MASSEMORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: MasseMord

11-11-2010, 23:01

dobry ten nowy massemord. dużo znajomych dźwięków.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

11-11-2010, 23:24

Castor pisze: EDIT: Poza tym uważam że ta płyta to eksperyment który bardziej pasował by do Furii niż do MM.
Ależ ten krążek (w przeciwieństwie do albumu Morowe/Morowego - kurwa jak to się odmienia ? :lol:) ani trochę nie przypomina czegokolwiek Furii za co chwała i cześć Rogatemu, bo spokojnie kasuje on wszystko co pod tym szyldem zostało wydane.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

11-11-2010, 23:36

Nerwowy pisze:
Castor pisze: EDIT: Poza tym uważam że ta płyta to eksperyment który bardziej pasował by do Furii niż do MM.
Ależ ten krążek (w przeciwieństwie do albumu Morowe/Morowego - kurwa jak to się odmienia ? :lol:) ani trochę nie przypomina czegokolwiek Furii za co chwała i cześć Rogatemu, bo spokojnie kasuje on wszystko co pod tym szyldem zostało wydane.
Ale ja nie powiedziałem że przypomina, ale eksperymentowanie bardziej z Furią mi się kojarzy, a to przez chociażby ich 3 ostatnie wydawnictwa
- Halny jeden długi niemal 20 min utwór
- Huta Laura/.. Koncert bez udziału publiczności
- w międzyczasie wyszło jeszcze jakieś jedno wydawnictwo, którego tytułu nie pamiętam z odgłosami na hałdzie.

^przecież to wszystko to eksperymenty, mniej lub bardziej oderwane od rzeczywistości :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

11-11-2010, 23:41

I to znaczy, że MM również sobie nie może poeksperymentować tylko ma napierdalać dalej to samo ?
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

11-11-2010, 23:45

wolałbym żeby nie, bo przez to zbliża się do Furii, a tego bym/byśmy nie chcieli, prawda?
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

11-11-2010, 23:48

Jeszcze nowego nie słyszałem, ale nie da się chyba nagrać bardziej nudnego albumu niż Whore of Hate więc propozycja z najsłabszym albumem automatycznie odpada.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

11-11-2010, 23:59

no właśnie The Whore of Hate jest zajebista, w pewnym okresie myślałem że nawet lepsza od debiutu (głównie za sprawą wokali), ale mi przeszło :lol: Teraz obie traktuję na równi.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-11-2010, 00:01

nowa jest zajebista, nigdy bym nie przypuszczał, że tak napiszę o massemord.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

12-11-2010, 00:04

Castor pisze:no właśnie The Whore of Hate jest zajebista, w pewnym okresie myślałem że nawet lepsza od debiutu (głównie za sprawą wokali), ale mi przeszło :lol: Teraz obie traktuję na równi.
Obrazek
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

12-11-2010, 13:29

N-te przesłuchanie za mną i nie mam już wątpliwości, że to najlepsza pozycja w dyskografii MM. Ten eksperyment nawet bardziej mnie przekonuje niż Morowe.
no właśnie The Whore of Hate jest zajebista, w pewnym okresie myślałem że nawet lepsza od debiutu (głównie za sprawą wokali), ale mi przeszło :lol: Teraz obie traktuję na równi.
Castor, miej miłosierdzie dla nas i całego świata, prosimy!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Holi
w mackach Zła

12-11-2010, 13:53

jeżeli ta płyta to eksperyment ... to eksperyment bardzo ciekawy, zobaczymy co w przyszłośdi wymyślą
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-11-2010, 17:40

Castor pisze:@Ihasan, dziwię Ci się po prostu, że np. Morowe Ci się tak podoba a dwa pierwsze MasseMord'y kompletnie na Tobie wrażenia nie robią. A z tym że MasseMord dopiero teraz nagrał mocny album to już kompletnie się zgodzić nie mogę. O ile można jeszcze się zgodzić że nowy MM jest bardzo odważny, bo faktycznie jest, ale jest on zarazem najsłabszą płytą w ich dyskografii. I mimo że jest to dobry album, nie jakaś chujnia, to do "Let the World Burn" oraz "The Whore of Hate" nie ma startu.

EDIT: Poza tym uważam że ta płyta to eksperyment który bardziej pasował by do Furii niż do MM.
wiesz to takie jałowe pierdolenie ogólnie.
Jesteśmy całkowicie na innym etapie słuchania muzyki, Ty poznajesz Vesanie czy inne HATE i się tym tasujesz, mnie to całkowicie nie interesuje, może polecieć gdzieś w tle jak się z córką bawię klockami lego, ale ogólnie to dla mnie nic ciekawego. Do MasseMord miałem kilkanaście podejść, nie dlatego że byłem uprzedzony do tej kapeli, lecz dlatego że nie wierzyłem że ktoś taki potrafi nagrać "Grudzień za Grudniem" czy choćby "Płoń" a jednocześnie tak niewyraźny materiał jak dwa pierwsze Lp Massemord (jedynkę nawet mam na oryginale!). Słuchałem, katowałem ale nudziło mnie to co słyszałem na tych krążka, nic nowego, nic odkrywczego i dziwię się przykładowo że porównujesz ich muzyke do MOROWE, który raz ma diametralnie inny klimat, dwa jest o wiele lepszym krążkiem muzycznie od dwóch pierwszych MM - to w ogóle nie podlega żadnej dyskusji bo jak dla mnie poza tym że w jednym i drugim gra Nihil nie ma ze sobą muzycznie nic wspólnego. Dwie inne bajki!
Nowy MasseMord wreszcie jest wyrazisty, ma świetny klimat i przy całej swej prostocie muzycznie to geniusz w porównaniu z wcześniejszą ich twórczością, zresztą powyższe posty raczej świadczą o tym, że nie tylko mi się ten krążek spodobał i nie tylko ja miałem średni stosunek do wcześniejszej twórczości MasseMord.
to tyle z mojej strony;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-11-2010, 17:54

Mi tam jedynka Massemord robi bardziej niż oba długograje Furii mimo, że to mocno odtwórcze granie jest... Tym bardziej cieszę się, że w końcu zaczęli coś bardziej po swojemu rzeźbić na nowym albumie ;).
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

12-11-2010, 18:17

Castor pisze:@Ihasan, dziwię Ci się po prostu, że np. Morowe Ci się tak podoba a dwa pierwsze MasseMord'y kompletnie na Tobie wrażenia nie robią
ja się nie dziwię, mam to samo

kurcze muszę posłuchać tego nowego MM skoro tak się sytuacja przedstawia
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

12-11-2010, 18:22

Co ma w ogóle Morowe do 2 pierwszych Massemordów? To tak jakby zestawiać Franka Zappę z The Beatles lat 60-65.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

12-11-2010, 18:29

nie co ma, ale mi się bardziej podoba ;)
gniewko
zaczyna szaleć

12-11-2010, 18:34

dla mnie najlepszy materiał MasseMord to zdecydowanie Another Holocaust Rises, następny spoko, jedynka zajebista dwójka za długa, nowej nie słyszałem
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

13-11-2010, 09:56

Ihasan pisze: Jesteśmy całkowicie na innym etapie słuchania muzyki,
A zdziwiłbyś się ;) Nie sprawia mi specjalnie wielkiej trudności słuchanie tego o czym Ty się pochlebnie wypowiadasz w temacie "czego teraz słuchacie" lub "chwalisz" się w temacie "jaki album ostatnio kupiliście". Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów. Myślę, że bardziej niż o poziomy słuchania muzyki chodzi tu o nasze dość różniące się gusta.
Ihasan pisze: Ty poznajesz Vesanie czy inne HATE i się tym tasujesz, mnie to całkowicie nie interesuje, może polecieć gdzieś w tle jak się z córką bawię klockami lego, ale ogólnie to dla mnie nic ciekawego.
ja znam obie kapele do kilku już lat, Vesanie praktycznie od debiutu, natomiast Hate od około 2004 roku kiedy to w Pagan zakupiłem trzy pierwsze płyty tego bandu. To że pozytywnie wyrażam się o tych dwóch zespołach, nie znaczy wcale że świata poza nimi nie widzę.
Ihasan pisze: Do MasseMord miałem kilkanaście podejść, nie dlatego że byłem uprzedzony do tej kapeli, lecz dlatego że nie wierzyłem że ktoś taki potrafi nagrać "Grudzień za Grudniem" czy choćby "Płoń" a jednocześnie tak niewyraźny materiał jak dwa pierwsze Lp Massemord (jedynkę nawet mam na oryginale!). Słuchałem, katowałem ale nudziło mnie to co słyszałem na tych krążka, nic nowego, nic odkrywczego i dziwię się przykładowo że porównujesz ich muzyke do MOROWE, który raz ma diametralnie inny klimat, dwa jest o wiele lepszym krążkiem muzycznie od dwóch pierwszych MM - to w ogóle nie podlega żadnej dyskusji bo jak dla mnie poza tym że w jednym i drugim gra Nihil nie ma ze sobą muzycznie nic wspólnego. Dwie inne bajki!
Nowy MasseMord wreszcie jest wyrazisty, ma świetny klimat i przy całej swej prostocie muzycznie to geniusz w porównaniu z wcześniejszą ich twórczością, zresztą powyższe posty raczej świadczą o tym, że nie tylko mi się ten krążek spodobał i nie tylko ja miałem średni stosunek do wcześniejszej twórczości MasseMord.
to tyle z mojej strony;
Porównując MasseMord i Morowe nie miałem na myśli stylistyki, klimatu, podejścia do spraw Black Metalu, które w obu przypadkach jest diametralnie różne i tu zgadzam się z Tobą, ale mnie raczej chodziło poziom muzyczny, który wg mnie jest porównywalny. I w tej płaszczyźnie te dwa różne się od siebie zespoły są przeze mnie traktowane na równi. Abstrahując już od tego uważam że to co wcześniej tworzył zarówno MM i Furia bardziej mi się podobało, od tego co tworzą obecnie. Nie przemawia do mnie zarówno Halny jak i ten nowy MasseMord. Może kiedyś nieco zmienię zdanie o tych wydawnictwach ale szczerze w to powątpiewam.
Ostatnio zmieniony 13-11-2010, 10:02 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-11-2010, 10:00

to nowe DSO jakos specjalnie wyszukane tez nie jest, wiec sie tak nie ciesz :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew