stara_trotzky
jednak nie 

- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
chcesz mnie zabić? 

- Skaut
toś truizmem poleciałDrone pisze: Postawmy ją obok ostatniego, żałosnego ENSLAVED i od razu widać różnicę klas - tak jakby elegancką marynarkę z połyskującej skóry krokodyla (WATAIN) porównywać z plastikowym płaszczykiem Tesco, do którego gratis dodawano paczkę parówek (ENSLAVED).

Coś tam było! Człowiek!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
cóż za wysublimowane porównanieDrone pisze:Postawmy ją obok ostatniego, żałosnego ENSLAVED i od razu widać różnicę klas - tak jakby elegancką marynarkę z połyskującej skóry krokodyla (WATAIN) porównywać z plastikowym płaszczykiem Tesco, do którego gratis dodawano paczkę parówek (ENSLAVED).

a u mnie, po początkowym entuzjazmie, emocje jakby opadły
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Morph
- Kontakt:
Przeszło mi to przez myśl, ale wtedy bym wytoczył działa większego kalibrutwoja_stara_trotzky pisze:chcesz mnie zabić?

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- TORTURER
- w mackach Zła
Lawless Darkness ok,ale to bylaby o wiele lepsza plyta,gdyby wlasnie wyjebac czesc motywow,albo skrocic ja o The Four Thrones,srodek tytulowego,Wolves Curse i Hymn to Cain.Wtedy bylaby przeswietna,a wymienione numery strasznie zamulaja/przyslaniaja zajebista reszte imo.
Death Dwells in Love
- Sebol
- zaczyna szaleć
Plyte dostalem w prezencie jakis czas temu i ogolnie musze przyznac, ze jest ok. Musze sie kompletnie zgodzic z opiniami powyzej, ze niektore rzecz moglyby byc wywalone.
Szkoda, ze nie dotarli do Dublina, bo bylaby szansa na weryfikacje tematu na zywca...
Szkoda, ze nie dotarli do Dublina, bo bylaby szansa na weryfikacje tematu na zywca...
- Realista
- weteran forumowych bitew
Tak, Lawless to taka miła, sympatyczna muzyka, można ją puścić do kolacji, obiadu, czytając książkę, fajnie się słucha i tyle.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Być może, ale chyba nie do tego służy black metalRealista pisze:Tak, Lawless to taka miła, sympatyczna muzyka, można ją puścić do kolacji, obiadu, czytając książkę, fajnie się słucha i tyle.

Być może, chociaż to wynika raczej z tego, że PÓKI CO rok 2010 nie jest zbyt obfity w naprawdę dobre wydawnictwa bm. Przy albumach z 2009 takich jak Maranatha czy Czwarta Rzesza ten materiał po prostu nie istnieje.twoja_stara_trotzky pisze:minął mi już wkurw na chłopaków, że nie nagrali płyty wybitnej, tak sobie dziś chyba już z czwarty raz leci Lawless Darkness i... jest to bardzo dobry krążek. po prostu. może gdyby go skrócić o instrumentala i kilka innych motywów, to bym powiedział nawet, że zajebisty, ale i tak, jakoś nie widzę, PÓKI CO, lepszych BM albumów w tym roku.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.