a nie może być tak, że ktoś ich nie lubi tak po porostu ? :)Gore_Obsessed pisze:Po prostu nie wpisują się w żaden z aktualnych forumowych trendów.
Amon Amarth - najlepszy album
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: najlepszy album Amon Amarth
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
dobre porównanie Maryś. jedna płyta Aman Amarath nawet mi podeszła (albo "Versus..." albo "With Oden..." albo "Thunder") ale już nie pamiętam która. Arch Enemy kupiłem kiedyś "Stigmata" w ciemno za psie pieniądze na wyprzedaży i jak dla mnie to jedyne z wypocin Ammottów dających się jeszcze posłuchać. reszta poszła w pizdu.IRONMIL pisze:zachęcony pozytywnymi recenzjami podchodziłem do ich muzyki kilkakrotnie i za każdym razem odrzucało mnie równie skutecznie co od Children Of Bodom, Rhaphody of Fire, Startovarius czy Arch Enemy. Oczywiście nie twierdzę, że Ci ludzie nie potrafią grać - po prostu grają muzykę, która nawet w najmniejszym stopniu mnie nie interesuje.
generalnie można by to ująć tak: zespoły, które uzyskały popularność nieziemsko odbiegającą od wartości wydawanego materiału.
-
- zaczyna szaleć
A ja ich nawet lubię.Może nie wszystko bo z tych wczesniejszych płyt tylko pojedyńcze kawałki ale dwie ostatnie są naprawdę niezłe a ostatnia nawet bardzo dobra. Znakomicie sprawdzają się na koncertach i na pijackich imprezach.
- Morbid Marcin
uwazam ze nabijanie sie z tych rysiow to lekka przesada. fajna horda i tyle. skocznie, melodyjnie, przebojowo. w swojej niszy na pewno czolowka.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- twoja_stara_trotzky
a ja uważam, że tolerancja jest dla słabych ;)
gówno jest gównem i trzeba o tym mówić głośno ;)
gówno jest gównem i trzeba o tym mówić głośno ;)
- Morbid Marcin
ja nie toleruje, tylko lubie.
- twoja_stara_trotzky
Fasolki też? ;)
- Morbid Marcin
nie.
- twoja_stara_trotzky
to jesteś mało konsekwentny ;)
- white_pony
nie... nie dzwigam tego zespolu. nawet chcialem, bo pomyslalem sobie ze melodyjny death o wikingach bedzie spoko w ramach odprezenia ale te melodyjki pli pli pli na gitarkach sa dla mnie nie do zniesienia. inna sprawa ze z tego gatunku dzwigam tylko in flames - jester race/whoracle i to naprawde 2-3 numery raz na ruski rok z sentymentu do starych dobrych czasów. nie mowie ze to jakis dramatycznie chujowy zespol, ale nie trafia to do mnie ni hu hu.
do not make equal what is unequal
- Glene
Popularnosc muzyki Amon Amarth jest odwrotnie proporcjonalna do jakosci muzyki jaka tworza.
-
- rasowy masterfulowicz
-
no dokładnie :) co nie zmienia faktu, że słucham naprawdę rzadko. niemal zawsze się znajdzie coś ciekawszego na półce.ale uważam, że ten zespół nie jest znowu tak skrajnie chujowy, jak to niektórzy usiłują wszystkim wmówić :)est pisze: Lubię parę ich płyt. Zresztą już kiedyś o tym wspominałem. Dobrze się usadowili w tej swojej niszy. A przy okazji niektórzy mogą leczyć swoje kompleksy rozwodząc się nad "chujowością" ich muzyki ;)
-
- zaczyna szaleć
Choć lubię takie granie, to ta kapela mi nie podchodzi poza paroma utworami, definitywnie wolę In Flames czy Soilwork.
-
- postuje jak opętany!
Ja z kolei nie rozumiem za bardzo fenomenu Soilwork. Wtórne się to wydaje, jakieś miałkie i bez pomysłu na porządne kompozycje : ) Chyba, że słuchałem nie tego, co trzeba. O wiele bardziej podchodzi mi In Flames, choć nie te ostatnie albumy (mój faworyt to chyba "Reroute...").Stygmat pisze:Choć lubię takie granie, to ta kapela mi nie podchodzi poza paroma utworami, definitywnie wolę In Flames czy Soilwork.
- Morph
- Kontakt:
Czy tu się aktualnie POWAŻNIE dyskutuje nad wyższością Soilwork/In Flames/Amon Amarth
?????????????????
?????????????????
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- postuje jak opętany!
No może jeszcze załóż forumowy zespół do spraw zbadania tego, czy nie doszło przypadkiem w tym temacie do obrazy jakichś uczuć :) ?
- Morph
- Kontakt:
Dobry pomysł, nawet wiem kto wyda werdykt:Aegir pisze:No może jeszcze załóż forumowy zespół do spraw zbadania tego, czy nie doszło przypadkiem w tym temacie do obrazy jakichś uczuć :) ?
Riiiiiiiiveeeeeen???!!
Give birth to something dead
-
- rasowy masterfulowicz
po co tworzyć jakiś zespół skoro jeden juz działa
KVLT lizania CZASZKI