DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: DEATHSPELL OMEGA

21-10-2010, 10:24

Riven pisze:ale bedzie dostepny i jednoczesnie niedostepny?
innymi slowy, wkrecasz, czy znasz ruskich z mediaboom (czy jak to sie nazywa) ? :)
od rana mam takie przeczucie i jednoczesnie nie mam :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-10-2010, 10:26

Triceratops pisze:
Riven pisze:jezu triceps naprawde nudzisz wchuj juz w tym temacie. nie, nie przeszkadza mi ze wysmiewasz DSO czy tam jego kvlt, whatever, po prostu mielisz ciagle na ta sama modle i mlehhhh ;)
Ale ja sie smieje z ciebie bardziej :lol: biznes to biznes, szolbiznes to biznes jak kazdy inny, komercja i kasa i gadanie o jakims tam skurwieniu sie to takie smieszno-pocieszne jest, cos jak studencki idealizm :D
przekonamy sie za pare lat. jak sie okaze, ze dso nagrywa melodyjne chorki w stylu anal wiatrak albo ze w ogole spuszcza z tonu i zaczyna grac muzyke dla gawiedzi, to przyznam ci racje.

zreszta znowu wlazisz do tematu o kapeli ktorej nie lubisz i pierdolisz farmazony ktore w zasadzie nie maja zadnej tresci. nuda
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

21-10-2010, 10:43

Riven pisze:przekonamy sie za pare lat. jak sie okaze, ze dso nagrywa melodyjne chorki w stylu anal wiatrak albo ze w ogole spuszcza z tonu i zaczyna grac muzyke dla gawiedzi, to przyznam ci racje.
aaa, myslalem, ze mowisz o stronie marketingowej tego wszystkiego a nie o muzycznej :)
Riven pisze:zreszta znowu wlazisz do tematu o kapeli ktorej nie lubisz i pierdolisz farmazony ktore w zasadzie nie maja zadnej tresci. nuda
a skad niby wiesz ze nie libulju?
Drone pisze:Po prostu tobie się w głowie nie mieści, że można nie myśleć w kategoriach szołbiznesowych. Skończ już
przynudzać na ten temat, też cię ładnie proszę.
no wez juz przestan pierdolic te nawiedzona mantre, kazdy kto sprzedaje plyty mysli w takich kategoriach, po to poszli do season of mist i jak wytwornia zazyczy to bedzie i myspace. Zespoly ktore w takich nie myslaly skonczyly jak skonczyly, i tu byla prawdziwa bezkompromisowosc pod kazdym wzgledem, nawt podobno pod muzycznym, czyli np. nie przymierzajac Mr.Doctor, ktory spalil wszystkie oprocz jednej albo legendarny Dodo Resurrection/Baphomet z 1972. Wydane w 99 egzemplarzach a 94 osobiscie spalone przez lidera. Pozostale 5 chodzi w swiecie w zawrotnych cenach powyzej 4000 funtow a muzyka jest podobno taka, ze o King Crimson i Van Der Graaf Generator mozna zapomniec. To jest nie-myslenie w kategoriach szolbiznesowych wiec ladnie cie prosze skoncz pierdolic.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

21-10-2010, 10:44

Rattlehead pisze:
Adrian696 pisze:
Rattlehead pisze:Ja też muszę? Przecież jestem fanem Romy, to może nie muszę?
w Twoim przypadku (Buły też) nie tyle co musisz, ale dodatkowo cała rodzina ma słuchać na kolanach
Kurwa, przez Rome same kłopoty w tym sezonie.
ciesz się ze nie kibicujesz w dodatku Dyskopolo, to byś musiał za kare słuchać też nowej płyty Unsun :mrgreen:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-10-2010, 10:53

Triceratops pisze:Wydane w 99 egzemplarzach a 94 osobiscie spalone przez lidera. Pozostale 5 chodzi w swiecie w zawrotnych cenach powyzej 4000 funtow a muzyka jest podobno taka, ze o King Crimson i Van Der Graaf Generator mozna zapomniec. To jest nie-myslenie w kategoriach szolbiznesowych wiec ladnie cie prosze skoncz pierdolic.
to jest tez jakis pierdolony snobizm i pretensjonalnosc
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-10-2010, 10:58

ja polecam pre-ordery w SoM. Plyty docieraja 3-4 dni po otrzymaniu zamowienia
Awatar użytkownika
Triceratops

21-10-2010, 10:58

Riven pisze:
Triceratops pisze:Wydane w 99 egzemplarzach a 94 osobiscie spalone przez lidera. Pozostale 5 chodzi w swiecie w zawrotnych cenach powyzej 4000 funtow a muzyka jest podobno taka, ze o King Crimson i Van Der Graaf Generator mozna zapomniec. To jest nie-myslenie w kategoriach szolbiznesowych wiec ladnie cie prosze skoncz pierdolic.
to jest tez jakis pierdolony snobizm i pretensjonalnosc
To jest prawdziwa bezkompromisowosc i nie patrzenie pod szolbizowym katem. Kto tu jest snobem, Mr,.Doctor , ktory powiedzial, ze interesowal go w wypadku tej plyty jedynie przebieg samego procesu rejestracji a nie sprzedaz tej plyty? Czy ten drugi czubek, ktory spalil calosc ale jakims cudem z 5 sie uchowalo. Jego pubudki sa niezbyt znane ale pewnie podobne. Tu nie ma snobizmu tylko czysty idealizm.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-10-2010, 11:07

Triceps>
jebac taki idealizm. muzyka mogla byc wartosciowa i (prawie) nikt jej nie uslyszy.

jesli rozwazac to w kategoriach jakiegos performance czy jakiegos "metamuzycznego" przedsiewziecia to co innego, ale przeciez nie wspomniales w poprzednim poscie jaki byl motyw dzialania Mr. Doctora

w DSO nadal liczy sie tylko i wylacznie PLYTA. czyli dzwiek, tekst i oprawa graficzna. mam nadzieje, ze tak pozostanie i watpie, zeby skurwili sie w jakimkolwiek aspekcie.
Awatar użytkownika
Triceratops

21-10-2010, 11:10

Jest proces, jest dzielo, jest cel. Reszta jest niewazna, to nie jest zadna zachcianka.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

21-10-2010, 12:16

W oczekiwaniu na "Paracletus" mam wielki nawrót FAS, nie słuchałem tego w takim skupieniu (a nie da się inaczej, nie wolno nawet) co najmniej rok, to jest album doskonały, oparty na zasadzie ogromnych kontrastów - to chyba jego największa siła, dzikie chaotyczne napierdole, łączą się ze zwolnieniami, a nawet momentami ciszy, nie spodziewałem się tego ale znam chyba każde uderzenie, każdy dźwięk - nie jestem ich w stanie odtworzyć nie słuchając FAS, ale po włączeniu od początku w każdym momencie doskonale wiem co będzie dalej, a jednocześnie zawsze odkrywam coś nowego, bardzo ważny moment to zatrzymanie w "The Shrine of Mad Laughter" zimne kobiece atonalne soprany, w tle złowrogie, niskie pomruki jak pulsacje gasnącego czerwonego karła, wchodzący niepokojący motyw na pianinie, w tle melodeklamacja i powolne z razu ciche podchwycenie motywu przez gitarę i nagle szaleńczy wybuch, kwintesencja FAS - ten fragment i jeszcze bardziej "Obombration" przywodzą mi na myśl ścieżkę dźwiękową Odmiennych stanów świadomości Russela, wizyjne sceny religijnej ekstazy bohatera, na 100 niemal jestem pewien, że ten film miał jakiś wpływ na proces twórczy DsO w okresie FAS
brzmienie nowego kawałka wydaje się bardziej oczywiste, mniej zadymione i tu będzie mi ciężko to zaakceptować przyzwyczaić się ale z kolei wydaje się, że o wiele więcej się dzieje. Z sampli bardzo dobre wrażenie zrobil na mnie "Phosphene" i obłąkańcza partia basu, który wiedzie prym, to nowa jakość w muzyce DsO - do tej pory bas był ważny ciągnął całą sekcję, ale jego partie były dość oszczędne. Tu wydaje się rozbudowana - ciekawe jak cały album?
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-10-2010, 12:39

nie, ale SoM ma chyba taka opcie... ja dzis skladam zamowienie
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

21-10-2010, 13:39

Drone pisze:Nie, spalenie płyt to jest spełnianie zachcianek własnego ego - a DEATHSPELL OMEGA ma misję (mam nadzieję).
Tajni agencji jej diabelskiej mości ;D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-10-2010, 13:43

Uwazam, ze dystrybucja ich plyt przez SoM na caly swiat to czesc ich diabolicznego planu... Jestem przekonany, ze DsO bedzie jedna z przyczyn upadku komunizmu w Korei polnocnej i na Kubie.... i jednoczesnie nie bedzie.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

21-10-2010, 13:48

DsO stoi za katastrofą smoleńską!
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-10-2010, 13:50

Nie wiem czy za smolenska ale Ryszard C. na bank mial parakletyzm w oczach.:)
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2010, 14:20

Troche za wielkie spusty tutaj widze w kierunku DsO. Ja wiem dla mnie DsO to czołówka BM, ale ludzie to tylko muzyka, a pierdolenie o jakims celu czy innym przeslaniu ma sie nijak do prawdy, bo tak naprawde ile razy czytaliscie wywiady z DsO, albo rozmawiali z MA? Troche z DsO poprzez takie slepe uwielbienie (spuszczanie sie nad plyta dlugo przed premiera i premierowym kawalkiem) jest smieszne. Troche to przypomina 16 letnich fanow behemotha, albo vadera. Czy nie lepiej na spokojnie przesluchac plyte po 8 listopada i wtedy nazwac ja kamieniem milowym w BM, wyrocznia itd? A, i cos przepowiadam, że z DsO bedzie sytuacja podobnie wygladac jak z WATAIN. RDC jak nagrali to kilkadziesiat osob siedzacych w BM zachwycala sie ta plyta, po czym po wielkich spustach po CL kazdy metalowczyk (niekoniecznie sluchajacy, czy sledzacy scene BM) mowi: "Tak to zespol idealny. Tak powinien wygladac prawdziwy BM". A wszyscy dobrze wiemy, ze to gowno prawda. A moze i nieprawda. Ot tak sobie chcialem wtracic.

Obrazek

No i pewnie zaraz rzucicie mi sie do gardla, ale mam to w dupie. Choc na konstruktywne komentarze czekam. Heheh.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-10-2010, 14:25

ale gdzie tam Watain do DSO. Gdzie CL do FAS badz Kenose.

to inny poziom jakosci. ja tam nie wiem jaki oni maja "cel", o co chodzi itp. - interesuje mnie tylko plyta, grafika i tekst.
a te wszystkie przedwczesne spusty nalezy przeciez traktowac z przymruzeniem oka; inna sprawa, ze od kilku dobrych lat kazdy kolejny material DSO sieje spustoszenie. sample mocno wskazuja, ze na nowym albumie to sie nie zmieni - dlatego nie widze problemu ;)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-10-2010, 14:41

Riven pisze:ale gdzie tam Watain do DSO. Gdzie CL do FAS badz Kenose.

to inny poziom jakosci. ja tam nie wiem jaki oni maja "cel", o co chodzi itp. - interesuje mnie tylko plyta, grafika i tekst.
a te wszystkie przedwczesne spusty nalezy przeciez traktowac z przymruzeniem oka; inna sprawa, ze od kilku dobrych lat kazdy kolejny material DSO sieje spustoszenie. sample mocno wskazuja, ze na nowym albumie to sie nie zmieni - dlatego nie widze problemu ;)

wszystko co napisales jest absolutna racja. tylko z tymi spustami cos mi sie wydaje ze niektorzy za bardzo sie podniecaja. no, ale to moze moje sztuczne dopierdalanie sie, bo nie od dzis wiadomo, ze specyfika tego forum jest dosc dziwna hehe
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
manieczki

21-10-2010, 16:02

maciek, dziecko co się stało?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-10-2010, 17:11

Drone pisze:Czy N.E.D. wysyła do Polski kurierem albo jakąś formą rejestrowanej przesyłki?
Standardowo nie, ale możesz sobie zażyczyć polecony.

Chociaż np. box DsO wysyłali rejestrowaną.
Give birth to something dead
Give birth to something old
ODPOWIEDZ