SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SINISTER
mnie się podoba 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Fajna okładka, choć trochę za kolorowa. Mam tylko nadzieję,że muzyka będzie lepsza niż na poprzedniej.
- twoja_stara_trotzky
akurat na poprzedniej muzyka była ok, najlepsza od lat. chociaż ten zespół to i tak TYLKO debiut 

- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
A ja tam mam do nich sentyment głównie za debiut i "Diabolical summoning". Okladka w sumie taka sobie, ale na muzę czekazm z wielką niecierpliwoscią... ciekaw jestem czy dalej będą iść ścieżką z ostatnich płyt, tak trochę bardziej melodyjnie, czy raczej wrócą do wygrzewu
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Mogłaby być bardziej o.k, to by mi się spodobałatwoja_stara_trotzky pisze:akurat na poprzedniej muzyka była ok, najlepsza od lat. chociaż ten zespół to i tak TYLKO debiut

- twoja_stara_trotzky
ale debiut jest znacznie lepszy 

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Re:
jest bardzo niedoceniany.zdjalem z pólki jakis czas temu i teraz Agressive Measures kreci sie u mnie co najmniej raz dziennie.naprawde porzadny death metalowy wykurw,warto sie z tym materialem przeprosic,duzo zajebistych rzeczy sie na tej plycie dzieje.Melepeta pisze:Agressive Measures jest ciut niedoceniany jak dla mnie. Wracam nader często i płyta chłoszcze po dupsku jak należy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zaczyna szaleć
Re: Re:
śmiem twierdzić że to najbardziej dojebany materiał tej kapeli...wszystko tam jest perfekcyjne do granic możliwości...podobne jak z np. "code red" sodomu,,, ta płyta to istna masakra...a i tak totalnie pominięta i ...zapomniana a szkoda.[V] pisze:jest bardzo niedoceniany.zdjalem z pólki jakis czas temu i teraz Agressive Measures kreci sie u mnie co najmniej raz dziennie.naprawde porzadny death metalowy wykurw,warto sie z tym materialem przeprosic,duzo zajebistych rzeczy sie na tej plycie dzieje.Melepeta pisze:Agressive Measures jest ciut niedoceniany jak dla mnie. Wracam nader często i płyta chłoszcze po dupsku jak należy.
- Mol
- zahartowany metalizator
racja, od dawna to mowie.[V] pisze: jest bardzo niedoceniany.zdjalem z pólki jakis czas temu i teraz Agressive Measures kreci sie u mnie co najmniej raz dziennie.naprawde porzadny death metalowy wykurw,warto sie z tym materialem przeprosic,duzo zajebistych rzeczy sie na tej plycie dzieje.
-
a ta nowa plyta,wyciekla juz?jakie wrazenia?Mol pisze:racja, od dawna to mowie.[V] pisze: jest bardzo niedoceniany.zdjalem z pólki jakis czas temu i teraz Agressive Measures kreci sie u mnie co najmniej raz dziennie.naprawde porzadny death metalowy wykurw,warto sie z tym materialem przeprosic,duzo zajebistych rzeczy sie na tej plycie dzieje.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kingu
- weteran forumowych bitew
O wykurwistości Aggressive... powtarzam zawsze i wszędzie od jej premiery. Przedostatni album z Bartem, finezja na gitarach, perfekcyjna produkcja, ponury klimat. Chyba pierwszy raz widzę tu entuzjazm wobec tego albumu.
- Gore_Obsessed
Zabrakło przede wszystkim jednego, kluczowego wręcz elementu - charyzmy wokali Mike'a. Dodatkowo same kompozycje nie tak imponujące jak na trzech pierwszych, absolutnie genialnych płytach. Dla mnie to był i pozostaje do dzisiaj duży zawód. Dobra płyta, ale nagrana przez kapelę, która do jej premiery była u mnie na samym szczycie z dosłownie kilkoma innymi nazwami. Całościowo tylko zamykający stawkę "Blood follows the blood" nawiązuje poziomem do wcześniejszych nagrań i też nie do końca. Oprócz niego jedynie kilka riffów rozsianych tu i ówdzie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Absolutnie sie nie zgadzam,Eric de Windt równiez pokazal tutaj klase,te wokalne po prostu idealnie pasuja do tej muzyki.Gore_Obsessed pisze:Zabrakło przede wszystkim jednego, kluczowego wręcz elementu - charyzmy wokali Mike'a. Dodatkowo same kompozycje nie tak imponujące jak na trzech pierwszych, absolutnie genialnych płytach. Dla mnie to był i pozostaje do dzisiaj duży zawód. Dobra płyta, ale nagrana przez kapelę, która do jej premiery była u mnie na samym szczycie z dosłownie kilkoma innymi nazwami. Całościowo tylko zamykający stawkę "Blood follows the blood" nawiązuje poziomem do wcześniejszych nagrań i też nie do końca. Oprócz niego jedynie kilka riffów rozsianych tu i ówdzie.
moze w momencie premiery troche ciezko bylo sie ludziom oswoic z nowym gardlowym,ale z perspektywy czasu widac ,ze poradzil sobie znakomicie ( podobna sprawa miala miejsce jak wychodzil np.Formulas Fatal To The Flesh,wielu krecilo nosem,a dzisiaj nie ma fana death metalu który by nie wielbil tej plyty).
co do reszty Twojej wypowiedzi ,zachodze w glowe,jak mozesz mówic o Hate jako o absolutnie genialnej plycie,gdy jest to album zaledwie dobry/poprawny i w kilku momentach wyraznie widac/slychac znizke formy.
posluchaj tej plyty jeszcze raz,daj jej szanse,

- Gore_Obsessed
To fakt, do muzyki pasują dobrze, ale kolesiowi brak charyzmy, którą mają (mieli) na przykład van Mastrigt, Benton czy Sandström. Dobrze burczy i tyle.[V] pisze:Eric de Windt równiez pokazal tutaj klase,te wokalne po prostu idealnie pasuja do tej muzyki.
Niektórym tak zostało.[V] pisze:moze w momencie premiery troche ciezko bylo sie ludziom oswoic z nowym gardlowym

Do tej płyty przekonałem się dość szybko. To była w zasadzie kwestia paru tygodni. Od dawna razem z debiutem i "Domination" stoi na podium jeśli chodzi o dyskografię MORBID ANGEL.[V] pisze:podobna sprawa miala miejsce jak wychodzil np.Formulas Fatal To The Flesh,wielu krecilo nosem,a dzisiaj nie ma fana death metalu który by nie wielbil tej plyty).
Dla mnie to wspaniała płyta. Na taką ocenę zasługuje już niemal za samo intro + pierwszą kompozycję (nie przez przypadek użyłem akurat tego określenia). 99,99% (myślę, że to nie przesadzony szacunek) kapel deathmetalowych nigdy nie przytrafi się choć jeden równie doniosły utwór jak "Awaiting the Absu". Jestem prawie pewien, że gdyby nie ten potężny cios rozpoczynający "Hate" nie mielibyśmy w ogóle "Rebel souls", a przynajmniej nie w tej formie. O geniusz ocierają się jeszcze w "Art of the damned" - dla mnie TO jest satanistyczna muzyka (!) i "Unseen darkness". Kiedy Mike w tym ostatnim charczy: "I was the voice of the Son of Sam and the knife in the ripper's hand", to ja Mu, motyla noga, wierzę. "The bloodfeast" również niewiele brakuje.[V] pisze:co do reszty Twojej wypowiedzi ,zachodze w glowe,jak mozesz mówic o Hate jako o absolutnie genialnej plycie,gdy jest to album zaledwie dobry/poprawny i w kilku momentach wyraznie widac/slychac znizke formy.
[V] pisze:posluchaj tej plyty jeszcze raz,daj jej szanse,zreszta cytujac kilka wczesniejszych wypowiedzi,wyraznie widac,ze Aggressive Measures wreszcie zyskuje respekt i uznanie na jakie ten album niewatpliwie zasluguje.

Konfrontuję się z tym krążkiem, z różną częstotliwością, w miarę regularnie od premiery. Kaseta mocno doświadczona. Wątpię, żebym kiedyś zmienił zdanie.
-
satanistyczna muzyka,eh,nie rozpatruje tego w takich kategoriach,Hate i ta jego...no wlasnie,donioslosc,moze nawet patetycznosc,tak mi sie jakos srednio usmiecha,jest moc,ale jakos death metalowa machina wojenna made in holland troche tu skrzypi,grzeznie w blocie,powoli zajmuje terytorium wroga,pózniej sie wycofuje,bawi sie w chowanego,robi jakies podchody,umizgi,no nie wiem,ta plyta nie plynie tak jak dwie pierwsze,brak jej tej energi,tego feelingu.
Hate jest troche jak Apollo Creed,ma wymyslny strój i kapelusz,przybywa na ring w asyscie nagich modelek i tanich pochlebców a jak zaczyna sie walka,to ta wspaniala pewnosc siebie,spryt,szybkosc,technika,wykrusza sie z kazda runda.
Aggressive Measures to powrót zwierzecej agresjii,pomyslowosc,kasliwosc,eye of the tiger
Hate jest troche jak Apollo Creed,ma wymyslny strój i kapelusz,przybywa na ring w asyscie nagich modelek i tanich pochlebców a jak zaczyna sie walka,to ta wspaniala pewnosc siebie,spryt,szybkosc,technika,wykrusza sie z kazda runda.
Aggressive Measures to powrót zwierzecej agresjii,pomyslowosc,kasliwosc,eye of the tiger

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
jakie ładne metafory w zakończeniu!
- Gore_Obsessed
- Mol
- Gore_Obsessed
Kawałek zajebisty; czekam na płytę, czyli bez zaskoczeń. Jeszcze tylko cztery dni...