BELPHEGOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: BELPHEGOR

10-12-2010, 00:13

Bez przesady. Była wzmianka na Blabbermouth to sprawdziłem. Mimo, że utwór mnie pozytywnie zaskoczył nie zamierzam kupować płyty. To nadal za mało. Ten zespół miał coś do powiedzenia w latach 90. Zabawne jak bardzo się to wszystko rozmyło. Co prawda jako instrumentaliści zrobili ogromny postęp (a właściwie Helmuth), ale w przypadku tej grupy ma to drugorzędne znaczenie. Kiedyś grali autentycznie plugawą muzykę, teraz to wszystko plastik uformowany pod linijkę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
[V]
mistrz forumowej ceremonii

10-12-2010, 00:20

Gore_Obsessed pisze:Zabawne jak bardzo się to wszystko rozmyło.
to zawsze bylo takie rozmyte i udawane,nie wiem czy pamietasz np. wywiady jakie pojawialy sie w prasie gdy ukazala sie Blutsabbath , niezle jaja,polecam lekture np.Morbid Noizz z tamtego okresu :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

10-12-2010, 00:21

Obrazek
plakat do sequela Avatara, czy co? :D
Hello darkness, my old friend
[V]

10-12-2010, 00:23

ja jebie..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:23

[V] pisze:nie wiem czy pamietasz np. wywiady jakie pojawialy sie w prasie gdy ukazala sie Blutsabbath , niezle jaja,polecam lekture np.Morbid Noizz z tamtego okresu :wink:
Wiem, wiem. ;) Wywiad z nimi zamieszczony chyba w '97 r. to była czysta poezja: Niszczcie wszystko, pieprzcie wszystko, masturbujcie się i TOTAL FUCK OFF!!!
Kto wtedy mógł przypuszczać, że za kilkanaście lat będą się udzielać na portalu społecznościowym?
[V]

10-12-2010, 00:26

Gore_Obsessed pisze:Wiem, wiem. ;) Wywiad z nimi zamieszczony chyba w '97 r. to była czysta poezja: Niszczcie wszystko, pieprzcie wszystko, masturbujcie się i TOTAL FUCK OFF!!!
chrzescijanskie swiatlo zostanie raz na zawsze wymazane z waszej pamieci i to jest kurwa nasza przysiega!

:wink:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:29

Stary perkusista odszedł, bo był za słaby. Nie był w stanie podołać naszej misji zemsty przeciwko chrześcijańskim szumowinom. Czy jakoś tak... :D
Zabawne jak się niektóre rzeczy zapamiętuje na lata, podczas gdy inne ulatują z głowy bardzo szybko.
[V]

10-12-2010, 00:34

Gore_Obsessed pisze:Stary perkusista odszedł, bo był za słaby. Nie był w stanie podołać naszej misji zemsty przeciwko chrześcijańskim szumowinom. Czy jakoś tak... :D
Zabawne jak się niektóre rzeczy zapamiętuje na lata, podczas gdy inne ulatują z głowy bardzo szybko.
Tak to interesujace,to co,mala zagadka? :wink:

Wyslannikami black metalu powinni byc bezlitosni zolnierze oczyszczenia. Wiwat glód,wojny,gwalty na dzieciach! Istota black metalu powinna byc przemoc a nie pierdolone drzewa! * :lol:

* czy jakos tak
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:35

Arioch... ;)
[V]

10-12-2010, 00:37

hell yeah :wink:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:38

Jest w goglach ;) ale pamiętam ten wywiad z Morbid Noizz. Hilar przeprowadzał po wydaniu "Devilry". :)
[V]

10-12-2010, 00:43

Gore_Obsessed pisze:Jest w goglach ;) ale pamiętam ten wywiad z Morbid Noizz. Hilar przeprowadzał po wydaniu "Devilry". :)
dokladnie. pamietam,ze w tym samym numerze byl interesujacy wywiad z ULVER.równiez Hilara.wiesz,tak ostatnio wertowalem te stare gazety i uswiadmilem sobie po raz kolejny ile on tych wywiadow najebal i na jakim one staly poziomie ( kompleksowe przygotowanie,swietny warsztat,dociekliwosc,interesujace pytania,humor,etc).naprawde,bez zadnego wazeliniarstwa;szacunek dla pana Marcina.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:48

Pamiętam Jego wywiad z MAYHEM (w tym również wstęp do niego) w ostatnim numerze z 2000 r., albo wywiad z DARKTHRONE po premierze "Ravishing..." bodajże. Bardzo rzetelna robota skutkująca bardzo ciekawą lekturą.
[V]

10-12-2010, 00:54

Gore_Obsessed pisze:Pamiętam Jego wywiad z MAYHEM (w tym również wstęp do niego) w ostatnim numerze z 2000 r., albo wywiad z DARKTHRONE po premierze "Ravishing..." bodajże. Bardzo rzetelna robota skutkująca bardzo ciekawą lekturą.
dokladnie tak. jesli chodzi o wywiad z MAYHEM o którym wspominasz jest tam mowa o pewnym rodaku który ponoc zaliczyl niezly lomot od czlonków zespolu.ktos wie o kogo chodzi? :wink:
Maria Konopnicka

10-12-2010, 00:56

Zgadza się - wywiady Marcina były zdecydowanie jednymi z najlepszych, spośród tych które ukazały się w polskiej prasie muzycznej. Pamiętam, że często zaczynałem lekturę magazynu i kluczem był właśnie przeprowadzający wywiad, a dopiero w drugiej kolejności rozmówca. I ta pozytywna ocena była w 100 proc. obiektywna, bo wówczas jeszcze Marcina nie znałem.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-12-2010, 00:59

Gore_Obsessed pisze:ostatnim
Przed...
[V]

10-12-2010, 01:04

IRONMIL pisze:Zgadza się - wywiady Marcina były zdecydowanie jednymi z najlepszych, spośród tych które ukazały się w polskiej prasie muzycznej. Pamiętam, że często zaczynałem lekturę magazynu i kluczem był właśnie przeprowadzający wywiad, a dopiero w drugiej kolejności rozmówca. I ta pozytywna ocena była w 100 proc. obiektywna, bo wówczas jeszcze Marcina nie znałem.
tak ,to ciekawe,zauwaz,ze w obecnej prasie muzycznej jakos nie widac nowych Jaszaków,Hilarów,etc,ludzi którzy mieliby swoj styl,jakies zaciecie i nie zanudzail by na smierc tendencyjnymi pytaniami.sa rzetelne rozmowy,dobrze poprowadzone,ale czegos brakuje..
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-12-2010, 14:28

Gore_Obsessed pisze:Ten zespół miał coś do powiedzenia w latach 90. Zabawne jak bardzo się to wszystko rozmyło. Co prawda jako instrumentaliści zrobili ogromny postęp (a właściwie Helmuth), ale w przypadku tej grupy ma to drugorzędne znaczenie. Kiedyś grali autentycznie plugawą muzykę, teraz to wszystko plastik uformowany pod linijkę.
coś w ten deseń, niestety. a szkoda wielka, bo wcześniejsze materiały austriaków bardzo, ale to bardzo lubię. wygląda na to, że jeśli wejdziesz między nuclear blast musisz krakać tak jak on.
wywiadów kiedyś faktycznie udzielali zabawnych, ale były one na swój sposób fajne, choć zawsze ze sporą dawką bufonady - co mnie trochę dziwi, bo nomen-omen helmuty są całkiem w porządku ludźmi na żywo, nie czuje się w normalnej rozmowie z nimi tego buńczucznego tonu, który to jednak jakiś folklor wokół zespołu wytworzył. no nie odżałuję, taki był dobry zespół.
[V] pisze: jesli chodzi o wywiad z MAYHEM o którym wspominasz jest tam mowa o pewnym rodaku który ponoc zaliczyl niezly lomot od czlonków zespolu.ktos wie o kogo chodzi?
pamiętam, świetnie przygotowany wywiad, czapki z głów. no i też bym się chętnie dowiedział o kogo chodziło :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 21:46

[V] pisze:
Gore_Obsessed pisze:Jest w goglach ;) ale pamiętam ten wywiad z Morbid Noizz. Hilar przeprowadzał po wydaniu "Devilry". :)
dokladnie. pamietam,ze w tym samym numerze byl interesujacy wywiad z ULVER.równiez Hilara.wiesz,tak ostatnio wertowalem te stare gazety i uswiadmilem sobie po raz kolejny ile on tych wywiadow najebal i na jakim one staly poziomie ( kompleksowe przygotowanie,swietny warsztat,dociekliwosc,interesujace pytania,humor,etc).naprawde,bez zadnego wazeliniarstwa;szacunek dla pana Marcina.
prośba - móglibyscie napisać, który to dokładnie był numer? nie czytałem, a chętnie nadrobiłbym te zaległości
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 22:19

Haha pamiętam ten wywiad, świetny był, musze poszukać w piwnicy! Styl takiego Jaszaka czy Hilarowskiego mi się zawsze podobał z jednego powodu - jak rozmówca zasługiwał na szacunke to obywało się bez taniej wazeliny, ale jak trzeba bylo dojebać to nigdy nie mieli litości i potrafili straszliwie dojebać. Pamiętam jakąś akcję z kolesiem który udzielał się jednocześnie w jakimś ambiencie, black metalu i folku czy coś (nazywał się "lord jakiśtam" nie pamietam juz) i dostał brutalnie szczere recenzje, a potem się odgrażał, coś tam wypisywał o bólu i szatanie ;D miałem z tego straszną puchę, poczytałbym to sobie ;)

edit.

I mnie też zawsze ciekawiło kto to był, co po gębie oberwał ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
ODPOWIEDZ